Såld

Dröm i landshövdingshus, högst upp, optimalt planerad

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Mariagatan 20A

1,5:a Kungsladugård

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 800 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
38,5 kvm
Våning:
3/3
Adress:
Mariagatan 20A,
414 71 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Belägen i hjärtat av den vackra och välbevarade landshövdingebebyggelsen med mysiga kvarterskrogar, cafeér och butiker runt hörnet liksom kort promenadavstånd till såväl Slottsskogen som Röda Sten. Fördelad på stort kök med bevarade snickerier, framtagna trägolv och fönster i två väderstreck. Tidsenlig och charmig gårdsmiljö utanför entrén och bra förvaringsmöjligheter med både vinds- & källarförråd. Bra kommunikationer utanför. Solid förening från 1924 med mycket låg belåning.

Inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Slitstark klinker som gör det lätt att hålla rent. Klinkerns övergår i vackert trägolv.


Underbart kök med vacker köksinredning i vitt med luckor som går i den äldre stilen fast är totalrenoverat 2015. Vackra vita väggar i trä ger hela bostaden extra karaktär och matchar perfekt till den vita köksinredningen och massiva bänkskivan i ek. Tacksam förvaring i skåp och lådor och utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll, fläkt och ugn. Stor diskho i porslin med genomtänkt lösning. Naturlig matplats för 4 personer med vy utöver den mysiga innergården.


Totaltrenoverat badrum 2009 i tidlöst snygga materialval, spottar i tak, och exklusiv inredning. Kakel och klinker i stilrent grått, fräscht spegelskåp och kommod i trä samt utrustat med lyxig multidusch, handukstork och golvvärme.

Lättmöblerat rum med plats för både sovalkov, soffmöbel samt praktisk plats för skrivbordhörna. Vackert vitnyansat brädgolv får ut sin rätt med de vackert renoverade fönster i original. Det är en ljuvlig känsla att sitta i soffan och njuta av genomgångsläget som tar in härligt solljus genom de välbevarade fönstren. Sovalkov med fantastiska fönster som ger extra hög mysfaktor och ljusinsläpp. Bra förvaring ges ovan säng samt plats för en klädhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 800 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,88%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1 138 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 455 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 260 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 100 kr/månadFörsäkring: 160 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Mariagatan 20A, 414 71 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 4

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3 Våningsplan 3 av 3.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 38,5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Tillträdesdag: 2018-09-07 00:00:00

Information Förening

Förening: BRF Blodnävan Nr 6. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: I föreningen finns sammanlagt 12 bostadsrätter på adresserna
Mariagatan 20 A-C. Föreningen är från 1924 och är mycket lågt belånad.

Föreningen äger marken och omfattas således inte av framtida förhöjda tomträttsavgälder. Senaste renoveringarna omfattar bl.a. relining av stammar, ommålning trappuppgångar och byte av tak.

Föreningens ekonomi: Föreningen höjde hyran med 100 kronor per andel 2016. Innan dess höjde föreningen senast 2010 med samma belopp.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Huset är nymålat och stambyte gjordes för 10 år sedan, dörrarna har brandskyddats och ett treglasfönster är nyligen satts in.Tvättstugan är i planering för renovering men kommer inte omfatta en avgiftshöjning. Övrigt Inga omfattande renoveringar är inplanerade som skulle påverka hyresuttaget.

TV och bredband: Ansluten till Comhem. TV: Ansluten till kabelnät Comhem, grundutbud ingår i avgiften.

Parkering: Det finns en parkeringsplats för föreningen att nyttja, dock endast för på- och avlastning.

Gemensamma utrymmen: En vacker innergård finns att nyttja för föreningen.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd, vindsförråd, tvättstuga med torkrum dusch i källare samt rum för snickeri/måleri.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning