Såld

Härligt ljusinsläpp och balkong mot innergården

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Föreningsgatan 3B

1,5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 708 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
43 kvm
Våning:
6, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Föreningsgatan 3B,
41127 Göteborg
Välkommen att kontakta Johan
Välkommen att kontakta Johan

Beskrivning

Möjlig 2:a! Ett stenkast från Handelshögskolan ligger denna fina lägenhet i populära Vasakvarter. Lugnt beläget mot föreningens innergård med balkong i högt läge. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och mycket välplanerade kvadratmeter. På Föreningsgatan bor du en kort promenad till stadens universitet, ett fantastiskt restaurangutbud och grönskande Slottsskogen. Mycket populär brf med gästlägenhet och relaxavdelning.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ni välkomnas in i en ljus hall med generösa förvaringsmöjligheter i ett flertal platsbyggda garderober längst ena sidan samt plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är genomgående målade i en ljusgrå ton och golvet kläs genomgående av vackert originalgolv.

Vidare in i lägenheten når ni det sociala och inbjudande vardagsrummet som är en perfekt plats att umgås med vänner på. Underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier öppnar upp och sätter sin prägel på detta hem. Här ges flera möbleringsalternativ med soffgrupp, tv-bänk samt skrivbord. Längst in i rummet finns en sovalkov som går att inreda med säng och här är väggarna målade i en mörkare grå färg. För den som behöver ett separat sovrum kan man enkelt dela av med en vägg, se alternativ planritning. Från vardagsrummet har ni direkt utgång till den mysiga balkongen där såväl bord och stolar får plats.

Köket har köksinredning i vitt med svarta detaljer i såväl beslagen som på golvet och ett stänkskydd i grönt kakel som bryter av fint. Här erbjuds generös förvaring i flertalet skåp samt ett separat skafferi. Intill det stora öppningsbara fönstret får ett matbord och stolar plats för goda middagar. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn samt kombinerad kyl och frys.

Bostadens badrum nås från hallen och har mörkt golv med halvvägg av rött kakel. Inredningen består av wc, handfat, spegel med belysning och duschhörna. Här erbjuds tvättmaskin för extra komfort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 708 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Till detta kommer ett obligatoriskt tillägg om 159 kr/mån för TV och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,5%. Andel av årsavgift är 0,49%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 145 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Föreningsgatan 3B, 41127 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1975

Lägenhetsnummer: 453

Våningsplan: Våningsplan 6. Hiss finns.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea 43 kvm. Uppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Grimberget. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Grimberget tillträdde som ägare till fastigheten Annedal 6:15 den 1 juni år 2005. Fastigheten består av 148 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt, 1 hyresrätt och 1 hyresrättslokal fördelade på 4 huskroppar med adress Föreningsgatan 1-3.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Föreningens ekonomi är god, de har dessutom kvar en hyresrätt som utgör en dold tillgång då intäkten för den kommer tillfalla bostadsrättsföreningen den dagen den säljs. Senaste avgiftsjusteringen/ökningen gjordes 2013-07-31. Det obligatoriska tillägget för tv och bredband kommer höjas med 10 kr till 169kr/mån from maj 2022. I övrigt finns inga planerade avgiftsförändringar (2022-02-11).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90, kontaktuppgifter måste finnas till alla parter.
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-12-27. Energiprestanda 138 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en ny och uppdaterad underhållsplan.
I dagsläget pågår OVK samt renovering av tvättstugorna vilket beräknas vara klart under våren 2022.
Under hösten 2022 planeras underhåll av stammar i bottenplattan
Genomförda renoveringar:
Fasadrenovering, takomläggning och byte av alla fönster, hissarna är renoverade samt färdigställning av innergården med plattläggning och planteringar har skett. Grunden är delvis renoverad i samband med garagerenoveringen. Frånluftsfläktarna för ventilation har bytts i föreningens alla fyra hus. Ny värmestyrning för inomhusklimatet har installerats.
2014 Under senhösten genomfördes spolning och filmning av samtliga avloppsstammar samt de vertikala stammarna. Relining av stammarna följer underhållsplanen. Brandsläckare installerades på alla vindar och i alla trappuppgångar.
2015 Utfördes garantibesiktning av fönster, fasad, tak och bjälklag.
2016 Byttes samtliga äldre lägenhetsdörrar ut mot säkerhetsdörrar. Trapphusen målades om och fick nytt golv och tak. Nytt, enkelt bokningssystem för tvättstugan infördes där man kan boka via en app eller på internet.
2017-2018 Utfördes dräneringsarbete runt fastigheten. Trädgården och innergården upprustades men nya planteringar och grillplats med nya utemöbler samt nya planteringar. Underhåll av frånluftsfläktarna för ventilation i samtliga fyra hus.
2020-2021 Relining av stammar till alla lägenheter & installation av laddstolpar för elbilar i garaget.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Sappa vilket ger alla lägenheter ett grundutbud av digital-tv kanaler samt bredband med maximal hastighet till alla medlemmar. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften för samtliga medlemmar om 159 kr/mån för tv och bredband (tillägget kommer höjas till 169kr/mån from maj 2022).

Parkering: Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser, alla platser har laddmöjligheter. Kostnad för att hyra en plats är 900kr/mån. Till platserna är det ca 4-5 års kö. Rekommendationen är att sätta upp sig i kö så snart man blivit godkänd medlem genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen.
Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 platser. Det finns en kölista upprättad och du kan sätta upp dig genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs endast ut till boende i föreningen.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två tvättstugor som är belägna på bottenvåningen i hus 1A och 3A. Varje tvättstuga är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum och mangel. På bottenvåningen Föreningsgatan 1B finns föreningens festlokal med kök, gästlägenhet och relaxavdelning med bastu. Vindsutrymmet i varje hus rymmer de boendes förråd. Varje trappuppgång har en uppgång till respektive vind, där varje enskild lägenhet har ett förråd. Därutöver finns möjlighet att hyra extra förråd i bottenvåningen i hus 3B. På baksidan finns en grön och lummig uteplats med sittmöjligheter och grillplats.

Övrigt: Köparna rekommenderas att besöka föreningens informativa hemsida: www.brfgrimberget.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning