Ljus funkisetta i välskött förening

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gibraltargatan 66

1:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 480 000 kr
Avgift:
2 401 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
41 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Gibraltargatan 66,
41258 Göteborg
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Lundin Värdering

Boka nu
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Fantastisk stenugnsbakad pizza precis runt husknuten på BOV!
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Omtyckta Mahogny Coffee Bar
Direkt närhet till Chalmers
Direkt närhet till Chalmers
Underbara Näckrosdammen
Underbara Näckrosdammen
Knutpunkten Korsvägen
Knutpunkten Korsvägen
Götaplatsen och paradgatan Avenyn
Götaplatsen och paradgatan Avenyn

Beskrivning

Med ett centralt och perfekt läge alldeles intill Chalmers finner ni denna generösa etta med lättmöblerat allrum och kök med matplats. Lägenheten har funkischarm och generösa fönsterpartier som bidrar med ljusinsläpp. Här bor ni i en välskött brf med bra ekonomi och låga avgifter. Ett extra plus är att föreningens medlemmar har tillgång till en underbar inglasad takterrass.

Johanneberg är ett mycket populärt område som erbjuder såväl mataffärer, restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär och närhet till Chalmers. Närheten till såväl stadens nöjen som grönskande omgivningar som Mossens naturområde, Näckrosdammen och Carlanderska gör läget perfekt för ett bekvämt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området. Under skoltermin finns även buss 55 som går mellan Chalmers Johanneberg campus och Chalmers Lindholmen campus.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus och luftig hall. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring ett par steg i platsbyggda garderober. Yta för en hallmöbel finns också. Parkettgolv och väggarna är målade i en ljus färg.

Öppet och socialt vardagsrum där ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti skapar rymd. Vacker fiskbensparkett och de fina fönsterbrädorna i original sätter en prägel på rummet och är inslag som gör skillnad. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ med soffa, tv-bänk, skrivbord samt säng. Det går enkelt att skärma av de privata delarna från de sociala.

Charmigt kök med vit köksinredning med ljus ovanliggande bänkskiva samt stänkskydd i grått. Intill fönstret finns en given plats för matbord. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn, samt kombinerad kyl och frys. Här inne är det fina brädgolvet bevarat och väggarna går i en ljus ton.

Helkaklat badrum med svart/grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen utgörs av wc, handfat, spegelskåp med belysning samt duschhörna med vikbara dörrar. Handdukstork för extra komfort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 480 000 kr

Avgift: 2 401 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, el samt TV och bredband via Tele2.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,9%. Andel av årsavgift är 4,09848%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 145 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gibraltargatan 66, 41258 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 2/1102

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 41 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Berglärkan 11. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 22 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Berglärkan 11 är en välskött och stabil förening med mycket god ekonomi. Förening förvärvade fastigheten Johanneberg 47:11 år 2004. Fastigheten bebyggdes 1939 och består av ett flerbostadshus i 6 våningar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 083 kvm lägenhetsyta. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har mycket god ekonomi.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2008-12-09. Energiprestanda 197 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som sträcker sig till år 2030.
Större väsentliga renoveringar som gjort på senare åren:
1998 fasader, fönster & balkonger renoverades/byttes ut,
2010 V/A-stambyte, badrumsrenovering, nya säkerhetsdörrar, nya termostater till elementen.
2012 översyn av fasad.
2013 renovering av trapphus och målning av tvättstuga.
2017 byggdes piskbalkongen om till inglasad takterrass och man satte in nya vindsfönster.
2018 2 st nya garageportar
2019 Målning tvättstuga, ny elamatur vind o källare, elstigare, bergvärme infört.

TV och bredband: TV och fiberbredband via Tele2.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen på våning 1 och utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt separat rymligt torkrum med värmefläkt och mangel. Det finns även cykelrum mot gatan samt både vindsförråd och källarförråd.
Föreningens medlemmar har tillgång till en inglasad takterrass med elektriskt glastak som kan skjutas undan. Terrassen är utrustad med gasolgrill, kyl/frys, infravärme samt soffgrupp, bord och stolar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning