Såld

Optimalt planerad funkisetta med storslagen utsikt, balkong i söderläge

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lemansgatan 8

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 640 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
36 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lemansgatan 8,
412 60 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I det populära området Johanneberg. En kort promenad från Götaplatsen och Chalmers finner ni denna optimalt planerade funkisetta med storslagen utsikt, balkong i söderläge, sovalkov och ett delvis nyrenoverat kök. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt och stora fönsterpartier som låter ljuset flöda fritt. Köket bjuder på exklusiva materialval och plats för matbord för 4 gäster. Helkaklat stilrent badrum med badkar. En ljus och mycket trivsam lägenhet med stadens puls och grönskande områden runt knuten.

Johanneberg är ett område med karaktäristisk funkisbebyggelse som är känt för sin grönska och närhet till stadens parker. Här bor man i ett citynära läge med Chalmers, Avenyn, Korsvägen och stadens nöjesutbud endast en kort promenad bort. Goda kommunikationer med buss och spårvagnar. Bekvämligheter i form av flera matbutiker, apotek och gym mindre än fem minuter bort. I närområdet finner ni även Mossen och Änggårdsbergens friluftsområden.

Rumsbeskrivning : Bostadens 36 kvadratmeter disponeras enligt följande:

I denna välbevarade fastighet från 30-talet tar ni antingen hissen eller trapporna upp till femte våningen. Ni möts av ett härligt dagsljus som reflekteras hela vägen från köksfönstret vilket skapar både ljus och rymd. Hallen bjuder på goda förvaringsmöjligheter i form av två platsbyggda garderober samt en klassisk hatthylla. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger klassisk enstavig ekparkett.

Till höger från hallen finner ni ett generöst vardagsrum med vackra tidstypiska detaljer. Rungande takhöjd, fiskbensparkett, stora fönsterpartier och ljusa ytskikt gör rummet luftigt och välkomnande. Från denna del av bostaden når ni även balkongen – med ett högt fritt söderläge och milsvid utsikt njuter ni av sol från gryning till eftermiddag. Ta med morgonkaffet ut och njut av morgontimmens himmel som flödar av färg! Från vardagsrummet når ni sovalkoven som kan möbleras med en mindre dubbelsäng och ett avlastningsbord.

Bostadens kök renoverades delvis våren 2018 och bjuder på exklusiva material med bänkskiva i granit, ljusgrå mosaik och luckor i vitt. Vitvarorna består av infälld diskmaskin, spis med keramikplattor och inbyggd ugn, köksfläkt och en kombinerad kyl med frys. Det stora fönsterpartiet bjuder på ett rikligt ljusinsläpp och intill har ett matbord för 4 gäster en given plats. På golvet ligger nylagda amticoplattor i stenimitation från 2018 och väggarna är målade i vitt.

Badrummet är ljust och stilrent med vitt kakel på väggarna och ett härligt badkar. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel samt ett badkar med tillhörande marmorskiva.

Till lägenheten hör två förråd - ett vindsförråd och ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 640 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,93724%. Andel av årsavgift är 0,93724%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Lemansgatan 8, 412 60 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Göteborg Johanneberg 19:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 47/1403

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7. Hiss finns. Våningsplan 5 av 7.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 36 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong i söderläge.

Tillträdesdag: 2018-11-30 00:00:00

Information Förening

Förening: BRF Lemansgatan 6, 8 & 10. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 83 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Göteborg Johanneberg 19:2. De förvärvade fastigheten år 2002 och det är en mycket välskött fastighet och byggnad. Det finns i denna fastighetsbyggnad sammanlagt 83 stycken lägenheter varav 82 stycken som upplåts med bostadsrätt och 1 bostad med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Styrelsen beslutar om budgeten i slutet av varje år, då beslutas även om eventuell avgiftsförändring. Avgifterna höjdes med 2% i januari 2017, sedan dess varit oförändrade. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-23).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar, bostadsrättstillägg ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2009-12-18. Energiprestanda 154 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Mycket välskött byggnad som har genomgått flertalet renoveringar under årens lopp. Föreningen håller i dagsläget på att bygga en övernattningslägenhet som beräknas vara klar sommaren/hösten 2020. I övrigt finns inga planerade renoveringar framöver.
Utförda renoveringar:
1991: Rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger, nyinstallation hiss.
2003: Nya tvättmaskiner och torktumlare
2005: Ny styrenhet hissar
2006: Stamspolning
2007: Dränering runt fastigheten samt byggnation uteplats och grill
2008: Målning av taket, asfaltering av gångväg på baksidan, OVK, energideklaration samt värmereglering med nyinsättning av strypventil och reglage i samtliga lägenheter
2009: Nytt ytskikt på samtliga balkonger
2010: Tvättning av balkongfronter
2011: Målning av cykelrum och rörelsedetektorer för belysning till cykelrum samt vinds- och källardörrar har förstärkts med stålprofil för att förhindra inbrott
2012: Fönsterarbete: Byte att tätnings- och dammlister och trasiga klips i samtliga fönster och balkongdörrar, nya portlås/porttelefoner, luktrenare till återvinningsrum och sopsugsrum samt nya tankar samt nya rör sopsug
2013: Asfaltering baksida, målning av torkrum samt nya ventilationsfläktar, tak
2014: Sotning öppna spisar samt undersökning av balkongers status efter tidigare underhåll.
2015: Rensning ventilationskanaler, lägenheter/lokaler, OVK- besiktning
2016: Ny sopsugstank 6:an
2017: Renovering av fasader och tak samt ombyggnation av balkongerna så de blev djupare, byte rökgasfläktar i öppna spisar, stamspolning, nya stuprännor/rör, nya ytterdörrar baksida källare samt ny exteriörbelysning
2018: Sotning öppna spisar inkl. brandskyddskontroll, upprustning uteplats samt underhåll av trädgård med beskärning samt plantering.
2019: Målning invändiga källarutrymmen, renovering återvinningsrum och övernattningslokal samt gjort om garaget till fyra MC-platser.

TV och bredband: Kabel-TV, basutbud från Comhem ingår i avgiften. Bredband finns till självkostnad via bland annat Comhem. TV: Basutbud från Comhem ingår i avgiften. Bredband: Bredband finns till självkostnad via bland annat Comhem.

Parkering: Föreningen har 20 parkeringsplatser på Lemansgatan samt ett garage med fyra MC-platser. Parkeringarna är sedan 2020 försedda med nya laddstationer. Kostnad för att hyra en plats är 750 kr/mån för bil och 375 kr/mån för MC. Då antalet platser är begränsat och omsättningen låg så är det relativt lång väntetid på att få en parkeringsplats.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S6 alt. S7. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.
Föreningen arrenderar mark för uthyrning av 20 p-platser dit det är separat kö. Per 1/11 är det drygt 20 peroner i kö.
När du flyttar in anmäls intresse till styrelsen. Avgift 750 kr/mån.

Parkering: Boendeparkeringsområde S6, 915 kr/kvartal och S7, 720 kr/kvartal, se www.trafikkontoret.goteborg.se för mer information.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en tvättstuga i varje uppgång samt en grovtvättstuga i uppgång nr. 8. Det finns även tre cykelrum, ett barnvagnsrum, hobbyrum och gästlägenhet samt återvinningsrum med kompostering. Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett källarförråd. Det finns även en del extraförråd att hyra.
Föreningen har en fin gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Övriga byggnader: Grovtvättstuga i uppgång nr 8.
Återvinningsrum med kompostering.
Tvättstugor i källaren, torkrum, mangelrum.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd samt ett vindsförråd om ca 4-5 kvm.
Finns möjlighet att hyra extra förråd i föreningen.
Cykelrum och barnvagnsrum.
Härlig grön gård med gräsmatta, uteplats och grill för grillkvällar och soliga dagar.

Övrigt: Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år, vår och höst.

För mer information se föreningens informativa hemsida http://lemansgatan.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!