Såld

Yteffektiv etta som totalrenoverades 2016

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Solrosgatan 6C

1:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 199 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
33 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1936
Adress:
Solrosgatan 6C,
416 51 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Med bekvämt läge en trappa upp i ett landshövdingehus finner ni denna mysiga och väldisponerade etta. Lägenheten har generös takhöjd som skapar en känsla av rymd och tack vare den genomgående planlösningen med fönster i motsatta väderstreck får man ett fint ljusflöde under dagen. Underbart luftigt kök som inbjuder till långa stunder med matlagning och trevliga middagar i goda vänners lag. Lättmöblerat allrum med bra förvaring samt ett yteffektivt badrum med mycket funktion på liten yta.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med genomgående läge som har plats för avhängning. Lägenheten totalrenoverades 2016 då man lade in nya golv över originalgolvet och väggarna spacklades och målades. Redan i hallen slås man av den generösa takhöjden som bidrar med en känsla av rymd.

Underbart luftigt kök från 2016 med fin köksinredning i grått, laminatbänkskiva i stenimitation samt vitt liggande kakel i halvförband. I köket finns även ett bevarat gammeldags skafferi. Den maskinella utrustningen har rostfritt utförande och består av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Trivsamt lättmöblerat allrum med fint ljusinsläpp. Här kan man inreda med soffa, säng och övrigt möblemang. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av tre platsbyggda garderober.

Yteffektivt badrum som även det renoverades 2016. Klassiska materialval som grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med infällda spotlights, handdukstork, duschhörna med vikbar glasdörr samt både handdusch och taksil.


En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar samt Skatås motionsanläggning och elljusspår. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Björcksgatan ligger den lokala matbutiken Ica Nära och på samma gata finns även den lokala kött- och charkbutiken John Karlssons Kött och chark. Det är gångavstånd till Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet med dess utbud av bland annat matbutiker, apotek, grönsakshandlare, bank, fiskbil, systembolag och gym. Bra kommunikationer med cykelvägar och närhet till både stombuss och spårvagnshållplats, spårvagn 1, 3 och buss 17, som tar er enkelt vidare tills stadens alla hörn. I området ligger även populära restauranger som Intill, East Kitchen och Ölstugan Tullen samt surdegsbageriet Lilla sur.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 199 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,79%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 342 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 197 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Solrosgatan 6C, 416 51 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 33 kvm. Areauppgifter enligt förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-06-11 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Solrosgatan 6 A-C. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 21 lägenheter varav 5 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Solrosgatan 6 A-C har förvärvat fastigheten Göteborg Kålltorp 37:10 med en total bostadsarea på ca 916 kvadrat fördelade över 21 lägenheter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-05-10).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft och självdrag.

Energideklaration: Utförd 2009-09-03. Energiprestanda 155 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Enligt underhållsplanen planeras relining ca 2021, föreningen kommer filma stammarna och därefter ta beslut gällande om det behöver ske nu eller längre fram. I planen ligger även omläggning av tak 2024. Ytterligare underhåll som planeras är ommålning av fasad, byte av hängrännor samt tätningslister.

Gjorda renoveringar:
2009 - Fastigheten energideklarerades.
2015 - Det gjordes en teknisk besiktning samt en OVK-besiktning av fastigheten.
2019 - Dränering samt byte av termostater.
2020 - Byte av tvättmaskin.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till Comhem, grundutbud för tv ingår i avgiften. Bredband bekostas av innehavaren och kan väljas mellan ComHem eller Telenor. Fiberhastighet.

Parkering: I området finns det en del gator där det är fri parkering, i övrigt är det boendeparkering. Se Göteborg Stad på www.goteborg.se för mer information.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och torkskåp. Det finns även cykelrum och miljöstation.
Föreningen har en gemensam innergård med grillplats samt utemöbler mot Solrosgatan.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!