Snart till salu

Ljus bostad med öppen spis i idylliska Örgryte

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Jennieann Bergström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lundehagsgatan 5

3:a Örgryte

Kortfakta

Avgift:
4 996 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
81 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1938
Adress:
Lundehagsgatan 5,
41656 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Simon
Välkommen att kontakta Simon

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.stark@lundin.se.

Välkomna till Lundehagsgatan 5 och denna fina lägenhet med öppen spis och stor balkong i soligt läge. Vacker ekparkett på golven, vitmålade väggar och stora fönsterpartier ger fint ljus. Badrummet är i modern stil med golvvärme. Här bor du i ett lugnt och omtyckt område.

Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil ifrån denna oas, eller varför inte med en skön promenad? Närhet till Göteborgs evenemangsstråk som startar vid Liseberg och sträcker sig fram till Ullevi. I de egna lugna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång och i de vidsträckta skogarna finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. I närheten finns även klassiska Delsjö Golfklubb samt en av landets största och äldsta tennisklubbar GLTK.

Information Ekonomi

Avgift: 4 996 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten och sophantering.

Andelstal: Andel i föreningen är 37,49%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 675 kr/månad. Antal personer i hushållet: 3.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 525 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Lundehagsgatan 5, 41656 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1938

Lägenhetsnummer: 1101/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea 81 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Aviatören. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 3 lägenheter.

Allmänt om föreningen: BRF Aviatören innefattar tre lägenheter med bostadsrätt och ett garage. 2 st r o k och 2 st 3 r o k. Fastigheten är trevligt belägen i Örgryte/Kärralunds villakvarter.

Föreningen har god ekonomi, låg belåning och en mycket stabil och beprövad ekonomisk plan. Det är avsatt till framtida underhåll och väl fonderat för driften. Fjärrvärme för god värme och bra drift.
Det finns inga planerade eller beslut tagna på avgiftsförändring. (Avstämt med föreningen 2020-10-29).

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd 2011-10-05. Energiprestanda 184 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Fastighet totalrenoverades 1994 med nya stammar samt omlagt tak. Omfattande underhåll/renovering 2011 i samband med föreningens bildande. Ytterdörrar är bytta till säkerhetsdörrar. Pusten på fasaden är reparerad. Fönsterrenovering och målning av staket är planerat. (Föreningskoll 2020-10-29).

TV och bredband: TV: Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv avtal med leverantör. Bredband: Fiber finns. Bredband är valfritt. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv avtal med leverantör.

Parkering: Garageplats finns i källarplan. Kostnad för detta är 600 kr per månad. Separat hyresavtal. Parkering på gatan är gratis. (Stämt av med föreningen 2020-10-29).

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp. Cykelförvaring finns.
Gemensam trädgård till förenings medlemmar med flera sittplatser och kolgrill runt huset.

Övrigt: Detta är en liten förening där man förväntas vara aktiv medlem och medverka på möten ca 4-6 gånger per år samt att man under nuvarande bestämmelser är med och turas om rörande gräsklippning, städning, snöskottning, trädgårdsskötsel etc. Allt för att ha en fin gemenskap och för att hålla nere avgifterna.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat bibliotek, hälsotek och café.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet gör att grönskan finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning