Välkommen till

Friggagatan 13A

3:a Stampen

Ljuvlig sekelskiftesvåning med balkong.

Välkommen till en stilfull och sofistikerad våning på Friggagatan 13A i den eleganta byggnaden uppförd 1905. Upplev vackra ytskikt och generös takhöjd i en genomtänkt och trivsam bostad. De välbevarade fönstren med nischer i granit mot vita elementskydd ger en klassiskt känsla, och kvällssolen njuter du av på lägenhetens balkong. Det stora och öppna sällskapsköket har all utrustning ni kan tänkas behöva, och erbjuder dessutom sittplatser för familj och vänner. Tre rum att disponera som sovrum, vardagsrum eller matsal, med goda förvaringsmöjligheter via garderober och klädkammare. Ett helkaklat badrum med golvvärme.

En bostad för dig som vill bo lugnt men ändå nära stan. Här är centrumkärnan och Avenyn samt evenemangsstråket med Ullevi och Scandinavium på behagligt avstånd. Friggagatan genomgick för några år sedan en uppfräschning och här finns nu bland annat en stor Coop, två välutrustade gym samt ett flertal caféer och restauranger. Odinsplatsen har nyligen byggts om och är en grönskande oas med plaskdamm. Kommunikationerna är dessutom goda med närliggande hållplatserna Svingeln och Ullevi Norra, där både spårvagnar och bussar avgår. Vill ni förflytta er längre bort finner ni även stadens kommunikationsknutpunkt Drottningtorget och Centralstationen alldeles i närheten.

Läs hela beskrivningen
Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 106 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Låt trapporna leda er upp till våning två innan ni kliver in i denna hemtrevliga bostad. Redan innanför ytterdörren möts ni av den rungande takhöjden, de ljusa ytskikten och den vackra ekparketten i klassiskt fiskbensmönster som löper genomgående. Till er vänster har ni gott om utrymme för att hänga av ytterkläderna innan ni kliver vidare in i bostaden.

Den naturliga samlingsplatsen för vänner och familj blir i det generösa vardagsrummet. Stora fönsterpartier med djupa nischer ger ett naturligt ljusflöde till rummet och dess vitmålade väggar som ger er en sober bas att inreda till. I rummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel och ett matsalsbord för den som önskar. Det centrala i rummet blir den vackra öppna spisen (ej fungerande) som ger karaktär och påminner om tiden från förr när huset byggdes. På golvet återfinns fiskbensparketten.

Det stora sällskapsköket bjuder in alla att göra kocken sällskap. Generöst med arbetsyta och bra förvaring för samtliga köksredskapen i flertalet underskåp. Inredningen går i vitt med släta handtagslösa skåpluckor tillsammans med en kvalitativ bänkskiva. Infällda spotlights i tak och under överskåpen. Vitvarorna består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Det finns gott om plats för ett större matbord i köket. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp som reflekteras fint i den ljusa färgsättningen på vägg.

Bostadens första sovrum har ni i anslutning till vardagsrummet och rymmer en dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Från denna del når ni även den härliga balkongen i soligt läge mot omgivningen. Här kan ni möblera med bord och stolar för att sitta ner och njuta under våren – och sommarens varma månader.

I en avskild gång från vardagsrummet finner ni bland annat gott om förvaring via inbyggda garderober och en klädkammare innan ni når bostadens andra sovrum. Idag disponeras detta sovrum som två mindre sovrum men går lika bra att återställa till original där detta är ett större sovrum. Ett fönsterparti bjuder på rikligt med ljusinsläpp.

Även i denna avskilda gång finner ni badrummet. Nyligen renoverat i stilrena material och färger som svart och vitt. Inredningen består av vägghängd WC, handfat i vitt med kommod och stor spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas. Här har ni även en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Stampen

Stampen är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området.

Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900 blandas med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader. I kvarteren ligger butiker, restauranger, frisörer och träningsställen. Vårdmottagningar och apotek finns också i närheten. Göteborgs stora utbud av shopping finner man innanför vallgraven och vid Nordstan. Göteborgs evenemangsstråk går från Ulleviarenorna bort till Världskulturmuseet.

I stadsdelen finns gott om föreningar inom idrott, musik och kultur. För barnfamiljen finns många förskolor, grundskolor och gymnasier. För studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Bussar och spårvagnar passerar alldeles utanför och i området finns goda parkeringsmöjligheter.

Gröna oaser finner man på de fina innergårdar som hör till många av bostadshusen. Vackra planteringar och sköna uteplatser skapar vackra blickfång och härliga stunder utomhus. Ett stenkast från Stampen ligger anrika Trädgårdsföreningen. Längs Fattighusån utmed Stampens kyrkogård löper ett fint promenadstråk där pilar doppar sina sirliga grenar i vattnet.

Stampen inbjuder till ett centralt och behagligt boende i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta