Välkommen till

Nordenskiöldsgatan 15

2:a Linnéstaden

Charmig tvåa med social planlösning & fantastisk utsikt över Linné

Högt upp i huset med enastående utsikt ligger denna härliga bostad med öppen planlösning och fransk balkong i soligt söderläge. Underbara vyer över vackra takåsar och himmel. Här erbjuds ett inbjudande och socialt vardagsrum, trevligt kök för goda middagar samt harmoniskt sovrum med anslutande klädkammare. Läget är optimalt med bekvämligheter utanför dörren samt Linnéstadens generösa restaurang- och nöjesliv runt knuten. Två kvarter bort finner ni Slottsskogens vackra parkområde. Möjlighet till garageplats i huset!

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i hallen som är belägen i mitten av bostaden. Här möts ni direkt att ett otroligt fint ljusinsläpp som skapar rymd och karaktär. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder samt möjlighet till en avlastningsmöbel. Väggarna är genomgående målade i en ljus ton vilket skapar en enhetlig bas att inreda efter.

Ett par steg in bjuder de sociala delarna in till umgänge och den öppna planlösningen mot köket skapar goda ytor att umgås vid. Här erbjuds flera möbleringsalternativ med soffgrupp, tv-bänk samt byrå. Intill fönstret finner ni en given plats för matbord. En fransk balkong i anslutning till köket gör att ni med enkelhet kan öppna dörren och njuta av såväl sommarens varma strålar, fågelkvitter och milslång utsikt över takåsarna. En charmig detalj som gör stor skillnad i detta hem.

Trevligt kök med vit köksinredning som bryts av mot mörk bänkskiva och stänkskydd i svart mosaik. En köksö erbjuder goda ytor att laga mat vid samt förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av fläkt, spishäll, inbyggd ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Rofyllt sovrum som med sin generösa storlek erbjuder plats för dubbelsäng, byrå samt förvaring bakom två garderober. Ett stort fönster bidrar till fint ljusinsläpp. I anslutning till sovrummet finner ni en stor klädkammare som erbjuder gott om plats för förvaring.

Bostadens helkaklade badrum har mörkgrått klinkergolv samt vitt kakel på väggarna. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med vikbara dörrar samt en tvättmaskin.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta