Välkommen till

Bratteråsbacken 37

Bratteråsbacken 37
2:a Eriksberg

Gaveltvåa utöver det vanliga med milsvid utsikt över hamninloppet & två balkonger

På högsta originalplanet i den gamla mjölkvarnen från 1914 finner ni denna underbara tvåa med det lilla extra! Bostaden präglas av en generös takhöjd som skapar rymd, vackra trägolv från Bjelin, fint ljusinsläpp från stora spröjsade fönster och två härliga balkonger med milsvid utsikt. Sällskapsytor i öppen planlösning som inbjuder till samvaro och det kvalitativa köket med strama linjer är renoverat med fingertoppskänsla. Här kombineras gedigna ekluckor från Bucks & Spurs med vita högskåpsluckor från Lucks by Robo och bänkskiva i kompositsten från Bricmate. Helt klart en bostad att förälska sig i!

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Hisingen

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Direkt innanför ytterdörren möts man av en härlig rymd som präglas bostaden. I hallen finner goda förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober. Bostaden har genomgående vackert trägolv från Bjelin och målade väggar Jotun Kalk som ger en bra bas till inredningen.

Generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som kan inredas med soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. Eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från stora vackra spröjsade fönster med djupa nischer och utgång till en av bostadens balkonger som har milsvid utsikt över allt från hamninloppet till Masthuggskyrkan. Högt fritt läge där ni kan möblera med en loungegrupp och sitta ned för att njuta av en härlig frukost, eller varför inte ett glas vin till kvällen.

Köket är totalrenoverat 2021 med gedigna ekluckor från Bucks & Spurs och vita högskåpsluckor från Lucks by Robo. Bänkskiva i ljus kompositsten från Bricmate med infälld vask i samma material och blandare från Tapwell. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll med inbyggd kolfilterfläkt från Siemens, inbyggnadsugn från Bertazzoni samt integrerad diskmaskin och integrerad kyl med frys från Ikeas bästa modeller.

Det rofyllda sovrummet är en perfekt plats för avkoppling och även detta rum är beläget på gaveln med ljusinsläpp från stora vackra spröjsade fönster med djupa nischer i två väderstreck. Härifrån nås bostadens andra balkong som har utsikt mot kända landmärken som Eriksbergskranen och Älvsborgsbron. Sovrummet kan inredas med en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter via både garderober och klädkammare.

Intill hallen finner ni det helkaklade badrummet med golvvärme. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger stora klinkerplattor i mörkgrått. Inredningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med avskiljande glasvägg, handdukstork, väggskåp samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen.

I Eriksberg bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Eriksberg
På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta