Såld

Vindsvåning där bevarad charm möter moderna materialval

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Benjamin Vidovic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0730-36 38 36 benjamin.vidovic@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Spelmansplatsen 6

3:a Kålltorp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 670 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Spelmansplatsen 6,
416 52 Göteborg

Beskrivning

Högst upp i huset med tyst och lugnt läge ligger denna ljusa och välplanerade vindsvåning om 78 kvadratmeter. Lägenheten har karaktäristiska vindsattribut som tak öppet ända upp till nock, synliga takbjälkar, framtagna murstockar och takkupor som bryts av med moderna New york-väggar i glas. Social öppen planlösning som ger generösa sällskapsytor samt renoverat kök, badrum och gästtoalett. Badrummet har exklusiva materialval med Carreramarmor och erbjuder det lilla extra med såväl tvättavdelning som egen bastu.

Liten förening med god ekonomi, lokalintäkter och friköpt tomt. Större renoveringar har gjorts på fastigheten däribland dränering, takomläggning samt totalrenovering av kök och badrum. Parkering och fiberbredband ingår i avgiften.

En unik kombination av grönska och närheten till stadskärnan lockar allt fler till Kålltorp. De natursköna omgivningarna är lugna och trivsamma och bjuder på fina elljusspår, vidsträckta strövområden samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, fiskbil, systembolag, konditori, videoaffär och apotek. Ett stenkast bort finner ni även kaféet Oizo där helgfrukosten kan intas. Goda kommunikationer med närliggande hållplats där 5:ans och 3:ans spårvagn går. Buss 17 samt linje 1 tar ni från hållplatsen Härlanda som ligger endast en kort promenad bort.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för avhängning och förvaringsmöbel samt rikligt ljusinsläpp från ett dubbelfönster. Praktiskt mörkgrått klinkergolv med golvvärme och vitmålade väggar.

Från entrén leder en trappa vidare upp till resten av lägenheten som är belägen på vindsplan. Här möts man först av en del som passar perfekt att inreda med en arbetshörna och här finns även inbyggd förvaring. Därefter kommer man vidare till härliga sällskapsytor i öppen planlösning med tak upp i nock, synliga takbjälkar och ljusinsläpp från takfönster. Ytan kan inredas med soffhörna, matplats för stora middagssällskap och övrigt möblemang. Golvet kläs av en ljus mjuk heltäckningsmatta och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet har delats av med en New york-vägg i glas för att skapa ett extra sovrum. I sovrummet ryms en dubbelsäng och byrå samt goda förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob. Även här kläs golvet av samma ljusa heltäckningsmatta och väggarna är målade i vitt. Fina vindsattribut som snedtak, synliga takbjälkar, murstock och takkupa bidrar med charm och karaktär.

Köket har handgjord köksinredning från Gnosjö i betsat trä med inbyggda spotlights samt bänkytor och stänkskydd i norsk granit med guldstänk. Utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Golvet kläs av mörkgrått klinkergolv med golvvärme och på ena väggen sitter vitmålad träpanel. Två takkupor bidrar med fint ljusinsläpp.

Innanför köket ligger lägenhetens största sovrum som har fint formspråk och ljusinsläpp från en takkupa. Här kan man inreda med dubbelsäng och övrigt möblemang och det finns inbyggda förvaringsmöjligheter i sidovindar. Även här kläs golvet av samma ljusa heltäckningsmatta och väggarna är målade i vitt. Synlig murstock i tegel som bidrar med charm och karaktär.

I anslutning till sovrummet och köket ligger lägenhetens badrum samt gästtoalett. Exklusivt badrum med både golv och väggar klädda i Carreramarmor. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat, spegel, väggskåp, tre handdukstorkar (el), avskild duschhörna samt egen bastu. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta och förvaringsskåp. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Gästtoaletten har även den golv och väggar i Carreramarmor. Här finns behaglig golvvärme, wc, handfat och spegel. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 670 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och parkering(600 kr, exkl parkering är avgiften 2070 kr).

Andelstal: Andel i föreningen är 17,468%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 795 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 650 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Spelmansplatsen 6, 416 52 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1929

Lägenhetsnummer: 1201/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 78 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Information Förening

Förening: Brf Spelmansplatsen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 3 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Spelmansplatsen förvärvade fastigheten Kålltorp 15:19 under 2015 och den ekonomiska planen registrerades 2015-09-15. Föreningen upplåter 3 lägenheter med bostadsrätt och 2 hyreslokaler. Föreningens adress är Spelmansplatsen 6. Man berörs ej av någon tomträttsavgäld då föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Förvaltning görs i egen regi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar under kommande år (2022-02-17).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2015-08-27. Energiprestanda 78 kWh/kvm och år. Energiklass C.

Renoveringar: Planerade renoveringar:
2022 - Skorstenen skall besiktigas i syfte att sätta in braskamin på samtliga våningar.
2022 - Fönstermålning på utsidan påbörjas under början av året på taket.
2022/2023 - Tvätta taket och sätta takstegar för att kunna komma till den andra skorstenen.

Utförda renoveringar:
1995 Dränering
2001 Renovering av ventilationshuvar, plåtbeslag, skorstensbeslag samt omläggning av tak.
2015 Totalrenovering av kök samt badrum i lägenheterna. Samma år utfördes målning och reparation av fasad samt fönster.
2016 Indragning av fiber till fastigheten.

TV och bredband: Telia fiber. TV: Telia. Bredband: Telia fiber.

Parkering: Föreningen har tre parkeringsplatser och alla lägenheter har varsin plats att tillgå och kostnaden för det ingår i månadsavgiften. Till varje parkering finns en ladd-stolpe vilket debiteras separat enligt förbrukning.
Till lägenheten hör en parkeringsplats som ingår i avgiften.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd och ett uteförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning