Välplanerad 30-talsdröm med bevarade originaldetaljer

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Hjorthagsgatan 3B

2:a Gamla Masthugget

Kortfakta

Avgift:
2 862 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
42,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1937
Adress:
Hjorthagsgatan 3B,
413 17 GÖTEBORG
Välkommen att kontakta Poya
Välkommen att kontakta Poya

Beskrivning

Beläget högst upp i Gamla Masthugget finner ni denna 30-talspärla med otrolig charm tack vare bevarade originaldetaljer och generös takhöjd. Trivsam genomgångslägenhet med ljust läge som bjuder på härliga fönsterpartier vilket skapar rymd och gör att bostaden känns luftig. Lättmöblerat vardagsrum, mysigt och rejält sovrum med gott om plats samt trivsamt kök med en ordentlig matplats för trevliga middagar.

Här bor ni lugnt och skönt med närhet till Göteborgs innerstad samt med närhet till alla bekvämligheter så som gym, livsmedelsbutik samt det fantastiska bageriet Bullen & Brödet.

Information Ekonomi

Avgift: 2 862 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,90869%. Andel av årsavgift är 0,90869%.

Pantsättning: Ej pantsatt.

Information Bostad

Adress: Hjorthagsgatan 3B, 413 17 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: STIGBERGET 26:6

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1937

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum varav 1 sovrum. Boarea 42,5 kvm.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Solgårdarna Stigberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 92 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av fyra flerbostadshus i tre våningar med vind samt ett daghem i bottenplan i en av byggnaderna. Bostadsrättsföreningen har 92 st lägenheter varav 5 st hyreslägenheter. Föreningen äger sin mark och påverkas inte av förändringar i tomträttsavgift. Fastigheten gränsar till det attraktiva Slottsskogen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Se även föreningens hemsida www.solgardarna.se

Byggår 1937. Renovering skedde 1975 då bl. byte av stammar för kök och allmän upprustning utfördes i lägenheterna. 2001-2003 totalrenoverades badrummet med stammar och våtskikt och samtliga fönster byttes. Även källarrenovering, fasadmålning och omputsning, upprustning av allmänna ytor samt tapetsering och målning i lägenheterna utfördes. Totalrenovering av elinstallationer samt renovering av tvättstugan och tillbyggnad av mangelrum. Fjärrvärmeanläggningen byttes ut med ny rördragning, ny vämepump och termostater på samtliga radiatorer i lägenheterna. Takrenovering utfördes 2007. Nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter har satts in 2012. Vindsutbyggnad och renovering av trapphus 2013/2014.
Föreningen har lagt ner stor energi angånde den gemensamma gården och gjort omgivningen runt föreningen mer trivsam.

Föreningens ekonomi: God ekonomi med låg belåning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Dialog föreligger med byggnadsnämnden om att få tillåtelse att bygga balkonger.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning