Välkommen till

Iskällareliden 7B

Iskällareliden 7B
2:a Örgryte

Funkisdröm med solig balkong på underbara Iskällareliden

Varmt välkomna till populära Iskällareliden 7B i lugna Örgryte! Högst upp i huset finner ni denna ljusa och trivsamma funkislägenhet med genomgående fina ytskikt som gör det enkelt för er att sätta en egen prägel med möbler och textiler. Bostadens genomgående planlösning med fönster i två väderstreck skapar ett vackert ljusinsläpp som tillsammans med den tilltagna takhöjden ger en känsla av rymd. Från vardagsrummet bjuds en fantastisk utsikt mot lummig grönska med tillgång till bostadens balkong i soligt sydvästläge med sol från morgon till kväll. Ett kök i öppen planlösning med bra förvaring och gott om plats för ett större köksbord invid fönstret. Generöst sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och generöst med klädförvaring. Ni har även en klädkammare att tillgå i hallen. Sist men inte minst ett tidlöst helkaklat badrum med lyxen att ha en egen tvättmaskin i bostaden. Dessutom bra förvaring i både källar- och vindsförråd.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Lundin Örgryte

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Bostadens 55 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall med gott om förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Golven är nyslipade och väggarna är målade i vitt.

Väl tilltaget och mysigt vardagsrum där det generösa ytorna inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för en hemmakväll i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord. Golvet är belagt med en vacker, nyslipad fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong i optimalt sydvästläge med sol från morgon till kväll.

Ljuvligt kök som renoverades 2014 med öppen planlösning. Utrustningen består av ugn och spis, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Ett matbord har sin självklara placering intill fönstret med plats för många gäster. Golvet pryds av en vacker ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrummet är mycket generöst till ytan och rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti som tillåter ljuset att flöda. I sovrummet återfinns den fina, nyslipade parketten och väggarna går i samma vita färg som resterande rum. Gott om förvaring erbjuds tack vare två inbyggda garderober.

Badrummet renoverades vid stambytet som skedde mellan 1998-1999. Klinker i en ljusblå ton på golvet tillsammans vitt kakel på väggarna med avbrott för en smal bård. Inredningen som uppdaterades 2011 består av wc, handfat, spegel med belysning, duschhörna med väggar i klarglas, handdukstork samt tvättmaskin.

Här bor man med ett underbart läge i natursköna Örgryte, vilket passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt boende med närhet till såväl innerstan som grönområden. I närområdet finner ni lummiga omgivningar med en blandning av både villor och lägenheter. Det är även nära till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Skatås erbjuder motionsanläggning och elljusspår. Några minuters gångavstånd från bostaden ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzerior, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn från intilliggande hållplatsen Töpelsgatan som tar er till stan på endast 8 minuter.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader & storstadspuls


Välkommen till populära Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.

Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum och dit går det snabbt att ta sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer som Coop och Ica Kvantum och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bland annat öppen förskola, bibliotek och hälsotek.

Det vackra angränsande Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn gör att grönskan samt bad finns på nära håll för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet. GLTK med tennis, padel och Nordic Wellness samt ridklubben Göteborgs Fältrittklubb.

Örgryte erbjuder ett stort utbud av restauranger som restaurang Intill, Oizo, Vinnarium och Enoteca Roma såväl som restauranger utmed Danska vägen och Redbergsplatsen.

Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta