Välkommen till

Lundehagsgatan 5

3:a Örgryte

Ljus bostad med öppen spis i idylliska Örgryte


I hjärtat av gemytliga Örgryte finner ni denna villalägenhet med fungerande öppen spis och underbar balkong i soligt läge! Här erbjuds genomgående ljusa ytskikt och vacker ekparkett på golven, stora fönsterpartier som öppnar upp och ger ett fint ljusinsläpp från alla väderstreck. Inbjudande kök för trevliga middagar i vänners lag och modernt badrum med snygga detaljer. Här bor ni med optimalt läge mellan de grönskande promenadstråken intill Delsjön och kommunikationerna som tar er till stadens breda utbud. Inom gångavstånd finner ni populära och välrekommenderade Kärralundsskolan som många barnfamiljer uppskattar. Välkomna till ett hem att trivas i!

Läs hela beskrivningen
Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Jennieann
assisterande mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Simon
ansvarig mäklare
Simon Stark
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Jennieann
assisterande mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Upp för trappan och in genom dörren välkomnas ni in i en ljus hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns yta för en hallmöbel, en porttelefon med ljud och video för att öppna dörren från lägenheten samt ett generöst förvaringsutrymme. Genomgående ljusa väggar och golvet kläs av ekparkett.

Till vänster in i bostaden når ni det trevliga och stilrena köket. Inredningen är vit med mörk bänkskiva med ovanliggande stänkskydd i mosaik. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i lådor och skåp samt generös arbetsyta för den som tycker om att laga mat. Plats för ett matbord för goda middagar i sällskap av vänner och familj finns. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spishäll, inbyggd ugn i optimal höjd, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Golvet kläs av mörk parkett och väggarna är vitmålade. Köket har tidigare varit uppdelat med ett litet sovrum som man kan återskapa vid behov.

I anslutning till köket finner ni bostadens ena sovrum. Här inne går det utmärkt att inreda som just sovrum, gästrum eller kontor. Rummet har plats för såväl säng, skrivbord samt byrå. Flertalet garderober bidrar till goda förvaringsmöjligheter. Stora fina fönster släpper in härligt ljusinsläpp.

Socialt och inbjudande vardagsrum som har plats för soffgrupp, tv-bänk, fåtölj, matsalsdel samt övrigt möblemang. Den ljusa färgsättningen gör det enkelt att inreda efter egen smak. Stora fönsterpartier skapar rymd. I anslutning till vardagsrummet och ett av sovrummen kommer man ut till den rymliga balkongen som löper utmed husets två sidor. Som ett komplement till den lummiga trädgården kan man här skapa en egen oas med växter och sittplatser. Balkongens längd tillåter flera platser för vila och måltider. Från balkongen finns det möjlighet för de nya ägarna att bygga en trappa från balkongen ner till den grönskande trädgården.

Bostadens andra sovrum nås från den inre hallen. Rummet är idag inrett som barnrum med våningssäng och skrivbord. Det går utmärkt att inreda som kontor eller gästrum. Längs ena väggen finns flertalet garderober som bidrar till goda förvaringsmöjligheter. Ni har även härifrån utgång till den stora balkongen som sträcker sig längs hela sidan.

Exklusivt helkaklat badrum med ljusgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegel, duschbadkar samt ett vägghängt högskåp. Stora fönster ger vädringsmöjligheter och gott ljusinsläpp. Integrerade högtalare i taket är en diskret detalj som lyfter badupplevelsen.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta