Snart till salu

Lugnt gårdsläge & västerbalkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Nordostpassagen 15

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Avgift:
2 734 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
60,4 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1969
Adress:
Nordostpassagen 15,
413 11 Göteborg
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Välkomna till denna ljusa lägenhet i mysiga Nordostpassagen med lugnt läge och härlig balkong i västerläge. Vardagsrummet är hemmets hjärta och här finns det plats för både soffhörna och matsalsbord. Välplanerat kök med köksinredning i vitt, generöst utformat sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med tvättmaskin.

Här bor man med både grönska och stadskärnan inom gångavstånd. Perfekt beläget med närhet till såväl Linné, Haga som Vasastan. På bekvämt avstånd ligger även Handelshögskolan, Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Daglig service finns alldeles i närheten i form av ett stort Hemköp, frukt- och grönsaksbutik och ett bageri. Goda kommunikationer med spårvagn på några få minuters avstånd. Fina rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen.

Lägenhetens 60,4 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Praktiskt mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

Köket är välplanerat och erbjuder gott om förvaring och bra arbetsytor samtidigt som det rymmer ett större matbord. Köksinredning i vitt kombineras med bänkytor i trä och vitt strukturerat kakel. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. Golvet kläs av ekparkett och väggarna har en grå tapet.

Härligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Flera stora fönster bidrar med rikligt ljusinsläpp. Här finns även utgång till lägenhetens stora balkong som har eftertraktat västerläge.

Rymligt och ljust sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns även goda förvaringsmöjligheter i en stor garderob. Golvet kläs av ekparkett och väggarna har en liggande vit träpanel med en mönstrad fondtapet.

Helkaklat badrum i ljusa toner. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, dusch med draperi och tvättmaskin.

Information Ekonomi

Avgift: 2 734 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och IP-telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,388%. Andel av årsavgift är 0,4462%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Nordostpassagen 15, 413 11 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1969

Lägenhetsnummer: 5072

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6. Hiss finns. Våningsplan 4 av 6.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 60,4 kvm.

Balkong/Uteplats: Balkong i västerläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Nordostpassagen i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 236 lägenheter varav 20 hyresrätter och 6 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten 2002. Brf Nordostpassagen äger sin mark och består av två flerbostadshus. Föreningen består av 236 lägenheter varav 20 upplåts med hyresrätt samt 6 hyreslokaler. Föreningen består av Vegastadens två översta fastigheter mot Oscar Fredriks Kyrkogata, med adresserna Nordostpassagen 9-19 och 23-31.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi med en stor tillgång i sina hyresrätter.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Från- och tilluftsventilation.

Energideklaration: Utförd 2013-01-31. Energiprestanda 125 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2045.
I dagsläget pågår värme- och ventilationsarbete.
Urval av utförda renoveringar:
2018: Installation av laddplatser i garaget, rörelsestyrd belysning i källarförråd samt ommålning av ytskikt och dörrar i källargångarna.
2017: OVK
2016-2017: Säkring mot isbildning.
2016: Ombyggnad av lokaler till lägenheter
2015-2016: Brandåtgärder
2015-2018: Relining
2015-2016: Uteplatser
2014-2015: Uteplatser
2014-2015: Markarbeten & Låssystem
2014: Nya entréer inkl nya dörrar och innertak.
2013-2014: Bulleråtgärd, fasadrenovering och balkongrenovering
2013: Takrenovering och takisolering
2012: Comhem, anslutning av samtliga bostäder, där iptelefoni, bredband och tv grundutbud ingår i avgiften.
2011-2016: OVK besiktning
2011-2013: Energideklaration utförd.
2011-2012: Källargångar, belysning installerad.
2009: PCB, samtliga fogar omfogades.
2007: Gavlarna på fasaden hydrofoberas för att förhindra läckage.
2007-2008: Radonmätning
2006-2007: Målning av trapphus.
2006: Källarföråd, rörelsestyrd belysning, värmeåtervinnig, ventilation.
2004-2005: Terrassrenovering
2004-2007: Renovering av samtliga badrum.
2004-2011: Nya hissar.
2003-2004: Tvättstugorna totalrenoverades med nya maskiner.

TV och bredband: Föreningen har ett kollektivt avtal med Comhem där bredband, basutbud av tv samt IP telefoni ingår i avgiften. På fiberLAN anslutningen blir hastigheten 100/100 Mbit/s, på FiberKOAX blir hastigheten 100/10 Mbit/s.

Parkering: Föreningens disponerar över 218 garageplatser (både bil och MC) som hyrs ut till medlemmar (interna), hyresgäster och externa. Kostnad för att hyra en plats är 800 kr/mån. Det finns även 6 laddningsplatser för elbil som kan hyras för 1000 kr/mån. I dagsläget är det ca 5 personer i kö (2020-08-18). Garaget under husen ägs av en samfällighet som föreningen är del av och förvaltas av Newsec. För info om garageplats kontakta PLL 031-198019.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns fullutrustade tvättstugor som bokas via aptussystem (webb eller app), två gästlägenheter och en föreningslokal. Cykelförråd finns i anslutning till varje trapphus. Till varje lägenhet finns ett förråd.

Övrigt: Bygglov inglasning av balkonger finns för föreningen t.o.m. 2024-09.

Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.

Föreningen är medlem i en samfällighet. Samfälligheten förvaltar sopsugsanläggning, dammanläggning och samfälld mark samt garage.

För mer information se föreningens hemsida www.brfnordostpassagen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning