Snart till salu

Gaveltvåa utöver det vanliga med milsvid utsikt över hamninloppet & två balkonger

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Bratteråsbacken 37

2:a Eriksberg

Kortfakta

Avgift:
3 897 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
62 kvm
Våning:
7/8, hiss
Byggår:
2008-2009
Adress:
Bratteråsbacken 37,
417 62 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

På högsta originalplanet i den gamla mjölkvarnen från 1914 finner ni denna underbara tvåa med det lilla extra! Bostaden präglas av en generös takhöjd som skapar rymd, vackra trägolv från Bjelin, fint ljusinsläpp från stora spröjsade fönster och två härliga balkonger med milsvid utsikt. Sällskapsytor i öppen planlösning som inbjuder till samvaro och det kvalitativa köket med strama linjer är renoverat med fingertoppskänsla. Här kombineras gedigna ekluckor från Bucks & Spurs med vita högskåpsluckor från Lucks by Robo och bänkskiva i kompositsten från Bricmate. Helt klart en bostad att förälska sig i!

Bostaden disponeras enligt följande:

Direkt innanför ytterdörren möts man av en härlig rymd som präglas bostaden. I hallen finner goda förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober. Bostaden har genomgående vackert trägolv från Bjelin och målade väggar Jotun Kalk som ger en bra bas till inredningen.

Generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning som kan inredas med soffhörna och matsalsbord för stora middagssällskap. Eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från stora vackra spröjsade fönster med djupa nischer och utgång till en av bostadens balkonger som har milsvid utsikt över allt från hamninloppet till Masthuggskyrkan. Högt fritt läge där ni kan möblera med en loungegrupp och sitta ned för att njuta av en härlig frukost, eller varför inte ett glas vin till kvällen.

Köket är totalrenoverat 2021 med gedigna ekluckor från Bucks & Spurs och vita högskåpsluckor från Lucks by Robo. Bänkskiva i ljus kompositsten från Bricmate med infälld vask i samma material och blandare från Tapwell. Den maskinella utrustningen består av glaskeramikhäll med inbyggd kolfilterfläkt från Siemens, inbyggnadsugn från Bertazzoni samt integrerad diskmaskin och integrerad kyl med frys från Ikeas bästa modeller.

Det rofyllda sovrummet är en perfekt plats för avkoppling och även detta rum är beläget på gaveln med ljusinsläpp från stora vackra spröjsade fönster med djupa nischer i två väderstreck. Härifrån nås bostadens andra balkong som har utsikt mot kända landmärken som Eriksbergskranen och Älvsborgsbron. Sovrummet kan inredas med en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter via både garderober och klädkammare.

Intill hallen finner ni det helkaklade badrummet med golvvärme. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger stora klinkerplattor i mörkgrått. Inredningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, duschhörna med avskiljande glasvägg, handdukstork, väggskåp samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen.

I Eriksberg bor ni med närhet till vardaglig service, träningsanläggning, restauranger, natur och fina strövområden. Ta en långpromenad längs kajen eller njut av områdets stora utbud. Goda kommunikationer med Älvsnabben direkt till andra sidan älven och bussar in till centrum och centralstationen på några minuter med ständiga avgångar. Denna stadsdel sjuder av utveckling och aktivitet och är ett spännande område att bo i.

Information Ekonomi

Avgift: 3 897 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,65%. Andel av årsavgift är 2,64985%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 417 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 297 kr/månadFörsäkring: 120 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bratteråsbacken 37, 417 62 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2008-2009

Lägenhetsnummer: 282

Våningsplan: Våningsplan 7 av 8. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: Två balkonger.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Mjölner på Norra Älvstranden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 33 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Mjölner på Norra Älvstranden förvärvade 2006 fastigheten Sannegården 7:8 med adress Bratteråsbacken 37 och 39. Föreningens fastighet har ursprungligt byggnadsår 1914, en totalrenovering genomfördes dock under åren 2006-2009 av entreprenören JM AB. De nybyggda bostäderna stod inflyttningsklara under 2009.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet och amortering på föreningens lån sker enligt plan. Föreningens ekonomi är god och bygger på en solid grund. 2018 och 2019 sänktes avgifterna med 5%, detta genom aktiva åtgärder av omförhandling av lån och därmed lägre räntekostnader. På grund av rådande världsläge med inflation och höjda räntor kommer avgifterna ses över, inga vidare beslut tagna i dagsläget (2022-08-31).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2012-12-09. Energiprestanda 120 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2014 till 2043. Planen kommer eventuellt att uppdateras.
Framöver planerar man att se över resterande fasader (söderfasaden klar).
Under hösten 2022 planerar föreningen att göra OVK ,ventilation, samt upprätta en ny energideklaration.
2024 planeras byte VVC-pump UC, byte cirkulationspump värme UC, byte tryckhöjningspump kallvatten UC, byte pump värmebatteri ventilation, byte dränpump dagvatten UC, målning sockel, målning fönsterbleck, byte trall terrasser samt impregnering regelfasad åt söder
2025 Tvätt och oljning trall takterrasser

Utförda renoveringar:
2016 OVK.
2017 tvätt och oljning av terrasser.
2020 målning av entréer och hissar samt målning av golv i lägenhetsförråden.
2019 Översyn tegelfasader, OVK; dammbindning golv fläktrum/uc samt dammbindning golv barnvagnsrum.
2021-2022 Omfogning av söderfasad och bättring sockel.

TV och bredband: Tv via Canal Digital. Analogt utbud ingår i avgiften. Digitalt utbud tecknas mot Canal Digital
Fiberbredband via Gothnet stadsnät med möjlighet att ansluta flera bredbandsleverantörer betalas separat av varje medlem.

Parkering: I föreningen finns 18 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad. I dagsläget är det kortare kö till platserna, ca 3 personer (2022-08-31).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. I föreningen finns cykelgarage i två våningar beläget under entrén samt barnvagnsförråd.
Gemensam gräsyta med grillplats.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Juvelen. Föreningens andel är 22,1%. Samfälligheten förvaltar markytor, kulvertar, utomhushiss, vattenledningar och cykelgarage.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning