Välkommen till

Södra vägen 41

Södra vägen 41
4:a Lorensberg

Etagelägenhet högst upp i huset med både takterrass & balkong

I en vacker stenfastighet anno 1923 belägen på attraktiva Södra vägen finner ni denna generösa etagelägenhet. En unik bostad med högt i tak, fina fönster med utsikt över staden, takfönster samt både takterrass och balkong i lugnt gårdsläge. Två braskaminer, en på vardera plan, bidrar till hög mysfaktor. Lägenheten är i dagsläget en fyra med två sovrum men kan byggas om till en sexa genom att skapa ytterligare två rum, om man önskar. Stort badrum med två ingångar, separat gästwc samt tvättstuga. Som ett extra plus erbjuder lägenheten riktigt bra förvaringsmöjligheter. Här bor ni även i en nästintill obelånad förening med låga avgifter.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden som byggdes 2008/2009 disponeras enligt följande:

ENTRÉPLAN

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Vid entrén kläs golvet av stengolv och väggarna är målade i ljusgrått. I taket sitter infällda spotlights.

Härliga öppna sällskapsytor som kan inredas med en soffgrupp och matsalsbord för stora middagssällskap. En braskamin bidrar med värme och hög mysfaktor. Fint ljusinsläpp från flera fönsterpartier och snedtak upp i nock. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusa toner samt har en karaktäristisk tegelvägg.

Stort, välplanerat och socialt kök. Köksinredning i vitt från Invita kombineras med massiva bänkytor i svart sten. Köket är utrustat med induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, inbyggd kaffemaskin, integrerad diskmaskin samt side-by-side kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens. Köket erbjuder generösa arbetsytor, gott om förvaring samt en härlig köksö med flera sittplatser. Stengolv och ljust målade väggar med ett tegelväggsparti. Ett stort fönsterparti med grönskande utsikt ger ett fint ljusinsläpp.

I anslutning till köket finns en tvättstuga med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns en arbetsbänk med infälld vask, goda förvaringsmöjligheter samt tvättmaskin och torktumlare från Miele som installerades 2017.

Lägenheten har två generösa sovrum som båda har plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter. Golven kläs av ekparkett och väggarna är tapetserade i naturnära färger. Det största sovrummet har utgång till en mysig balkong med lugnt gårdsläge.

Stort badrum som nås från både hallen och det största sovrummet. Klassiska materialval med mörkgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med mörkgrått fondparti. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, stor kommod med dubbla handfat och varsin ovansittande spegel som belyses av spotlights, handdukstork samt duschhörna med dörr i frostat glas. I taket sitter infällda spotlights.

Till sist erbjuder entréplan även en gästtoalett med ljusa färgval som är inredd med vägghängd wc, handfatskommod samt spegelskåp.


ÖVRE PLAN

En spiraltrappa leder upp till övre plan som utgörs av ett generöst allrum med braskamin som har ljusinsläpp från flera takfönster samt stora skjutdörrar i glas ut till en härlig takterrass som även den har lugnt gårdsläge. Golven kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusa naturnära färger och har karaktäristiska tegelväggar. På övre plan finns även goda förvaringsmöjligheter i två förråd. Om man vill kan övre plan delas av får att skapa ytterligare två rum, se alternativ planritning.

Lägenheten disponeras som 4,5 rum och kök men är registrerad som 3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Här bor ni med bekvämt avstånd till allt som Göteborg har att erbjuda och på några minuters gångavstånd ligger evenemangstråket med Liseberg, Världskulturmuseét, Universeum, Svenska mässan och Scandinavium.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta