Snart till salu

40-tals pärla med bevarade originaldetaljer

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Guldpokalsgatan 5B

1:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
1 590 000 kr
Avgift:
2 362 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
36,5 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Guldpokalsgatan 5B,
417 12 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Poya
Välkommen att kontakta Poya
Lundin
Lundin

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på poya.sondosi@lundin.se.

Välkomna till denna välplanerade etta på bästa läge i centrala Hisingen. Här bor man i lugna omgivningar i en trivsam och trygg HSB förening med god ekonomi.

Närhet till kommunikationer och inom några minuter nås både Backaplan och Centrala Göteborg. Fina naturområden erbjuds i närområdet såsom den ljuvliga Hisingsparken, Keillers Park samt Ramberget. Bravida Arena, Lundbybadet och gym finns på andra sidan gatan. På gångavstånd ligger det även ett par mataffärer, caféer, restauranger samt butiker. Området är expansivt och det byggs mycket nytt i närheten. Går allting enligt plan så kommer även Volvo Campus att växa fram i närheten inom en snar framtid och en linbana finnas som alternativt transportmedel

Lägenhetens 36,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Kök:
Stilrent kök som renoverats med byggåret i beaktning, vackert plankgolv samt djupa fönsterbrädor. Ett stort fönster bidrar med rikligt med solljus när det är dags för morgonkaffet.

Badrum:
Rymligt badrum med vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med badkar, handfat samt spegelskåp.

Allrum:
Öppet och luftigt allrum med en härlig takhöjd. Bevarat brädgolv samt stora fönsterpartier ger en härlig känsla av lugn.


Här bor du med närhet till alla bekvämligheter man kan tänkas önska. På 10 minuter är du i Göteborgs centrum och ett stenkast bort finner du Göteborgs bästa restaurangutbud samt gym i absoluta världsklass. Hisingen är Göteborgs mest expansiva område, på Guldpokalsgatan bor du i ett ostört läge när staden runt dig växer.

Välkommen till Guldpokalsgatan och välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 590 000 kr

Avgift: 2 362 kr/månad. Till avgiften tillkommen 65 kr för Internet samt 75 kr för Kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,51136%. Andel av årsavgift är 0,51136%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Guldpokalsgatan 5B, 417 12 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1946

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3. Ej hiss.

Storlek: 1 rum. Boarea 36,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Guldpokalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 149 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Guldpokalen i Göteborg bildades 1944. Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan 2-8 och består av två fastigheter, Rambergsstaden 35:3 och Rambergsstaden 37:7. Fastighetens byggnader är uppförda 1946 och är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 149 lägenheter och 65 parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi: Stabil och välskött förening med väldigt låg belåning. Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Energideklaration: Utförd.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras varje år.
Utförda renoveringar:
1989-1990 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum.
1980/90-talet sattes 3-glas fönster in, balkonger renoverades och taket byttes.
1999-2000 byttes el-stigare
2009 nytt sophanteringssystem
2012 injustering av värmesystem samt bytte av blandare för tvättställ och kök.
2013 nytt porttelefonsystem
2014 översyn av utebelysning.
2015 utfördes en OVK
2016 besiktning av fönster för att bedömma status samt installation av åtta nya tvättmaskiner och två torktumlare.
2017-2018 dräneringsarbete samt arbete med föreningens trädgårdar.

TV och bredband: TV: Kabel-TV via Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband: Bredband via Com Hem ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, källarförråd och vindsförråd.

Övrigt: Besök gärna föreningens hemsida www.guldpokalen.se

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!