Såld

Charmigt gavelläge med balkong

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Victoria Wigerud
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Helenebergsgatan 2A

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 572 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
49,5 kvm
Våning:
2/2, ej hiss
Byggår:
2000
Adress:
Helenebergsgatan 2A,
412 62 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Nicklas
Välkommen att kontakta Nicklas

Beskrivning

Med ett ypperligt gavelläge mitt bland Johannebergs charmiga villakvarter finner ni detta trivsamma boende i modernt tvåvåningshus. Njut av de välplanerade ytorna med centralt läge nära allt du kan önska. Stort kök med matplats samt utgång till balkong. Vardagsrum på gaveln med stora fönster i två väderstreck, rymligt sovrum samt badrum med badkar och tvättmaskin. Här bor man nära stadskärnan, Chalmers, mataffärer samt service och kommunikationer. Fysikens träningscenter ligger bara ett stenkast härifrån. Möjlighet finns att hyra p-plats av föreningen. Ett centralt boende för dig med höga krav - varmt välkommen på visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob.

Ljust och härligt vardagsrum i gavelläge med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och utsikt över de grönskande omgivningarna. Här kan man inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang.

Trivsamt kök med fint ljusinsläpp och utgång till lägenhetens härliga balkong med förmiddagssol. Köket har köksinredning i ljusgult som kombineras med stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis, fläkt, diskmaskin samt kyl med frys i rostfritt. I köket ryms en matplats för fyra personer.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt arbetshörna eller byrå. Goda förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg med flertalet garderober. Ett fönster med grönskande utsikt bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med vitt kakel och ljus plastmatta. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, badkar samt tvättmaskin. Ett fönster bidrar med dagsljus och vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 572 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV samt bostadsrättstillägg.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,82%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Helenebergsgatan 2A, 412 62 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2000

Lägenhetsnummer: 0A22/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 2. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 49,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-10-18 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Näckten. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 20 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Näckten är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Göteborg Krokslätt 106:5. Fastigheten består av fyra bostadshus och en handelsbod. Byggnaderna A, B och C uppfördes 2000. Handelsboden uppfördes ca 1922 och totalrenoverades 2009. Hus F uppfördes ca 1911 och totalrenoverades 2011. Lägenhetsfördelning: 17 st 2 r o k, 1 st 2,5 r o k samt 1 st 3,5 r o k. Det finns en 1 hyresrättslokal som föreningen planerar att sälja. Föreningen köpte fastigheten 2006 (äger marken).

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Överlåtelseavgiften delas lika mellan köpare och säljare. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar under 2021 (2021-08-29).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa till och med 2020-12-31. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-06-24. Energiprestanda 124 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019.
I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade.
Utförda renoveringar.
2000 uppfördes byggnaderna A, B och C.
2008 målades fasaderna om.
2009 totalrenoverades handelsboden.
2011 totalrenoverades hus F.
2015 upprättades bullerplank kring föreningens parkering och linoleummattor samt trösklar i samtliga trapphus polerades. Balkongstommar rengjordes, balkong- samt terrassräcken målades och dörrstängare bytes ut i hus A, B och C.
2016 genomfördes en utredning samt injustering av fjärrvärmesystem och värmesidan på cirkulationspump bytes ut.
2017 Diverse målningsarbeten.
2018 Komplettering av takskydd byggnad E. Lagning av källarväggar till byggnad F. Div. målningsarbeten.
2020 Besiktnings av fastighetens el. OVK-besiktning . Underhåll av ventilation. Spolning av spillvattenledningar och dagvattensystem. Dränering av gräsmatta.
2020 Ombyggnad av lokal till bostadsrätt.

TV och bredband: TV och internet via Tele2. 16 analoga kanaler + 5 digitala ingår i månadsavgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 19 parkeringsplatser, en till varje bostad. Vid försäljning av en bostad som disponerar en parkeringsplats tillfaller denna den nya ägaren om så önskas. En parkeringsplats kostar 600 kr/mån. Det finns även två gästparkeringar.

Övrigt: Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning som avslutas med grillning eller annan fika. Medlemmarna ansvarar för trapphusstädning, gräsklippning samt snöskottning enligt rullande schema. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfnackten.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning