Såld

Sekelskiftespärla full av charm och stil i hjärtat av Lorensberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tegnérsgatan 9A

2,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 061 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
74 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1926
Adress:
Tegnérsgatan 9A ,
412 52 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I en magnifik fastighet anno 1926 finner ni denna fantastiska bostad med alla detaljer att drömma om. Bostaden bjuder på ett härligt ljusinsläpp med generös takhöjd, bevarade stuckaturer, listverk, djupa fönsternischer liksom vackra dörrar samt öppen spis. Genomgående fint renoverad med underbara ytor fulla av charm och stil!

Lägenheten ligger på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser och kvadratmetrarna är optimalt planerade vilket gör detta till en perfekt lägenhet för såväl par som singlar. Möjligheten till att göra kontor, barnkammare, gästrum i del av köket gör även det möjligt för familjen att flytta in.

Solig gemensam balkong mot lugn innergård finns att tillgå i trapphuset nedanför lägenhetens entré.

Tegnérsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk, Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken finner du stenkast bort. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Rumsbeskrivning: På tredje våningen välkomnar vi er till denna omsorgsfullt renoverade 1920-tals bostad i hjärtat av Göteborg.

En mängd bevarade originaldetaljer så som spröjsade handblåsta fönster, brädgolv, massiv fiskbensparkett, öppen spis (ej i bruk), spegeldörrar, profilerade listverk och djupa nischer.

Denna välplanerade bostad är idag fördelad på två rum och kök om ca 74 kvm (möjlig trea) och är renoverad med moderna materialval och bekvämligheter i både kök och badrum. Den genomgående planlösningen kombinerat med stora fönster och generös takhöjd gör bostaden mycket ljus och rymlig.

Sällskapsytorna är väl tilltagna och i vardagsrummet ryms soffgrupp och matsalsbord för den som önskar. Här hittar ni även den öppna spisen som är ett smycke i sig. Vacker fiskbensparkett i original och vitmålade väggar tillsammans med munblåsta fönster och bostadens många attribut gör detta till ett rum att verkligen trivas i.

Med två höga originalfönster med handblåst glas, spröjs och djupa fönster, vända in mot föreningens innergård ligger det nyrenoverade väl tilltagna köket (2016) där möjligheten till det tredje rummet även finns. Stilrent inrett med vita släta skåpsluckor (Kvik) med carrera marmor, underlimmad diskho (Franke), snygg kran (Tapwelll), maskinpark samt vitvaror(Siemens), diskho i mässing (Decosteel) och köksblandare (Tapwell)Här finns även diskmaskin och lyxen av vinkyl (Domestic)

Tjugotalsklassicismen framträder genom brädgolven, fönstren och de profilerade listverken. Den gamla jungfrukammaren har låtits inkluderas i köket och inrymmer idag gott om plats för ett större matsalsbord. För den som önskar ett till sovrum går det så klart enkelt att återställa.

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna för den som önskar, och det finns bra med förvaringsmöjligheter i form av stor garderob. Det vackra brädgolven, munblåsta fönster, listverk och detaljer följer även här och genomgående i bostaden.

Badrummet är stilrent renoverat (2013). Vitt kakel pryder väggar tillsammans med klassisk och stilren kombo med grått klinker. Badrumsmöbler i form av toalett, duschhörna, rundat handfat och spegelskåp ovan.

Övrigt:
Bostaden är genomgående nymålad, all el är bytt och dimrar är insatta i alla rum.

Snabbt tillträde möjligt!
Välskött fastighet och solid Brf.
Hiss finns!

Detta är ett hem för den kräsne livsnjutaren med höga krav på sin drömbostad! Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 061 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,3%. Andel av årsavgift är 2,40438%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Tegnérsgatan 9A , 412 52 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1926

Lägenhetsnummer: 09106

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5. Hiss finns. Våningsplan 3 av 5.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea 74 kvm.

Balkong/Uteplats: Rymlig balkong i mysig miljö mot innergården. Smidesräcken ger en tidstypisk känsla och ytterligare charm. Här kan många härliga måltider eller fika avnjutas för 2-4 personer.
Balkongen är gemensam.

Tillträdesdag: 2018-07-02 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Kompassrosen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 45 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Kompassrosen förvärvade fastigheterna Heden 30:2 och 30:3 år 2001 med adress Tegnersgatan 9A-B och Tegnersgatan 11A-B. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 38,05 %. Samfälligheten förvaltar gemensam tvättstuga, soprum och återvinningsrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2018 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2025 och uppdateras årligen. Föreningen har hållit sig inom den budget som beslutades inför 2020 och därmed beslutade föreningen att sänka medlemsavgifterna med 5% i april 2021.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2046.
Våren 2021 fortsätter föreningens fönsterrenoveringsprogram med prio på lägenheterna i 11 A och därefter övriga uppgångar i takt med föreningens ekonomi, ca en uppgång per år.
Föreningen är mitt uppe i processen kring balkongprojekt, i dagsläget förbereder man bygglovsansökan och därefter hyresnämnden för beslut.
Fasadrenovering och renovering av de gemensamma balkongerna på 11A&B sker i samband med ev balkongbygge då vi kan samordna ställningsanvändning annars 2021/2022.
2022 Planeras hissrenovering.
Utförda renoveringar:
2020 Byte av takfläktar, installation av elbilsplatser, nytt portlåssystem samt byte av gårdsbelysning.
2019 Installation av ny värmepump samt värmeinjustering. Fasadrenovering av brandvägg mot Tegnersgatan 13.
2017 Fönsterprogram fortsätter, bättringsmålning av portar och trapphus i uppgång 11A.
2016 Fönsterprogram fortsätter, takmålning inklusive ny taksäkerhet, byte av ett par takfläktar samt nya stuprör. Ny bröstning av fasad mot Tegnérsgatan, gårdsrenovering samt uppdatering av maskinpark i tvättstugan.
2014 Fönsterprogram påbörjas samt avloppsspolning.
2013-2014 grundförstärkning av hela fastigheterna Tegnérsgatan 9 och 11 (dvs allt utöver den sektion som förstärktes 2002.
2012 Fasadrenovering.
2011 Renovering av fönster.
2010 Hissreperation, målning av portar och portgenomgångar. Byte av några dåliga fönster i vindsvåningar.
2009 Slipning av golv i trapphusen samt ompålning av brandmur mot TG13.
2008 Fasadrenovering, balkonrenovering av balkonger mot gatan, trapphus återställs i närmare ursprungligt skick. Program för renovering av fönster påbörjas.
2007 Trapphusbalkonger rivna ca 1984 återställs. Gårdsbalkonger TG 9B helrenoveras. Nytt litet plåt-tak på gården TG9B.
2006 Ombyggnad och justering av värmesystem. Sanering av asbest runt rör i källaren.
2005 Nytt portlåssystem. Reparation av tak, snöskydd monteras.
2004 Reparation av dagvatten - ledningar, Tegnérsgatan 11.
2003 Upprustning av lokal i källarplan 9B.
2002 Grundförstärkningar: Ompålning under delar av Tegnérsgatan 11A. Borinjektion på resten av huset, byte av brustna avloppsrör, byte av stuprör.
1984 Rör- och elstambyte.

TV och bredband: Tv via Tele2. Fiberbredband via Bahnhof, föreningen har ett kollektivt avtal där ett obligatoriskt tillägg om 165kr/mån tillkommer till avgiften. TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Parkering: Föreningen förfogar över nio parkeringar som ligger utmed Tegnérsgatan. Som ett komplement till platserna, så finns laddsstationer till elfordon på fyra av platserna. Kostnad för att hyra en plats är ca14 400kr/år utan el och ca16 200kr/år+elförbrukning för plats med el. I dagsläget är det kö till samtliga platyser, ca 1-2 års kö.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan ligger mot gården i fastigheten Burgårdsgatan 10. Tvättstugan har sammanlagt tre tvättstationer. Två av stationerna har två tvättmaskiner, en station har en tvättmaskin. Samtliga stationer har tillhörande torkutrustning. Cykelförråd finns på gården vid Tegnérsgatan 9 och 11 och föreningens soprum ligger på gården på Burgårdsgatan 10 i anslutning till gården på Tegnérsgatan 9. Det finns ett soprum för hushållssopor och ett soprum för papp, glas, plast, batterier, glödlampor, metall, tidningar etc. och kompost.

Varje lägenhetsinnehavare förfogar även över ett källarförråd. Entrén till dessa förråd ligger på 9:ans respektive 11:ans gård.
Två lummig innergårdar med utemöbler. Gemensamma balkonger från trapphuset.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. Den finns även gemensam tvättstuga för medlemmar att tillgå.

Övrigt: Föreningen tillåter delat ägandeskap med fördelning 90/10.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfkompassrosen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning