Snart till salu

Social lägenhet med öppen planlösning och låg avgift

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sparvgatan 7

2:a Bagaregården

Kortfakta

Avgift:
2 857 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54 kvm
Byggår:
2010
Adress:
Sparvgatan 7,
416 67 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.bergstrom@lundin.se.

Varmt välkomna till Sparvgatan 7 som sedan byggnationen 2010 är det enda nybyggda landshövdingshuset i hela Bagaregården. Väldigt social bostad med bra planlösning som erbjuder härliga sällskapsytor i öppet samband, rymligt sovrum med inredd walk-in-closet samt stort helkaklat badrum. Lägenheten är bekvämt belägen på markplan men är i stort sett fri från insyn och har även en tyst boendemiljö. Här är det bara till att flytta in, njuta och trivas!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en öppen entré som ger en god överblick över lägenhetens sociala ytor. Här finns plats för fri avhängning med hatthylla. Lägenhetens ytskikt är från 2019 med genomgående vacker enstavsparkett i vitpigmenterad ek och alla väggar förutom sovrummet är målade i vitt.

Härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som bjuder in till samvaro och gemenskap. Här kan man inreda med soffhörna, matsalsbord och övrigt möblemang. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Stilrent kök med köksinredning i vitt från Vedum, bänkytor i ljusgrå laminat och stänkskydd i vitt kakel. Köket erbjuder gott om förvaring och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av hällspis med varmluftsugn, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Electrolux och installerades 2010.

Rymligt sovrum som har två ingångar med smarta skjutdörrar och fint ljusinsläpp från ett dubbelfönster med insynsskyddat läge. Här kan man inreda med både dubbelsäng och arbetshörna eller byrå. Från sovrummet nås en rymlig walk-in-closet som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i en varm blågrön färg, Blåstång från Alcro, som ger en harmonisk känsla.

Stort badrum som har beige klinker och vita helkaklade väggar med fondparti i naturfärgad skiffer. Inredningen består av wc, stor handfatskommod från Vedum, spegel, handdukstork, duschhörna med rundade vikdörrar i samt både handdusch och taksil. Det är förberett för att installera tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.


Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskebil, köttchark, bageri, grönsakshandlare, mataffär, gym, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Information Ekonomi

Avgift: 2 857 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Hushållsel á conto tillkommer med 250kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,86894%. Andel av årsavgift är 4,87%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 315 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 170 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Hushållsel aviseras á conto med 250kr/mån av föreningen. Detta regleras sen efter faktiskt förbrukning som brukar ligga på ca 150-200kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sparvgatan 7, 416 67 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2010

Lägenhetsnummer: 3/1002

Våningsplan: Entréplan.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 54 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Sparvgatan 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 19 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Sparvgatan 7 köpte fastigheten Olskroken 13:12 år 2010 och föreningen äger marken . Mycket trevlig och välskött förening med god sammanhållning.

Föreningens ekonomi: Föreningen har hand om den ekonomiska förvaltningen tillsammans med MGC Förvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-18).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningen är fullvärdesförsäkrad.

Uppvärmning: Bergvärmepump.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-07-03. Energiprestanda 93 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som startar 2017 och sträcker sig 10 år framåt.
Det finns inga större renoveringar inplanerade.
Urval av utförda renoveringar:
2012 genomfördes en tvåårsbesiktning och de fel som upptäcktes åtgärdades under 2013.
2020 utfördes målning av fasaden, energideklaration, OVK samt rengöring av ventilation.

TV och bredband: Kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Fiberbredband via Comhem och Telia.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med tvättmaskin, torkskåp och mangel. Hög tillgänglighet. Det finns även två stora låsta cykelförråd samt ett stort miljöhus.
Föreningen har en stor stenlagd innergård med gemensam grillplats samt utemöbler för ca 12 personer. Här finns även infravärme och partytält.

Övrigt: Föreningen annordnar då och då gemensamma tillställningar som grillkvällar, kräftskivor osv för de önskar medverka.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Bagaregården

Småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finns ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bland annat bibliotek, hälsotek, öppen förskola och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och fotbollsplaner.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområden Delsjön, Skatås och Härlanda Tjärn på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, badsjöar, motionsslingor och ridvägar. I området kring Skatås har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning