Såld

Topprenoverad fyra med moderna materialval & låg avgift

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Chalmersgatan 18

4:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 512 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
79 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
1976
Adress:
Chalmersgatan 18,
411 35 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Mitt på omtyckta Chalmersgatan finner ni denna underbara lägenhet med härliga sällskapsytor och balkong i solläge. Bostadens kök och badrum är i toppskick med noga utvalda materialval där inget lämnats åt slumpen. Tre sovrum varav två med gott om förvaring och lugnt gårdsläge samt en fransk balkong i master bedroom. Stabil och välskött förening med goda hyresintäkter och låga månadsavgifter samt attraktivt läge intill Kungsportsavenyn och Vasaparken!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i en platsbyggd skjutdörrsgarderob med spegelglas. Vid entrén ligger grå klinker som sen övergår i parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Bostadens sociala ytor är generösa och vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp samt en matplats för stora middagssällskap. I vardagsrummet har parkettgolvet holländsk läggning vilket skapar karaktär och blir ett fint inslag. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp och här har man direktutgång till balkongen som vetter mot Chalmersgatan. Balkongen är en härlig plats att börja sommarmorgnar på innan staden väcks till liv.

Via två öppningar från vardagsrummet nås det fantastiska köket som känns exklusivt med kvalitativa vitvaror och beslagen samt blandare i mässing blir fina detaljer. Modern köksinredning i grått kombineras med bänkskiva och stänkskydd i ljus sten. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd, integrerad mikro, integrerad ugn sam integrerad diskmaskin. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter och generös arbetsyta för den som älskar att laga mat!

I anslutning till köket med ingång från vardagsrummet finns ett mindre rum som är perfekt att inreda som kontor, barnrum eller gästrum. Detta rum var tidigare en del av köket enligt den ursprungliga planlösningen.

Lägenheten erbjuder även två större sovrum med platsbyggda garderober och i master bedroom finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt en fransk balkong som vetter mot den härliga innergården.

Lyxigt badrum med hotellkänsla som har mörkgrå klinker och kakel. Inredningen består av wc, stor kommod med två skålformade handfat och mässingsblandare, spegel med belysning samt en duschhörna med glasvägg, handdusch och taksil. Det är förberett med både vatten och el för att installera tvättmaskin.


Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 512 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,83898%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 556 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 411 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Chalmersgatan 18, 411 35 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1976

Lägenhetsnummer: 1823/1203

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns.

Storlek: 4 rum varav 3 sovrum. Boarea 79 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som 4 rum och kök men är registrerad som 3 rum och kök.

Tillträdesdag: 2022-01-31 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Lorensberg 1976. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter varav 11 hyresrätter och 9 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Lorensberg 1976 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 och köpte fastigheten 2008. Föreningens adresser är Teatergatan 17-23 samt Chalmersgatan 18-24.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-10-01).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2020-11-27. Energiprestanda 101 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inga stora renoveringar är planerade. Framöver planeras renovering av tvättstugor och VA/värmeventiler.

Föreningen har sedan man förvärvade fastigheten 2008 utfört löpande underhåll och renoveringar av fastigheten, nedan följer ett axplock av de större renoveringarna:
2010 Byggdes 16 nya lägenheter på Chalmersgatan 16, renoverades balkonger mot innergård samt spolades och filmades avloppsstammar i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år utfördes en membranisolering av föreningens innergård samt byggdes en fastighetsexpedition på Teatergatan 15.
2012 Installerades vikdörrar i samtliga hissar samt byttes styr- och reglerskåp i alla maskinrum.
2013 Renoverades tak i undre garage samt byttes golvbrunnar i övre garage. Under samma år installerades fibernät i fastigheten samt byttes ventilationsanläggning för kommersiella hyresgäster.
2014 Renoverades hissarna på Teatergatan 17 och Chalmersgatan 22. Under samma år installerades ett nytt passersystem till garaget.
2015 Renoverades hissarna på Teatergatan 19 och 21 samt Chalmersgatan 18 och 24. Under samma år renoverades den övre delen av garaget som innefattade ommålning, nya tätskikt samt ny beläggning. Det gjordes även en översyn av grunden på fastigheten där varken sättningar eller sprickbildningar har påvisats i föreningens huskropp.
2016 Byttes takfläktar, expansionskärl samt torkskåp i föreningens tvättstuga. Det gjordes även en översyn av grundvattenpumpar och belysningsarmaturer byttes ut i trappor, källargångar och garage.
2016-2017 Renoverades balkonger mot Chalmersgatan och Teatergatan. Samma period genomfördes hydrofobering (impregnering) av fasaderna mot Chalmersgatan och Teatergatan och mot innergården.
2018-2019 Utfördes OVK, fönster samt balkongdörrsbyte, dörrar i entreér samt källargångar utbytta, målning utav samtliga våningsplan samt installation av övervakningskameror.
2020 installation av nya porttelefoner samt passagesystem samt installation av ny elbilsladdning i garaget.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via Tele2 eller Telia Fiber-Lan. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 120 parkeringsplatser i ett gemensamhetsgarage om två plan. En parkeringsplats kostar ca 1400 kronor i månaden. I dagsläget är det ca tre månaders kö (2021-10-01).
I garaget finns det installerat elbilsladdare med totalt 32 laddpunkter fördelat mellan de båda våningarna i vårt garage.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum samt gemensam tvättstuga som är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel.
Gemensam innergård med uteplats.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan föräldrar och barn men uppdelning 10/90.
För mer information se årsredovisning eller besök föreningens hemsida på www.brflorensberg.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning