Stor modern vindsvåning högst upp i huset

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Postgatan 3

2,5:a Inom vallgraven

Kortfakta

Pris/Bud:
5 490 000 kr
Avgift:
5 366 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
103 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1756
Adress:
Postgatan 3,
411 13 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Högst upp i en anrik tegelfastighet anno 1756 finner ni denna generösa vindsvåning om 103 kvm med tak upp i nock. Lägenheten har ett stort socialt kök med utrymme för större middagssällskap på upp till 12 personer och är genomtänk när det gäller såväl förvaring, arbetsytor som utrustning. Modernt badrum med industriell känsla som erbjuder både dusch och badkar. Ett extra plus är att lägenheten även har generösa förvaringsmöjligheter i både skjutdörrsgarderober och klädkammare. Här bor ni i ett lugnt historiskt kvarter mitt i stan med alla bekvämligheter som butiker och restauranger inom gångavstånd, grönska i Kronhusparken samt närhet till vattnet och Stenpiren med dess framtida strandpromenad.

Lägenheten går enkelt att göra om till en trea - se alternativ planritning.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en entré med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående ekparkett som är hårdvaxoljad med grått pigment och väggarna är målade i vitt.

Generöst vardagsrum med tak upp i nock som har delats av för att få ett extra sovrum. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffhörna och har ljusinsläpp från fönster i takkupa. Den andra delen av rummet används i dagsläget som sovrum och avskärmas med en platsbyggd skjutdörrsgarderob som även ger bra förvaring. Ljusinsläpp från både fönster i takkupa och takfönster.

Stort socialt kök med klassisk köksinredning i vitt från Marbodal, bänkytor i svartoljad ek samt stänkskydd i vitt kakel. Praktiskt utformat med goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med induktionshäll och dubbla ugnar med varmluftsfunktion från Husqvarna (2018), kolfilterfläkt från Fjäråskupan (2013), diskmaskin i rostfritt från Miele (2018) samt dubbla kyl med frys i rostfritt från Electrolux (2003/2004). I köket finns utrymme för större middagssällskap på upp till 12 personer och ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

I fil med köket ligger lägenhetens största sovrum har rofyllt gårdsläge med fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti samt förvaringsmöjligheter i en egen klädkammare. Här finns plats för både dubbelsäng och arbetshörna.

Modernt badrum med industriell känsla och behaglig golvvärme som renoverades 2018. Svart sjöstensmarmorgolv kombineras med klassiskt vitt kakel med mörka fogar. Inredningen består av wc, generös handfatskommod i svart från Ballingslöv, stor rund spegel, handdukstork, platsbyggd duschvägg i glas och svart stål samt ovalformat badkar. Samtliga blandare är från Tapwell. Här finns även en praktisk tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna (2017).

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 490 000 kr

Avgift: 5 366 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,9154%. Andel av årsavgift är 1,91%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 370 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 120 kr/månad
Enligt schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Postgatan 3, 411 13 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1756

Lägenhetsnummer: 351/1402

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2,5 rum varav 1 sovrum. Boarea 103 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Hembygden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 50 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Hembygden förvärvade år 2003 fastigheten Nordstaden 13:16. Fastigheten består av adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1, Postgatan 3 samt Smedjegatan 3. Adresserna Packhusplatsen 4B, Postgatan 1 och 3 samt Smedjegatan 3 byggdes ursprungligen omkring förra sekelskiftet. Här var under många år ett Hotell Hembygden och runt 2003-2004 totalsanerades och renoverades samtliga nämnda adresser av JM. Samtidigt nybyggdes ytterligare en fastighet Packhusplatsen 4B av JM. Sammanlagd lägenhetsyta är 5.336 kvm fördelat på 50 lägenheter. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen. Avgifterna sänktes med 10% 2013 och har sen dess varit oförändrade. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-06-17).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Från- och tilluft.

Energideklaration: Utförd 2019-06-03. Energiprestanda 127 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en långsiktig underhållsplan och under 2021-2025 finns det planerat underhåll för ca 1,6 mkr..
2002 genomförde JM en genomgripande renovering och tillbyggnad.
2019-2020 utfördes en omfattande målning av samtliga fönster och balkongdörrar.
I augusti 2021 planeras montering av nya ventiler och termostater på samtliga radiatorer.

TV och bredband: TV Flex, fiberbredband 250 Mbit och telefoni Mini via Telenor ingår i avgiften.

Parkering: Bostadsrättsföreningen disponerar 3 parkeringsplatser för medlemmarnas korttidsparkering vid lastning och lossning och andra korttidsärenden (max 1 tim). Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område C. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i kungsgaraget via Apcoa till en kostnad om 2 313kr per månad och kötiden är ca 1år enligt Apoca.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en fullutrustad gästlägenhet med kokvrå som kan hyras för 300kr/natt, två cykelförråd samt ett mycket välskött återvinningsrum.
Trevlig stenbelagd innergård med planteringar och utemöbler som tas väl om hand.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning