Såld

Unik gaveltvåa med hela 3,3 meter i takhöjd

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Olskroksgatan 25

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 283 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
50 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
1928
Adress:
Olskroksgatan 25,
416 66 Göteborg

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS! I populära kvarter med närhet till allt som Göteborg har att erbjuda finns nu denna unika tvåa med exklusiva materialval, generös takhöjd och stora fönster! Hela bostaden genomsyras av ljus och rymd och detta tillsammans med den öppna planlösningen gör att detta är en ytterst social lägenhet för den med högt ställda krav. Granitskivor i fönstren, Carraramarmor i köket, genomgående ekparkett med vattenburen golvvärme samt integrerade högtalare i alla rum är bara något av bostadens lyxiga detaljer. Välmående förening med trevlig spaavdelning med bastu och en altan med grillmöjligheter.

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården/Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskebodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför en grå gedigen säkerhetsdörr möts du av en mysig och ombonad hall. Här finns det goda förvaringsmöjligheter i två garderober och massa hyllplan för alla dina skor. De stora fönsterna ger ett behagligt ljusinsläpp.

Vidare in i allrummet möts man av stora ytor vilket även här täcks väggarna av de stora fönsterpartierna som ger en ljus och öppen känsla. Golvet kläs av ljus parkett. Gavelläget i bostaden gör så att man kan möblera bostaden på olika sätt med soffgrupp samt även matsalsbord och tv-möbler. Rummet präglas av industrifönster ovanför garderoberna. Köket hör ihop med den öppna planlösningen som är signerat av danska Kvik. Kökets snickerier går i stilrent svart med en matt finish. Den höga takhöjden har tagits tillvara med luckor ända upp. Förvaringen i skåpen hanteras på bästa sätt med den specialbeställda stegen i rostfritt stål. Arbetsytor samt stänkskyddet är i marmor från italienska Carrara, detta ger en elegant brytning mot de svarta luckorna och blandaren från Tapwell. Kökets vitvaror kommer från det välberömda märket Siemens och består av kyl/frys, inbyggnadsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt samt integrerad diskmaskin.

Sovrummet är beläget längst in i bostaden, avskilt och insynsfritt. De vita väggarna som bryts av med den gråa fondväggen i gråkalkfärg ger liv och en rymd touch. Här finns det gott om plats för en dubbelsäng samt tillhörande sängmöbler. Även här finns det god förvaring i de stora garderoberna.

Med anslutning från sovrummet ligger badrummet som har en lyxig hotellkänsla. Väggarna samt golv är täckta av stora klinkerplattor i grå färg. Badrummet är utrustat med WC, handfat samt blandare från märket Hans Grohe. Duschhörnan har regndusch och dold golvbrunn. Det finns förvaringsmöjligheter med glashyllor. I badrummet finns även el-golvvärme för en extra behaglig känsla samt en kombitvättmaskin från Cylinda.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 283 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,99003%. Andel av årsavgift är 3,78786%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 449 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Olskroksgatan 25, 416 66 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Olskroken 11:17

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1928

Lägenhetsnummer: 20

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4. Hiss finns. BV.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 50 kvm. Areauppgifter enligt uppmätning.

Information Förening

Förening: Brf Killingen Nr. 17. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 20 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olskroken 11:17 med adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. I föreningen finns 20 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 1294 kvm. I föreningen finns också 1 lokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I januari 2019 höjdes avgifterna med 4% på grund av stora renoveringar som gjordes under 2018. Föreningen följer inflationen och i januari 2020 höjdes därmed avgiften med 1%. Avgifterna behölls oförändrade 2021. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar för 2022 (2022-02-10).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja. Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-09-12. Energiprestanda 148 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Välskött förening med stora gjorda renoveringar på senare år. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.
2022 planeras elarbeten i alla lägenheter samt gemensamma ytor.
Urval av utförda renoveringar:
2005 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. I samband med detta renoverades även samtliga badrum.
2006 byte av elstammar, fasadrenovering, trapphusrenovering, byte porttelefoner samt nyinstallerade säkerhetsdörrar m.m.
2008 byggnation av nya balkonger samt bullerdämpande fönsterglas mot E20.
2010 byte av tak.
2012 byte av hissvajrar och ny grusgång.
2018 fönsterbyte och fasadrenovering. Samma år utfördes även OVK och samtliga radiatorventiler byttes för åtgärd av värmesystemet.
2019 renoverades tvättstugan och en ny energideklaration utfördes i september.
2020 genomfördes byte av porttelefoner.
2021 omfattande renovering av framsidan på Övre Olskroksgatan 4 med ny dränering, kullersten, planteringar, träd och häck. Samma år fick även föreningens gemensamma uteplats nytt trädäck.

TV och bredband: Tv och fiberbredband från Telia ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har 1 parkeringsplats. Vid varje årsstämma tilldelas platsen till medlemmarna som önskar hyra p-plats. Vid stort intresse tillämpas lottning. Kostnad om 400 kr/mån. För er som har motorcykel så finns även 2 st MC-parkeringar i garaget. Gott om plats för cykelförvaring i föreningens garage. I området råder fri parkering på vissa gator. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan ligger i källaren och har två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och torkskåp. Tvätta kan man göra alla dagar mellan 7-11, 11-15, 15-19, 19-23. Föreningen har ett övernattningsrum med en dubbelsäng som kan nyttjas för medlemmarna. Relaxavdelning med bastu finns och kan hyras för medlemmarna för 100 kr/gång. Det finns även ett låst cykelförråd.
Mysig uteplats med altandäck i anslutning till huset i insynsskyddat läge. Här finns bord och stolar, grill samt odlingsmöjligheter.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Olskroken

Torghandel, småstadscharm och storstadspuls
Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning