Rymlig tvåa med inglasad balkong i 50+ förening

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kransen 2B

2:a Strömmensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
1 995 000 kr
Avgift:
5 333 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
73,3 kvm
Våning:
2/6, hiss
Adress:
Kransen 2B,
416 72 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Bastu
Bastu
Tvättstuga
Tvättstuga
Snickarbod
Snickarbod

Beskrivning

Välkommen till Kransen 2B! Nu finns möjlighet att förvärva en lägenhet i populära BRF Moränåsen som erbjuder ett bekvämt boende för dig som är 50+. Här fås en rymlig tvåa om strax över 73 kvadrat med inglasad balkong på andra våning. Bostaden präglas av generös takhöjd, trevligt ljusinsläpp och genomgående luftiga rum.

HSB Brf Moränåsen är en trevlig, välskött och aktiv förening med god ekonomi, en härlig gemenskap och strukturerade framtidsplaner som bland annat tillhandahåller tvättstuga, bastu, gym, cykelrum, grovsoprum, en trevlig innergård och övernattningslägenhet. Här bor du med bästa läge i Strömmensberg där du har bussen utanför huset och spårvagn några hundra meter bort. Dessutom finns närhet till mataffärer, restauranger, caféer, gym samt naturen vid Skatås- och Delsjöområdet.

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas du in i en rymlig hall med plats för avhängning samt förvaring i form av en stor klädkammare. Golvet täcks av en fin ekparkett vilket är genomgående för hela bostaden. Väggarna är ljusa. Från hallen nås alla bostadens rum.

Badrummet är väl tilltaget och har kaklade väggar samt våtrumsmatta på golvet. Här finns utrustning i form av WC, dusch, handfat & spegelskåp. Dessutom fås här en praktiskt tvätthörna med tvättmaskin, torkskåp, diskbänk samt skåp för förvaring.

Bostadens kök är ljust och erbjuder gott om förvaring bakom det vita luckorna, ovan bänkskivan sitter ett vitt kakel. Utrustningen består av spis, fläkt, ugn och kombinerad kyl/frys. Här finns utrymme för ett ordentligt matbord med plats för minst 4 personer.

Vardagsrummet nås från tre olika rum och ger därför en social och öppen känsla. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsbord om så önskas. Från vardagsrummet samt sovrum nås den inglasade balkongen där du gärna njuter av en kopp kaffe och morgonsolen!

Rofyllt sovrum i bra storlek där plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ytterligare möbel som till exempel skrivbord ryms också utan problem. Här finns förvaringsmöjligheter i form av två garderober.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 995 000 kr

Avgift: 5 333 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten, avlopp, kabel-tv samt bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,13404%. Andel av årsavgift är 2,13404%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Kransen 2B, 416 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 32:8

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27/1102

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns. Bostaden ligger belägen en trappa upp i huset.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 73,3 kvm. enligt lägenhetsförteckning.

Balkong/Uteplats: Inglasad balkong belägen med österläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: HSB Brf Moränåsen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 46 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Moränåsen äger fastigheten Bagaregården 32:8 med adress Kransen 2 A och B, ett flerbostadshus i sex våningar med totalt 46 lägenheter och fyra lokaler. Den totala lägenhetsytan är 3 327 kvm. För att bli godkänd medlem i föreningen krävs att du är 50 år eller äldre.

Föreningens lägenheter fördelar sig följande:
2 st 1 rum och kök
32 st 2 rum och kök
12 st 3 rum och kök
Föreningen äger marken som husen står på och påverkas alltså inte av eventuella tomträttsavgälder.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska och tekniska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en stabil ekonomi. För perioden 2022-2031 till ca 4 238 000 kr, för 2032-2046 till ca 5 498 000 kr, för 2038-2043 till ca 22 851 000 kr. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Energideklaration: Utförd.

Renoveringar: Föreningen följer en välarbetad underhållsplan som sträcker sig 30 år framåt i tiden och uppdateras vartannat år, pengar sätts av kontinuerligt för renoveringarna.

Utfört underhåll:
2017 hissrenovering.
2015 renoverades västersidan av fasaden pga en fuktskada.
2014 har det utförts reparationer av ventilation, el, hissar samt VA.
2013-2014 utfördes markarbeten.
2013 utfördes OVK, målning av garage, reparation av hissar och ventilation.
2010 Omfattande renovering av fasaderna. Sprickor i putsen lagades och ett nytt ytskikt lades på fasaden. I samband med detta byttes alla mjukfogar i fasaden, runt inglasade balkonger och fönster ut. Avvattningsplåten målades.
2009 Husbyggen AB reparerade läckande fönster, skadade väggar vid entréer och vid ytterdörren till garaget.
2008 Asfaltering av garageuppfarten, infarten till gården samt i mindre omfattning inne på gården. En ny och större torktumlare installerades i tvättstugan. Manöverpanelerna till porttelefonerna byttes ut.
2007 Reparationer av badrumsmattor och dylikt.
2006 Målning av plåtdetaljer på tak. Spolning av avloppsstammar.

Parkering: Föreningen har 31 st parkeringsplatser i inomhusgarage som kostar 500/månad för medlemmarna att hyra, till dessa är det separat kö. Samt 7 parkeringsplatser utomhus för besökare.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd.
I föreningen finns gemensamma utrymmen som exempelvis två samlingslokaler med tillgång till kök, en gästlägenhet, snickeriverkstad, ett nytt och fräscht gym samt bastu.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Strömmensberg

Stadsdelen Strömmensberg, belägen i Göteborgs östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till höga funkishus i milda, gula toner som sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Bostadshusen omges av grönskande gårdar och omgivningar.

I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker och i intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker och träningsställen. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner.

Vill man ge sig ut i vidsträckt natur ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt och ljust boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning