Såld

Totalrenoverat i exklusiv förening med magisk utsikt

Matilda Ivarsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Målaregatan 9

4:a Ekebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 994 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 98 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1914
Adress:
Målaregatan 9,
426 68 Västra Frölunda
Totalrenoverat i år, 2017
Totalrenoverat i år, 2017
Stora, öppna sällskapsytor!
Stora, öppna sällskapsytor!
Nyinstallerad, braskamin godkänd att elda i
Nyinstallerad, braskamin godkänd att elda i
Svårslagna ytor vilka måste upplevas på plats!
Svårslagna ytor vilka måste upplevas på plats!
Likt en gräddbakelse på höjden
Likt en gräddbakelse på höjden

Beskrivning

Fyra rum & kök på hela 98 ypperligt välplanerade kvadratmeter med mycket högt & fritt läge. Skandinaviskt ljus. Avskalat, en smula minimalistiskt & mycket elegant.

En privat & exklusiv förening vilken ligger belägen likt en gräddbakelse på höjden i Ekebäck. 180 graders magisk utsikt över både hav & stad, stans kanske i särklass bästa utsiktsläge!

Bostaden är minutiöst totalrenoverad ner i minsta detalj. Elegant kök vilket kurtiserar med husets byggnadsår. Påkostad maskinpark i köket med bland annat en Fjärsåskupa i mässing. Nyinstallerad, godkänd braskamin, färdig att elda i nu när höstkvällarna smyger sig på. Luftig takhöjd, walk- in - closet & tre riktigt bra sovrum. Badrum med god balans i tradition & trend med Svedbergs duschblandare samt måttanpassad, exklusiv glasvägg likt avskiljare i rummet. Komfortvärmegolv.

Kan enkelt göras om till 5 rum & kök för den som önskar fyra sovrum!

Väldokumenterad förening med mycket god ekonomi & låga driftskostnader. Två separata uteplatser med påkostade utemöbler, grillmöjligheter & egen trädgård. Varje lägenhet har en personlig tvättmaskin & kombinerad torktumlare i källaren att nyttja.

Direkt gångavstånd till både Dalaskolan årskurs F-6, Ringblommegatans populära förskola, spårvagn 9 & 11 samt utmärkt busskommuniktaion.

Ledigt garage & p-plats finns!


Hall: Redan i våningens hall avslöjar bostaden att det här verkligen är något utöver det vanliga. Bli först ut att bo helt nytt! Genomgående finner ni väggarna målade i en ljust bruten kulör vilken går mot en grå skala. Enstavig, påkostad ekparkett.

Vardagsrum: Vilket rum! Vilka listverk, se takrosetten vilken smyckar burspråket, de fasade ekparkettgolven och de rejäla fönstren. Utsikten talar för sig själv med både hav och stad i fonden. Generöst tilltaget och lättmöblerat rum. Vackra renoverade gjutjärnselement i original. Nyinstallerad braskamin, godkänd att elda och står redo nu när höstkylan smyger sig på.

Detta rum går även utmärkt att avgränsa för den som önskar ett fjärde sovrum. Se separat förslag på planlösning.

Kök: En slags asketisk förfining över rummet framhäver rummets
rektangulärt, eleganta uttryck. Utrymme för det stora matbordet och många sittande middagsgäster. Lyssna på tystnaden och blicka ut över det livskraftiga havet likväl som staden.

Totalrenoverat kök nu i år från Kvik. Mycket påkostad maskinpark från Siemens med integrerad diskmaskin, varmluftsugn, mikro och kyl/frys. Extra bred, 90 cm, induktionshäll även den från Siemens. Specialbeställd Fjäråskupa i mässing. Tapwell blandare även den i mässing. Beslag med läderdetaljer. Vitt, stilrent kakel med mörkgrå fog ovan den massiva kalkstensbänken.

Då köket och vardagsrummet är i öppen planlösning blir burspråket en härlig, naturlig mittpunkt i bostaden. Nu är det möblerat likt en loungedel, men fungerar lika bra för matsalsbordet.

Master bedroom: Ett harmoniskt rum med naturligt spel mellan ljus och skugga. Högt och fritt läge, befriat från insyn. En walk-in -closet i anslutning till sovrummet. Utrymme för dubbelsäng och tillhörande sängbord för den som önskar. Gjutjärnselement likt ett smycke.

Badrum: Även det totalrenoverat och stod färdigt nu i år. Klinker på golv i ljusgrått och vitt kakel på vägg med mörkgrå fog. Påkostad duschblandare från Svedbergs. Måttbeställd, duschvägg är ett elegant inslag. Fönster för naturligt dagsljus in. Luftig takhöjd med infällda LED-spotlights. Elegant kommod och badrumsspegel även den med infälld LED-belysning.Komfortvärmegolv.

Sovrum II/arbetsrum: Även detta rum i en bra storlek. Ett utmärkt sovrum, gästrum eller arbetsrum. Fönster ut mot stillsamma Målaregatan, vilket är en återvändsgata och har därmed minimalt med biltrafik.

Sovrum III: Ett rum för vila och ro eller skoj och bus för familjens unga medlemmar.

Varje lägenhet har en egen, dedikerad tvättmaskin kombinerad torktumlare från Bosch helt nyinköpta i föreningens källare. Där det också finns ett fräscht, nymålat torkrum i direkt anslutning.

Ekebäck är ett mycket omtyckt område i västra delen av Göteborg. Det gränsar bland annat till Kungssten, Majorna och Grimmered.

Området är högt beläget på ett antal kullar med myllrande villabebyggelser där de flesta hus härstammar från förra sekelskiftet i kombination med nyproduktion.

I området ligger flertalet dagis och förskolor samt en stor låg- och mellanstadieskola, Dalaskolan. Dalaskolan sägs vara om inte Göteborgs absolut äldsta, så en av de äldsta skolorna med en skolbyggnad vilken är en bra bit över 100 år. Skolan har precis en helt nybyggd gymnastiksal till barnens stora glädje. Gångavstånd till Svetsaregatans- och Ringblommesgatans förskola som har en praktisk och populär uppdelning på barnen, där barn mellan 1-3 år går för sig och 3-5 år för att kunna anpassa och säkerhetsställa pedagogiken utefter bland annat åldern på barnet. Med de växande barnkullarna kom även Ängåsgatan daghem till.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med spårvagnarna 9 och 11 mot Saltholmen och in mot citykärnan och flertalet direktbussar till vår stads kommunikationsmittpunkter.

Promenadavstånd ner till Klippans småbåtshamn med flera mysiga hamnkrogar likt Pelle Porter och Röda sten eller kanske fine dining passar bra för kvällen då är det Sjömagasinet som gäller. Pubar, caféer och andra restauranger har ni runt och omkring sprudlande Mariaplan, så urvalet är stort inom kort promenadavstånd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 994 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Andel i föreningen är 36,0%. Andel av årsavgift är 36,0%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 180 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 30 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftskostnaden inkluderar hushållsel vilken varierar beroende på verklig konsumtion.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1201/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1914.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea ca 98 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Bergvärme från 2017.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband via ADSL.

Uteplats: Utanför entren finns en större uteplats med nya plattsättningar av granitsten. I föreningen finns två gemensamma utegrupper, varav den ena rymmer en större grillbjudning.

Här avnjuter man även kvälls- & eftermiddagssolen som bäst!

Bilplats: Ledigt, stort garage finns att hyra! Mot en kostnad av 900 kr/mån får man även ett extra förråd i anslutning till garaget och en bekäm fjärrmanövrerad port.

Ledig parkering finns att hyra för 450 kr/mån alternativt gratis parkering på områdets gator.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 50 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Nyrenoverad tvättstuga med ett stort torkrum invid. Varje hushåll har egen dedikerad kombinerad tvättmaskin med torktumlare från Bosch, (2017).

Tillhörande källarförråd.

Information Förening

Förening: Brf Ekebäck Utsikten 9.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ekebäck Utsikten 9 består av sammanlagt 3 bostadsrätter och ombildades till en liten och exklusiv bostadsrättsförening efter det att en omfattande totalrenovering gjorts av såväl lägenheter som byggnad.

Genomgripande har renoveringen varit såväl varsam som smakfull. Allt för att behålla rätt känsla för husets byggnadsår 1914. Eftersträvan har hela tiden varit att föreningen skall ha ett minimalt underhåll under en överskådlig framtid såväl som låga driftskostnader.

Bland de större byggtekniska renoveringarna kan nämnas stambyte, tak & fasadrenovering, byte av fönster samt i vissa fall renovering av originalfönstren värda att bevara, byte av uppvärmningssystem till bergvärme, renovering av trapphus med nya lägenhetsdörrar samt porttelefon med kamerafunktion. Taket har även tilläggsisolerats och rökgångarna har glidgjutits med nya eldstäder.

Renovering har även skett av garage, källare, tvättstuga, och förråd. Ventilationen har setts över och genomgått en godkänd OVK besiktning.
Nya uteplatser har skapats med plattsättningar av granitsten.

Lägenheten och likväl byggnaden har efter totalrenoveringen genomgått en omfattande besiktning för att säkerställa kvalitet likväl som att alla inyg finns såsom t.e.x. våtrumsintyg, OVK, sakkunnighetsintyg på eldstäder, energideklaration m.m.

Föreningen har en mycket god ekonomi och belåningsgraden är relativt låg, kombinerat med ett närmast obefintligt underhåll och framtida låga driftskostnader. Årlig avsättning sker för att säkerställa att framtida underhåll kan ske enligt den underhållsplan som finns. I föreningens stadgar finns även möjlighet till frivilligt kapitaltillskott för den som önskar, vilket gör att man kan sänka sin månadsavgift till så lågt som 1470 kr/mån.

Föreningen äger sin egen mark, dvs ej tomträtt och det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Ekebäck

Ekebäck har en alldeles unik miljö och ett kulturhistoriskt värde. Området är uppkallat efter en gammal bondby med samma namn. Bebyggelsen ligger på Högsbohöjds västra sluttningar och de första villorna uppfördes redan i slutet av 1800-talet.

Branta kringelikrokgator leder upp i det pittoreska området där murar och staket omgärdar de lummiga trädgårdarna. Uppifrån Ekebäcks kullar har man en hänförande utsikt över hamninloppet och skärgården. Sekelskiftesvillorna med träfasader och glasverandor skapar karaktär åt stadsdelen, men här finns även modernare villor från olika epoker.

Området är populärt bland barnfamiljer, här finns flera förskolor och en grundskola, Dalaskolan, med anor från 1884.

I Ekebäcks grannområden Grimmered, Kungsten och Nya Varvet finns god närservice. Vid Frölunda Torg ligger ett stort köpcentrum, flera mataffärer och träningsställen samt Frölunda Kulturhus. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Här bor man med närhet till både skogen och havet. Ekebäck gränsar till Ruddalens stora rekreationsområde. I denna lummiga skog finns vandringsleder, motionsslingor och grillplatser. Här ligger också Ruddalens idrottscentrum. Till de härliga badvikarna i Önnered, Fiskebäck eller Långedrag är avståndet inte långt.

Ekebäck inbjuder till ett härligt boende i charmig miljö nära storstaden, naturen och skärgården. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning med 4 sovrum
Alternativ planlösning med 4 sovrum