Såld

En pärla högst upp i huset med balkong och möjlighet att köpa råvind

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bögatan 43 D

1:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 983 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
43 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Bögatan 43 D,
412 72 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till underbara Örgryte Bö och denna välplanerade etta med insynsskyddat läge! Bostaden har en härlig balkong i högt läge och ni erbjuds förutom det ett välplanerat allrum med plats för soffa och säng, kök i vitt med plats för matbord och delvis kaklat badrum med toppmatad tvättmaskin. Goda förvaringsmöjligheter via inredd klädkammare och garderob. Bostaden har fint ljusflöde genomgående, vitmålade väggar och parkett på golv. Sober bas att inreda till. Ett hem att trivas i!

Ett extra plus för denna bostad är att det finns möjlighet att köpa råvind av föreningen och bygga upp i etage. Offerter finns och för mer information, kontakta ansvarig mäklare!

Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med 5:ans spårvagnshållplats inom två minuters gångavstånd som tar er in till city på 10 minuter eller till Munkebäck och Östra Sjukhuset åt andra hållet. Det finns även fina cykelvägar och det är smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Vid Bö affärscentrum som ligger precis intill finns mataffär, blomsterbutik, två restauranger (även avhämtning) och servicebutik. Rakt över Delsjövägen ligger Stora Torp med Delsjöns golfbana och restaurang. Lilla Torps Allé tar er till GLTK med tennisbanor, gym, bastu och sjukgymnaster. Det är även gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger Skatås med motionsanläggning och elljusspår.

Bostadens 43 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ta trapporna upp till våning tre och kliv in i denna hemtrevliga bostad. Väl i hallen möts ni av rymd tack vare den generösa takhöjden som är genomgående för bostaden. Ni har goda förvaringsmöjligheter i hallen, dels via en inredd klädkammare till vänster och en garderob längre in. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Allrummet är ljust tack vare både ett stort fönsterparti och balkongdörr som låter dagsljuset leta sig in och reflekteras fint i de vitmålade väggarna. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffa, bord, tv-möbel och säng. Från rummet tar ni er ut till den insynsskyddade balkongen med utsikt mot omgivningen. Här har ni plats för bord och stolar som gör att ni kan sitta ned och njuta av tillvaron.

Köket i full funktionalitet. Gott om förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över och underskåp. Inredning går i vitt med ljust kakel på vägg ovan den rostfria bänkskivan. Den maskinella utrustningen består av spis med inbyggd ugn, köksfläkt och kombinerad kyl/frys. I köket har ni plats för ett matbord med fyra stolar. Ett fönsterparti bjuder med rikligt ljusinsläpp, vitmålade väggar och ljus ekparkett från Kährs på golv.

Badrummet har ljust kakel på vägg och ljus våtrumsmatta på golv. Inredningen består av WC, handfat med vit kommod och ovansittande spegelskåp, duschhörna med draperi och en toppmatad tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 983 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,34%. Andel av årsavgift är 3,49681%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 350 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bögatan 43 D, 412 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: BÖ 98:5

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Lägenhetsnummer: 19/1201

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 43 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Balkong.

Information Förening

Förening: Brf Bögatan 43. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bögatan 43 består av 27 lägenheter varav 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2006 och köpte fastigheten 2008 (äger marken). Fastigheten är naturskönt belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2046. Underhållsplanen uppdaterades 2018.
Föreningen har tagit in offerter gällande dränering av fastigheten, inga beslut tagna i dagsläget. Några av lägenheterna har fått bygglov för att bygga upp på vinden.
Planerade renoveringar de närmsta åren enligt underhållsplanen:
2019-2020 Byte av källarfönster samt renovering av entrédörrar.
2020-2021 Renovering av uppgångar.
Urval av utförda renoveringar:
1999 Stambyte samt renovering av kök och badrum.
1998 Byte av lägenhetsfönster i syd och västlig riktning.
2002 Balkongrenovering.
2009 Byte takfläktar.
2009 Omfogning av tegelfasader i väst, syd och östlig riktning.
2009 Omläggning yttertak och stuprör. Samma år gjordes även en OVK.
2011 Kodlås till entrédörrar.
2012 Byte lägenhetsdörrar.
2013 Renovering av lokal i källaren.
2014 Byte lägenhets- och trapphusfönster.
2015 Byte av elsystem och elstammar till samtliga lägenheter.
2017-2018 Fläktbyte av samtliga takfläktar samt i samtliga lägenheter.
2018 Godkänd OVK samt installation av 3-fas till samtliga lägenheter.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och Internet via Comhem.

Parkering: Föreningen förfogar över ca 14 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är ca 450kr/mån.Till platserna är det kö. Svårt att säga kötid då det beror på omsättning. Fri parkering i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en tvättstuga som är belägen i källaren i uppgång C. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och mangelrum. I källaren finns även ett cykelrum. Gemensam gård med utemöbler och grill.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning