Såld

Två nyrenoverade badrum och utsikt över Carlanderska parken

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 33

3:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 344 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
74,1 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1934
Adress:
Eklandagatan 33,
412 82 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Näst högst upp i huset finner ni denna insynsskyddade fullträff med fint ljusinsläpp och härlig balkong ut mot den grönskande Carlanderska parken. Lägenheten har en välplanerad planlösning med rum i fil där varje kvadratmeter används på bästa sätt. De stora fönsterpartierna bjuder på härlig utsikt över grönska som blir en naturlig del av innemiljön. Generösa sällskapsytor, Noblessakök, två bra sovrum, stort badrum med tvättpelare samt separat gästtoalett vilket är sällsynt. Genomgående stilrent och modernt med en bevarad känsla av historiens vingslag med gjutjärnsradiatorer och fönsterbänkar i marmor som tydliga tidsmarkörer.

Kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för att boka in visning.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning och redan här uppmärksammar man den generösa takhöjden som är genomgående i bostaden. I hallen kläs golvet av holländsk stavparkett i original och väggarna är målade i en grålila ton.

Rakt fram från entrén ligger bostadens gästtoalett som har grått klinkergolv och är utrustad med wc, handfat och spegel - renoverat 2021.

Generöst vardagsrum som präglas av ett stort fönsterparti med insynsskyddat läge och grönskande utsikt. Härifrån når man lägenhetens balkong som öppnar upp mot den grönskande Carlanderska parken. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats för större sällskap och övrigt möblemang. Golvet kläs av original parkettgolv i holländskt mönster och väggarna är målade i vitt.

Från vardagsrummet nås bostadens största sovrum som är målat i en harmonisk mörkblå ton som inbjuder till nattsömn. Här kan man inreda med dubbelsäng och och garderobsförvaring. Golvet kläs av klassisk ekparkett och fönstret har en fantastisk grönskande utsikt.

Via en charmig serveringsgång där man bevarat serveringsskåpet samt tre garderober med överskåp når man köket samt bostadens andra sovrum..

Köket renoverades delvis 2020 med grå köksinredning från Noblessa och bänkskivor i trälaminat. Här erbjuds man gott om förvaring och generösa arbetsytor för middagsbestyr. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, kolfilterfläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom diskmaskinen som är från Bosch. Invid fönstret ryms en trivsam matplats för två till tre personer med grönskande utsikt.

Stort badrum som renoverades fackmannamässigt 2021, certifikat finns. Grått klinkergolv med underliggande golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med vikbara glasväggar samt både handdusch och taksil. Det finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 344 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,93%. Andel av årsavgift är 6,16%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 325 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 125 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Eklandagatan 33, 412 82 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1934

Lägenhetsnummer: 13/1303

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 74,1 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd som är belägna i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2022-04-08 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Sidensvansen 5. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 18 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: BRF Sidensvansen 5 bildades år 2000 och äger fastigheten Johanneberg 15:5.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Stabil och mycket välmående bostadsrättsförening med engagerad styrelse. I januari 2021 höjdes avgifterna med 5%.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2011-12-09. Energiprestanda 138 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en 30 årig underhållsplan som senast uppdaterades 2019.
2022 planeras översyn av fönster mot framsidan i källarplan samt putsning och ommålning av sockeln.
Genomförda renoveringar:
2020 -2021 - Stort projekt som inkluderade stambyte, elstambyte, nyt portlåssystem, renovering av entréport, renovering av fönster i källarplan samt renovering av dörr mot baksida samt källarutrymme gatuplan.
2018 - Hissrenovering
2016 - Renovering av trapphus
2015 - Fiber indraget i huset
2014 - Byte av termostater element
2012 - Genomförd OVK-besiktning / Byte av frånluftsfläkt på vinden
2011 - Omläggning av tak / Installering av porttelefon
2009 - Renovering av fasad och balkonger
2001 - Reelining
1998 - Nya säkerhetsdörrar installerade
1996 - Byte av balkongdörrar och fönster.

TV och bredband: Tv, fiberbredband och IP-telefoni via Telenor.

Parkering: Den som är folkbokförd på adressen Eklandagatan 33 är berättigad till boendeparkering inom område "S". För med information om priser och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Funktionell tvättstuga belägen på entréplan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt mangel. I föreningen finns även cykelrum.
Lugn och ostörd innergård med mycket grönska och växter.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning