Såld

Ljuvlig sekelskiftesvåning med balkong.

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Friggagatan 13A

3:a Stampen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 266 kr/mån
Rum:
3,5 rum
Boarea:
106 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1905-1907
Adress:
Friggagatan 13A,
411 01 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till en stilfull och sofistikerad våning på Friggagatan 13A i den eleganta byggnaden uppförd 1905. Upplev vackra ytskikt och generös takhöjd i en genomtänkt och trivsam bostad. De välbevarade fönstren med nischer i granit mot vita elementskydd ger en klassiskt känsla, och kvällssolen njuter du av på lägenhetens balkong. Det stora och öppna sällskapsköket har all utrustning ni kan tänkas behöva, och erbjuder dessutom sittplatser för familj och vänner. Tre rum att disponera som sovrum, vardagsrum eller matsal, med goda förvaringsmöjligheter via garderober och klädkammare. Ett helkaklat badrum med golvvärme.

En bostad för dig som vill bo lugnt men ändå nära stan. Här är centrumkärnan och Avenyn samt evenemangsstråket med Ullevi och Scandinavium på behagligt avstånd. Friggagatan genomgick för några år sedan en uppfräschning och här finns nu bland annat en stor Coop, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är en grönskande oas med plaskdamm. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatserna Svingeln och Ullevi Norra, där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen alldeles i närheten.

Bostadens 106 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna leda er upp till våning två innan ni kliver in i denna hemtrevliga bostad. Redan innanför ytterdörren möts ni av den rungande takhöjden, de ljusa ytskikten och den vackra ekparketten i klassiskt fiskbensmönster som löper genomgående. Till er vänster har ni gott om utrymme för att hänga av ytterkläderna innan ni kliver vidare in i bostaden.

Den naturliga samlingsplatsen för vänner och familj blir i det generösa vardagsrummet. Stora fönsterpartier med djupa nischer ger ett naturligt ljusflöde till rummet och dess vitmålade väggar som ger er en sober bas att inreda till. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel och ett matsalsbord för den som önskar. Det centrala i rummet blir den vackra öppna spisen (ej fungerande) som ger karaktär och påminner om tiden från förr när huset byggdes. På golvet återfinns fiskbensparketten.

Det stora sällskapsköket bjuder in alla att göra kocken sällskap. Generöst med arbetsyta och bra förvaring för samtliga köksredskapen i flertalet underskåp. Inredningen går i vitt med släta handtagslösa skåpluckor tillsammans med en kvalitativ bänkskiva. Infällda spotlights i tak och under överskåpen. Vitvarorna består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Det finns gott om plats för ett större matbord i köket. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i den ljusa färgsättningen på vägg.

Bostadens första sovrum har ni i anslutning till vardagsrummet och rymmer en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Från denna del når ni även den härliga balkongen i soligt läge mot omgivningen. Här kan ni möblera med bord och stolar för att sitta ner och njuta under våren – och sommarens varma månader.

I en avskild gång från vardagsrummet finner ni bland annat gott om förvaring via inbyggda garderober och en klädkammare innan ni når bostadens andra sovrum. Idag disponeras detta sovrum som två mindre sovrum men går lika bra att återställa till original där detta är ett större sovrum. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp.

Även i denna avskilda gång finner ni badrummet. Nyligen renoverat i stilrena material och färger som svart och vitt. Inredningen består av vägghängd WC, handfat i vitt med kommod och stor spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas. Här har ni även en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 266 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,622%. Andel av årsavgift är 1,622%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Friggagatan 13A, 411 01 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Stampen 13:32

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1905-1907

Lägenhetsnummer: 51-1005/1202

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns.

Storlek: 3,5 rum och kök. Boarea 106 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Bostaden är registrerad som 3 rok enligt lägenhetsförteckningen.

Balkong/Uteplats: Balkong i soligt läge mot omgivningen.

Information Förening

Förening: Brf Friggaboden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 73 lägenheter varav 5 hyresrätter och 9 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Friggaboden är en välskött förening som bildades under år 2004 och senare samma år köpte fastigheterna Göteborg Stampen 13:32-35 med adresserna Alströmergatan 3A-B och Friggagatan 13-15. Fastigheten bebyggdes 1905-1907 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen består av 73 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 5 hyresrätter samt 9 hyreslokaler.

Föreningens ekonomi: Bredablick förvaltning sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen för föreningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen valde att lämna avgifterna oförändrade under 2020.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-02-28. Energiprestanda 96 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. 2020 planerar föreningen att utföra värmeinjustering för att optimera värme/energi.

Gjorda renoveringar:
Byggnaderna uppfördes 1905-1907 och genomgick en totalrenovering under 1985-1987. Då åtgärdades bl.a. stamrenovering av kök, badrum el- vatten- och avloppsledningar. Samtidigt renoverades fasaden, taket lades om och ett antal bostadslägenheter inreddes på vinden.
2005 Renoverades trapphusen och hissarna.
2007 Omfattande fasadrenovering, målning av balkongerna samt bjälklagsrenovering i källaren på Friggagatan 13.
Plåttaket har målats om, nytt portsystem har installerats, avloppssystemet har spolats och man har rustat upp de gemensamma tvättstugorna. Många värmebesparande åtgärder har även utförts.
2012 Injustering av värmesystemet, OVK-besiktning, renovering av källaren på Alströmergatan 3B, ny uteplats på Friggagården samt underhåll av föreningens hyreslägenheter.
2015 Nybyggnation av en bostadsrätt, fasadtvätt, balkong- och fasadrenovering, nytt porttelefonsystem, förstärkning av grundmurar, flytt av vindsförråd till källaren samt uppgradering av inkommande el till Friggagatan 13A-C.
2016 Slutfördes byggnation av övernattningsrum i anslutning till föreningslokalen.
2017 Utfördes renovering av samtliga hissar.
2018-2019 Byggnation av 17 balkonger, renovering av trapphus, byte till LED-belysning i gemensamma utrymmen. Föreningen har dragit in fiber i fastigheten genom IP-only.
2020 Har energideklaration och OVK genomförts. Spolning av spillvattenledning och byte av portsystem har utförts.

TV och bredband: Tv via ComHem. Fiberlan på upp till 100 Mbit från Bredbandsbolaget.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: På varje innergård finns två cykelförråd samt en gemensam grillplats. På innergården finns även två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare, samt torkrum. Föreningen har även en mindre föreningslokal som kan lånas vid kalas eller liknande. Föreningen har två gårdar varav den ena har grill.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning