Snart till salu

Fantastisk tvåa med underbar uteplats som vetter mot grönskan

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Munkebäcksgatan 34B

2:a Kålltorp

Kortfakta

Avgift:
3 013 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
52 kvm
Våning:
1, ej hiss
Byggår:
1936
Adress:
Munkebäcksgatan 34B,
416 54 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Naturen runt knuten
Naturen runt knuten

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.stark@lundin.se.

I hjärtat av natursköna och fridfulla Kålltorp finner ni denna unika bostad med optimal planlösning, bevarat trägolv och genomgående vackert ljusinsläpp. Här erbjuds en fantastisk uteplats utöver det vanliga som vetter mot den lummiga grönskan och som bjuder på många härliga soltimmar. I anslutning till uteplatsen har ni tillgång till föreningens gemensamma trädgård med möjlighet till såväl egen odling som sköna grillkvällar med familj och vänner. Här bor ni med insynsskyddat läge och underbar radhuskänsla. Med optimalt läge till både grönskan och de lokala butiker och restauranger samt endast 10 minuter till city är detta ett hem att trivas i!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren kliver ni in i en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i en inbyggd garderob. Genomgående vackert brädgolv och ljusa väggar. Från hallen nås bostadens alla rum.

Till vänster in i hallen når ni det fina köket där en modern stil möter lantliga inslag. Köksinredningen är vit med bänkskiva i trä och ovanliggande stänkskydd i matt kakel. Här ges goda förvaringsmöjligheter och en avlastningsyta med vägghyllor sätter sin prägel på detta kök. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti och intill får ett matbord för goda middagar plats. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Golvet kläs av parkett och väggarna är målade i en ljusgrön kulör.

Socialt och inbjudande vardagsrum som bjuder in till umgänge med familj och vänner. Fantastiskt ljusinsläpp från flertalet fönster öppnar upp och skapar rymd. Här inne ges flera möbleringsalternativ med såväl soffgrupp, tv-bänk, avlastningsmöblemang samt ett matbord. Samma vackra brädgolv och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord och längst ens väggen erbjuds förvaring i flertalet garderober. En unik detalj är den fondvägg som utgörs av vitmålade brädor. Från sovrummet har ni direkt utgång till den underbara uteplatsen och gemensamma trädgården. En oas att slå sig ner vid en ljuv sommardag med en kopp kaffe i handen eller varför inte en kväll i goda vänners lag! Uteplatsen har gott om plats för loungemöblemang, grill, grönska och mycket mer.

Stilrent helkaklat badrum med grå/svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen utgörs av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, badkar med handdusch samt hängare för handdukar.

Information Ekonomi

Avgift: 3 013 kr/månad. I avgiften ingår värme & vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 63 SEK/månad för fiber tillkommer.

Andelstal: Andel i föreningen är 11,43%. Andel av årsavgift är 10,41764%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 604 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 509 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 525 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 330 kr/månadFörsäkring: 195 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Munkebäcksgatan 34B, 416 54 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 2/1002

Våningsplan: Våningsplan 1. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 52 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Munkebäcksgatan 34 B & C. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 8 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Munkebäcksgatan 34 B & C bildades 1982 och förvärvade samma år fastigheten Kålltorp 33:22 och 33:23. Trevlig och välskött förening med totalt 8 bostadsrätter. Föreningen äger marken och påverkas därför inte av eventuella tomträttsavgälder.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningens ekonomi är stabil. Låg belåning och mycket god ekonomi i föreningen. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, beslut tas på föreningsstämman i oktober (2021-09-02).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-05-21. Energiprestanda 174 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019-2030. Inga större underhåll är inplanerade de närmsta åren.
Gjorde renoveringar:
1986 Nya balkonger
1989 Omläggning av tak
2003 Fasad, fönster och altandörrar
2004 Renovering av rörstammar
2008-2009 Elstambyte
2011 byttes torktumlare i tvättstugan
2011-2012 målades fönster och balkonger
2012 Installation av nytt låssystem entrédörrar och i lägenheter
2016 Rensning ventilationskanaler, underhållsmålning av balkonger
2017 Byte fasad, fönster och balkongdörr
2018 Byte av termostater i samtliga element, renovering trapphus, ommålning fönster, byte hängrännor
2019 BYte av ventiler och pump fjärrvärme
2020 Målning av takkupor, ytterväggar och vindskupor samt installation av fiber.

TV och bredband: Tv via fiber från Telia. Bredbandsleverantör väljs av bostadsrättsinnehavarna själva.

Parkering: Fri parkering på närliggande gator.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finn cykelrum- och barnvagnsrum samt en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.
Mycket trevlig trädgård med gungor och grillmöjligheter bakom huset som får disponeras av medlemmarna.

Övrigt: Då det är en liten föreningen hjälps alla medlemmar åt med gräsklippning, snöröjning, trappstäd, städdagar, styrelsearbete etc.

Frågan gällande delat ägande med andra delar än 50/50 tar styrelsen ställning till från fall till fall.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kålltorp

Kålltorp är en central stadsdel med fin atmosfär och vacker natur in på knuten. Namnet Kålltorp härrör från de gårdar, Stora Torp och Lilla Torp, som låg i området på 1500-talet. Torpet Lyckan finns bevarat än idag och rymmer en kaffestuga.

Bebyggelsen är varierad och består främst av låga flerfamiljshus. Området började byggas ut på 1930-talet och karaktäriseras av vindlande, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla.

I kvarteren finns både mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek och café. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kålltorps fritidsgård har öppet flera dagar i veckan. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för Kålltorpsborna. Här finner man vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. Vid Apslätten finns härliga ytor för lek och rekreation. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare träningsanläggningar finns exempelvis i Örgryte och vid Valhallabadet.

Kålltorp inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs lummigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning