Snart till salu

Johannebergs kanske bästa utsikt

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Volrat Thamsgatan 7A

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
3 349 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54,5 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1944
Adress:
Volrat Thamsgatan 7A,
412 60 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

Högst upp i huset med slående utsikt över staden finner ni denna välplanerade tvåa som har genomgående läge med fönster i två väderstreck och härlig västerbalkong med utsikt mot rogivande grönska. Lugnt läge men bara en kort promenad från Chalmers, Avenyn och Göteborgs övriga evenemangsstråk. Stark föreningen med stabil ekonomi och engagerad styrelse. Här lever ni på höjden med en utsikt att skryta med!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med plats för fri avhängning och vidare kommer man till en hall. Golvet kläs av massivt ekgolv och väggarna är målade i vitt. Hallen utgör bostadens nav varifrån man når alla rum.

Härligt vardagsrum som bjuder på generösa ytor och en rad olika möbleringsalternativ. Ett stort fönsterparti förser rummet med ett vackert ljusinsläpp och skapar en luftig känsla. Härifrån nås även bostadens balkong som har ett eftertraktat västerläge med utsikt mot rogivande grönska. Golvet kläs av massivt ekgolv och väggarna är målade i vitt.

Köket har köksinredning från Marbodal som kombineras med bänkytor i trä och stänkskydd i kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll (Electrolux, 2021), kolfilterfläkt (Ikea, 2021), varmluftsugn med ångfunktion (Electrolux, 2021), diskmaskin (Electrolux, 2012) samt kyl med frys (Whirlpool, 2017). Köket har bevarat plankgolv i original och väggarna är målade i vitt. En matplats för fyra personer ryms med enkelhet invid fönstret som har slående utsikt över staden, kanske rent av Johannebergs bästa!

Rogivande sovrum på höjden med en häpnadsväckande vacker kvällsutsikt! Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå eller skrivbord. Förvaring finns i tre garderober. Även här kläs golvet av massivt ekgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrummet är renoverat 2010. Stilrent med helkaklade väggar i vitt och grå klinker. Inredningen består av wc, handfat, handdukstork, duschhörna samt tvättmaskin (Samsung, 2010).

Johanneberg har allt du kan önska. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Bara några minuters promenad bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och restauranger. Det finns även bra kommunikationer med buss.

Information Ekonomi

Avgift: 3 349 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och digital-tv (basutbud). Ett obligatoriskt tillägg om 200/kr mån för bredband tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,30706%. Andel av årsavgift är 1,30706%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 450 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Volrat Thamsgatan 7A, 412 60 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1944

Lägenhetsnummer: 70/1601

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 54,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Hämplingen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 80 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Johanneberg 17:10. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Volrat Thamsgatan 7A-D samt Olof Rudbecksgatan 13, 13B och 13C. Sammanlagd lägenhets- och lokalyta är 4203 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen följer en underhållsplan för att minimera oförutsedda kostnader och de har även en årlig amorteringsplan där föreningen amorterar minst 1% av föreningens totala belåning löpande. Föreningen har beslutat att hålla avgifterna oförändrade under 2021.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-05-24. Energiprestanda 123 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Fastigheten är i gott skick. Föreningens underhållsplan följs och revideras årligen i samarbete med HSB.
Under början av 2022 kommer föreningen påbörja ett större arbete med att renovera och fräscha upp i källaren/tvättstugan mellan 7B och 7C.
Urval av utförda renoveringar:
Under 1980-talet byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Tak och el i fastigheten sågs över, samtliga fönster byttes och fasad renoverades.
2007 Byttes frånluftsfläkten. Under samma år renoverades hisskorgar i uppgång C och D, balkonger besiktigades och högtrycksspolning av avloppsstammar i kök och badrum utfördes.
2009 Gjordes en renovering av gård.
2010 Målades samtliga trappuppgångar och fastigheten energideklarerades.
2011 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2012 Sågs fasad och tak över.
2013-2014 Rustades entréer och portar upp.
2015 Installerades nytt portsystem.
2017 Föreningen har utfört renovering av fasad, fönster, balkonger och dörrar.
2018 Byte av tvättmaskin och torktumlare. OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019 Energideklaration.
2020 Utfördes en åtgärd i VVS-systemet för att optimera inflödet av varm- och kallvatten.

TV och bredband: Föreningen har sedan 2010 ett förmånligt gruppavtal med Telenor gällande bredband. Avtalet innebär en mycket snabb bredbandsuppkoppling (100 Mbit/s) genom optofiberkabel. Kostnad 200 kr/månad som ett tillägg till din avgift som föreningen aviserar dig genom HSB. I priset ingår en trådlös router samt ett telefonabonnemang. Föreningen har avtal med Tele2 avseende digital-TV. Samtliga lägenheter har tillgång till ett analogt grundutbud och digital-TV Small utan extra kostnad. Läs mer om TV och bredband på föreningens hemsida www.hamplingen.se.

Parkering: Föreningen har fyra egna parkeringsplatser som är belägna utanför huset. Kostnad för att hyra en plats är 200kr/mån. Till dessa är det flera års kö.
Parkeringsföreningen Trollspisen innehar även 47 parkeringsplatser vilka delas mellan medlemmar i Brf Hämplingen respektive Riksbyggens Brf Göteborgs hus 2. Kostnad för att hyra en plats är 2 100kr/år (175 kr/mån). I dagsläget är det kö, svårt att säga kötid men ca 1 år.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor som lokaliseras i källaren. En av dem är bokningsbar och den tillhandahåller tre tvättmaskiner, två torkrum, en torktumlare samt en mangel. Den andra tvättstugan är det drop-in tider på. Den tillhandahåller två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. Föreningen har även övernattningslägenhet, cykelrum, barnvagnsrum och bastu.
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Förråden kan vara placerade i olika delar av byggnaden.
Stor härlig grönyta på husets baksida med två uteplatser med grillmöjligheter där föreningen tillhandahåller grillar och möbler.

Övrigt: För mer information besök gärna föreningens hemsida på hamplingen.se alternativt se årsredovisningen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning