Snart till salu

tidlöst renoverad och balkong i västerläge

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fridkullagatan 18 F

3:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
4 223 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
66,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1949
Adress:
Fridkullagatan 18 F,
412 62 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på annika.landqvist@lundin.se.

I ljust genomgångsläge på våning två finner vi denna fina bostad. Välrenoverad med respekt för originalet och med tidlösa kulör och materialval som lämnar en neutral bas att inreda efter, och väl disponerade ytor med luftiga rum. Ett generöst utformat vardagsrum med access mot den ljuvliga balkongen belägen mot västersolen. Smakfullt och fullutrustat kök med matplats för ett större sällskap, två väl tilltagna och rogivande sovrum, klädkammare och helkaklat badrum med dusch.

Riktigt fin bostadsrättsförening med god ekonomi och låg belåning, flertalet uteplatser och grönskande innegård. Bostadsrättsföreningen Lilla Le i Göteborg är medlem i HSB Riksförbund och har en hel del erbjudanden inom olika kategorier, tillexempel träningsrabatt på fysiken och Teaterrabatt på Folkteatern.

Läget här är fenomenalt och omgivningarna har allt man kan önska, som en egen liten stad i staden. Mysiga kvarter med flertalet butiker, fik och restauranger. Alla behövliga bekvämligheter finns på gångavstånd. Här bor ni även med den omedelbara närheten till Mossens grönska och lagom promenadavstånd till Safjällets naturreservat för rekreation och motion. Bra kommunikationer med buss 18, 19 och 52 som stannar alldeles i närheten och tar er enkelt till såväl Linnestaden som till Avenyn.

Information Ekonomi

Avgift: 4 223 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,02431%. Andel av årsavgift är 1,02431%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Fridkullagatan 18 F, 412 62 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1949

Lägenhetsnummer: 22-2034-2-94-4

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 66,5 kvm.

Balkong/Uteplats: Västervänd balkong med access från vardagsrummet.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Lilla Le. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 113 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Lilla Le bildades år 1948 och består av två flerbostadshus i tre våningar. Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna Krokslätt 67:12 och Krokslätt 69:2 med adresserna Fridkullagatan 17 A - G och 18 A - F samt Golvläggaregatan 4 A - E. Fastigheterna står på mark med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades 2018 och gäller t.o.m. 2028.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Mycket välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Styrelsen ser ljust på den framtida utvecklingen av ekonomin då de kommande närmsta åren kommer vara en period med begränsat underhåll av fastigheterna samt att de kommer ha en fortsatt låg belåningsgrad. Styrelsen lämnade avgifterna oförändrade den 1 januari 2022. Föreningen beslutar om avgifter och budget ett år i taget och mot bakgrund av den goda ekonomin är det sannolikt att förvänta sig oförändrade avgifter de närmaste åren.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Godkänner delat ägande mellan föräldrar och barn men den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Göteborg.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som uppdateras varje år. Fastigheterna är i mycket gott skick och håller hög och modern standard tack vare löpande underhåll och renoveringar. Inga stora renoveringar är planerade under de närmst kommande åren.
2022 planeras ombyggnation av den nuvarande styrelselokalen till ett övernattningsrum (Investeringen är fullt finansierad).

Genomförda renoveringar:
1989: Byte av fönster till 3-glas isoler.
1994: Renovering tak samt fasad.
1998: Byte vatten- och avloppsstammar samt elinstallationer.
2005: Säkerhetsdörrar med nytt låssystem inmonterades. Installation av nytt porttelefonsystem. Ommålning trapphus. Förbättring dränering Uppfräschning av den yttre miljön där man bland annat såg över planteringar och stenläggningar och ytterbelysningen runt fastigheterna förbättrades.
2008: Energideklaration.
2009: Översyn av balkonger för att fastställa statusen. Tre balkonger renoverades, övriga genomgår renovering under 2012.
2011: Lagstadgad radonmätning genomfördes med godkänt resultat.
2012: Renovering av samtliga balkonger och fasader.
2013: Asfaltering parkeringsplats och ommålning soprum.
2014: Utbyte av expansionskärl.
Utbyte samt reparation av utvändiga trappor.
Beskäring av träd och buskar.
2015: Diverse arbeten på markläggning.
Byte av dagvattenanslutningar på Golvläggaregatan 4 och Fridkullagatan 17.
2016: installation av nytt passersystem och kraftiga brytbleck på ytterdörrar.
2018: Installation av två rökgasluckor i trapphusen på Fridkullagatan 18, markarbeten har genomförts på parkeringen Golvläggaregatan 4 i form av nya brunnar för dagvatten samt en infiltrationsanläggning, 4 övervåningar har tillkommit till lägenheterna under respektive yta, vilket gett högre avgift till föreningen samt ökade engångsintäkter samt en tvättmaskin har bytts ut i tvättstugan.
2019: Lades en stenlagd uteplats om dessutom byggdes det en ny stenlagd uteplats och en ny träaltan, det finns nu tre platser för samvaro och grill. Brister i skyddsrum åtgärdade. OVK. Spolning av av avloppsstick genomförda. Golv i två garage omgjutna.
2020: Investering i luft/vattenvärmepumpar. Renovering av golv samt byte av tvättmaskin i tvättstuga 4 C. Asfaltering framför garagen. Installation av rökgasfläktar i uppgångarna 4 A och D, 17 E och G. Laddstolpe med plats för laddning av två elbilar.
Investering i luft/vattenvärmepumpar.
2021: Etablerade fler laddstolpar.

TV och bredband: TV via Tele2. Föreningen har ett kollektivt avtal med Telenor gällande fiberbredband 1000 Mbit/s, obligatoriskt tillägg om 125kr/mån.

Parkering: Föreningen har 51 parkeringsplatser med motorvärmaruttag vilka kan hyras för cirka 200 kr/månad. Till tio av platserna finns laddstolpar vilka kostar 100kr extra per månad. De flesta parkeringsplatserna är belägna på Golvläggaregatan, utöver det finns några på Brushanegatan. Föreningen förvaltar även 11 garageplatser på Brushanegatan vilka kan hyras av medlemmarna för cirka 480 kr/månad. I hyran för garage ingår el upp till 400 kWh per månad. Till parkeringsplatserna är det en kötid på närmare 2 år och till garageplatserna ca 10 år.

Adressen Fridkullagatan 17 är inte berättigad till boendeparkering. Gratisparkering på gatan (24h parkering).

Det finns två bilpooler med flera bilar utplacerade inom gångavstånd till Brf Lilla Le.


Gemensamma utrymmen: Det finns 3 stycken tvättstugor i föreningen, belägna på Golvläggaregatan 4 C, Fridkullagatan 17 G samt 18 A. Tvättstugorna bokas med hjälp av ett personligt lås på tavlor monterade intill tvättstugorna. I tvättstugan vid Fridkullagatan 18A finns en tvättmaskin och en torktumlare som inte är bokningsbara. De kan användas när de är lediga av alla boende i föreningen inom tvättstugans öppettider.

Cyklar uppställes i cykelställ intill entréerna, det finns även cykelrum i källaren.
Två stycken hobbyrum där du kan snickra och måla (källaren på Fridkullagatan 18 mellan uppgång A och B, och Golvläggaregatan mellan 4 A och B).
Grönskande och privat innergård med flera gemensamma grill/uteplatser.

Övriga byggnader: Till bostaden hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Övrigt: Besök gärna föreningens informativa hemsida https://lillale.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!