Såld

Välplanerad tvårumslägenhet med balkong i sydväst med utsikt mot grönska

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Toppsegelsgatan 15

2:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 102 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
55 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1955
Adress:
Toppsegelsgatan 15,
414 61 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välplanerad tvårumslägenhet med kvadraten på rätt ställen. Väl tilltaget kök med god plats för ett matbord som ger plats för ett större sällskap, rogivande sovrum med ett högt och fritt läge utan insyn samt ett lättmöblerat vardagsrum med en ljuvlig balkong i ett sydvästligt läge som ger en lummig utsikt över grönska. Genomgående ljusa ytskikt och fina golv tillsammans med tidstypiska detaljer så som gjutgärnselement och fönsterbrädor i sten.

Majorna är en lugn och trevlig stadsdel med närhet till stadskärnan. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer, träningsanläggningar med mera. På behagligt gångavstånd ligger Klippans kulturreservat med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer finns också i form av flera spårvagnslinjer och bussar som avgår i närheten. Efter en cykeltur eller några hållplatser med spårvagnen finner ni saltstänkta bad och båtar ut till skärgården. Åker ni åt andra hållet kommer ni snabbt in till centrum.

Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Inbjudande hall med god plats för avhängning av skor och ytterkläder till vänster. På golvet ligger en ekparkett från 2007 och väggarna är vitmålade.

Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande soffbord samt tv-möbel. Det går även att möblera med ett mindre matbord om så önskas. De generösa fönsterpartierna sprider ett behagligt ljusflöde som strömmar genom bostaden och här finner vi även utgång till balkongen som vetter mot sydväst och bjuder på utsikt över grönskan. Klassiska femtiotalsdetaljer återfinns så som gjutgärnselement och fönsterbrädor i sten. Även här ligger ekparketten på golvet och de vitmålade väggarna bryts snyggt av med en ljusgrå fond.

Väl tilltaget kök från 2007 med skåpinredning i ek som blandas med vitrinskåp, ljusgrönt glaskakel samt bänkskiva i ek. Gott om plats för både förvaring och avlastning. Köket är utrustat med inbyggd ugn och mikro, glaskeramikhäll, diskmaskin, fläkt samt kombinerad kyl/frys - allt i ett rostfritt utförande. Köksbordet har sin givna plats och ger utrymme för ett större sällskap. Ekparkett på golv samt vitmålade väggar.

Rogivande sovrum med god plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. För förvaring erbjuds en platsbyggd garderob med skjutdörrar. På golvet ligger en ekparkett och väggarna går i en beige ton. Fönstret vetter mot grönskan och ligger i ett högt och ostört läge fritt från insyn.

Helrenoverat badrum från 2013 med kakel i vitt som bryts av med inslag av brunt i duschhörnan samt en klinker i samma bruna nyans. Stammarna renoverades av föreningen 2007. Badrummet är utrustat med wc-stol, handfat i kommod, badrumsskåp med spegel, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt en duschhörna med skjutbar duschvägg i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 102 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,00523%. Andel av årsavgift är 2,99992%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 690 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 540 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Toppsegelsgatan 15, 414 61 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Majorna 349:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1955

Lägenhetsnummer: 18/1201

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 55 kvm.

Balkong/Uteplats: Balkong, läge sydväst.

Övrigt: 2 vån balkong.

Tillträdesdag: 2018-06-14 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Grankotten Nr 2. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 36 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Grankotten nr 2 består av ett flerbostadshus byggt 1955 bestående av 36 bostadsrätter som tillsammans utgör 1 855 m² bostadsyta samt lokal om 68 kvm. Fastigheten är upplåten med tomträtt med avtal som löper ut 2034-04-26.
Föreningen drivs i privat regi och ekonomin är mycket stabil och sköts och granskas av av HSB respektive Borevison
Föreningens 36 bostäder fördelar sig enligt följande:
5 st 1 r o k
28 st 2 r o k
3 st 3 r o k.

Föreningens ekonomi: Föreningen är lågt belånad och har en god och stabil ekonomi.
Avgiftsförändringar: Föreningen genomförde en avgiftshöjning inför 2020. Det finns en planerad avgiftshöjning inför 2021 för att fortsatt ha goda marginaler för framtida underhåll. Det är dock inte bestämt hur stor den kommer att vara. Ekonomin är god med låg belåning i förhållande till kvadratmeteryta.
Föreningen följer en 30 årig underhållsplan samt följer index när det kommer till avgiftshöjningar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Söderberg & Partner.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Renoveringar: Föreningen följer en detaljerad 30-årig underhållsplan.
Gjorda renoveringar:
2020: Bytt expansionskärl
2018: Underhåll torkrum, justering av ytterdörrar till port och källare
2017: Markarbeten och renovering av trappor ute
2016: Målning och renovering av fönster, balkonger och viss del fasad
2015: Taksäkerhet, renovering av skorsten och plåtarbeten
2015: Montering taksäkerhet, renovering skorstenar och takfotsränna, installation tryckstegringspump.
2013: Säkerhetsdörrar installerades.
2007: Relining av stammarna.
2006: Renovering av trapphus.
2003-04 Renovering av samtliga fönster.
2001: Renovering av balkonger.
2000-2001: Renovering söderfasad.
1997: Omläggning av tak.

TV och bredband: Kabel-tv och bredband via ComHem. TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband: Bredband via comhem. Läs mer på www.comhem.se.

Parkering: Parkeringsplats går att hyra av grannföreningen Brf Minnet i mån av plats. Boendeparkering gäller i området och utfärdas av Göteborgs stad. För info och områdets sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. På Toppsegelsgatan får man stå gratis i två timmar innan parkeringskort krävs.
Boendeparkering, för mer info kontakta Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, www.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en rad olika gemensamma utrymmen som föreningens medlemmar har att tillgå.
En fantastiskt uteplats med tillhörande grill-plats samt en boulebana.
Det finns även ett välutrustat gym i föreningen som är enkelt att nyttja och öppet alla dagar i veckan, uppgång 15 och en föreningslokal i uppgång 13.

Övriga byggnader: En tvättstuga belägen i uppgången mellan 15 och 17. Utrustningen består av 2 st. tvättmaskiner, 1 st torktumlare och 1 st torkrum. Cykel- och barnvagnsförråd hittas vid respektive uppgång. Övriga gemensamma lokaler är ett gym och en föreningslokal som kan hyras för övernattning.

Övrigt: Som föreningsmedlem förväntas man delta under årets städdagar för att hålla trädgård och fastighet i gott skick. Detta är också en viktig del för att kunna hålla årsavgiften nere.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Majorna

Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning