Snart till salu

Härligt ljusinsläpp och balkong mot innergården

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Föreningsgatan 3B

1:a Vasastaden / Annedal

Kortfakta

Avgift:
2 708 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
43 kvm
Våning:
6, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Föreningsgatan 3B,
41127 Göteborg

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte
Föreningens bastu
Föreningens bastu
Planritning
Planritning
Välkommen att kontakta Johan
Välkommen att kontakta Johan
Bageriet Alvar och Ivar
Bageriet Alvar och Ivar
Vackra Slottsskogen en kort promenad bort
Vackra Slottsskogen en kort promenad bort

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på johan.gille@lundin.se.

Ett stenkast från Handelshögskolan ligger denna fina lägenhet i populära Vasakvarter. Lugnt beläget mot föreningens innergård med balkong i högt läge. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och mycket välplanerade kvadratmeter. På Föreningsgatan bor du med en kort promenad till stadens universitet, ett fantastiskt restaurangutbud och grönskande Slottsskogen. Mycket populär brf med gästlägenhet och relaxavdelning.

Information Ekonomi

Avgift: 2 708 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Till detta kommer ett obligatoriskt tillägg om 159 kr/mån för TV och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,5%. Andel av årsavgift är 0,49%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Föreningsgatan 3B, 41127 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1975

Lägenhetsnummer: 453

Våningsplan: Våningsplan 6. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 43 kvm. Uppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Grimberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Grimberget tillträdde som ägare till fastigheten Annedal 6:15 den 1 juni år 2005. Fastigheten består av 148 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt, 1 hyresrätt och 1 hyresrättslokal fördelade på 4 huskroppar med adress Föreningsgatan 1-3.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god, de har dessutom kvar en hyresrätt som utgör en dold tillgång då intäkten för den kommer tillfalla bostadsrättsföreningen den dagen den säljs. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Senaste avgiftsjusteringen/ökningen gjordes 2013-07-31.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Renoveringar: Föreningen följer underhållsplan.

Genomförda renoveringar:
Fasadrenovering, takomläggning och byte av alla fönster, hissarna är renoverade samt färdigställning av innergården med plattläggning och planteringar har skett. Grunden är delvis renoverad i samband med garagerenoveringen. Frånluftsfläktarna för ventilation har bytts i föreningens alla fyra hus. Ny värmestyrning för inomhusklimatet har installerats.
2014 Under senhösten genomfördes spolning och filmning av samtliga avloppsstammar samt de vertikala stammarna. Relining av stammarna följer underhållsplanen. Brandsläckare installerades på alla vindar och i alla trappuppgångar.
2015 Utfördes garantibesiktning av fönster, fasad, tak och bjälklag.
2016 Byttes samtliga äldre lägenhetsdörrar ut mot säkerhetsdörrar. Trapphusen målades om och fick nytt golv och tak. Nytt, enkelt bokningssystem för tvättstugan infördes där man kan boka via en app eller på internet.
2017-2018 Utfördes dräneringsarbete runt fastigheten. Trädgården och innergården upprustades men nya planteringar och grillplats med nya utemöbler samt nya planteringar.
2020 - Föreningen har utfört en relining av stammarna.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Sappa vilket ger alla lägenheter ett grundutbud av digital-tv kanaler samt bredband med maximal hastighet till alla medlemmar. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften för samtliga medlemmar om 159 kr/mån för tv och bredband.

Parkering: Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser. Kostnad för att hyra en plats är 900kr/mån. I dagsläget är det ca 4-5 års kö. Rekommendationen är att sätta upp sig i kö så snart man blivit godkänd medlem genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen. Föreningen för diskussioner om att installera laddplatser.
Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser. Det finns en kölista upprättad och du kan sätta upp dig genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor som är belägna på bottenvåningen i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och mangel. På bottenvåningen Föreningsgatan 1B finns föreningens festlokal med kök, gästlägenhet och relaxavdelning med bastu. Vindsutrymmet i varje hus rymmer de boendes förråd. Varje trappuppgång har en uppgång till respektive vind, där varje enskild lägenhet har ett förråd. Därutöver finns möjlighet att hyra extra förråd i bottenvåningen i hus 3B. På baksidan finns en grön och lummig uteplats med sittmöjligheter och grillplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90, kontaktuppgifter måste finnas till alla parter.

Köparna rekommenderas att besöka föreningens informativa hemsida: www.brfgrimberget.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning