Såld

Välplanerad bostad med balkong i söderläge & sovalkov

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Linnégatan 55

1:a Linné

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 040 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
53 kvm
Våning:
5, hiss
Byggår:
1985
Adress:
Linnégatan 55,
413 08 Göteborg
Välkommen att kontakta Johan
Välkommen att kontakta Johan

Beskrivning

Med perfekt läge i hjärtat av Linnéstaden finner ni denna välplanerade och ljusa bostad med stora fönsterpartier. Beläget högt upp i huset med balkong i soligt och härligt söderläge. Stort och inbjudande vardagsrum samt en sovalkov som fungerar som ett separat sovrum. Exklusivt och nyrenoverat badrum där varje detalj är noga utvalt. Mycket stabil brf med goda lokalintäkter. Utanför porten väntar Linnés charmiga myller och innerstadens bästa restauranger och kaféer. Några minuter bort väntar dessutom grönska och rekreation i Slottsskogen och Änggårdsbergen.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall med genomgående fint parkettgolv och väggarna målade i en ljus färg. Generösa förvaringsmöjligheter ges i form av en skjutdörrsgarderob och det finns gott om plats för avhängning av ytterkläder till vänster innanför dörren.

Ett par steg in i bostaden når ni det sociala vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. De fantastiskt fina detaljerna som finns i varje vrå är slående och präglar rummet fint. Här inne får en större soffa, tv-bänk samt avlastningsmöblemang plats. Från vardagsrummet har ni direkt utgång till den trevliga balkongen i söderläge. En underbar plats att njuta av hela dagen under sommarhalvåret.

Intill vardagsrummet ligger sovalkoven med plats för dubbelsäng och sidobord. Ett fönster bidrar till solljus och dörren gör att det praktiskt går att skärma av.

Köket är stilrent och modernt med vit köksinredning och en vitmarmorerade bänkskiva med ovanliggande högblankt vitt kakel vilket skapar en helhet i köket. Härligt ljusflöde från det stora fönstret och intill får ett matbord plats för trevliga middagar. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, spis med ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. De högkvalitativa vitvarorna är samtliga i rostfritt utförande. Generösa förvaringsmöjligheter i såväl hög-skåp och lådor samt goda arbetsytor för den som tycker om att laga mat.

Det helkaklade och precis nyrenoverade badrummet är exklusivt med noga utvalda detaljer så som blandare, spegel med bakomliggande ljussken och golvbrunn som gör stor skillnad. Stora marmorerade plattor på golv och väggar skapar en känsla av att kliva in i ett badrum på ett lyxigt hotell. Inredningen utgörs av wc, kommod med ovanliggande runt handfat, handdukstork samt duschhörna med glasvägg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 040 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,4678%. Andel av årsavgift är 0,46818%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 330 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 180 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Linnégatan 55, 413 08 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1985

Lägenhetsnummer: 124/1304

Våningsplan: Våningsplan 5. Hiss finns.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 53. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 157 lägenheter och 12 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olivedal 13:17 med adress Linnégatan 47-55. Byggnaden är uppförd 1983-1985 och innehåller 157 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 12 hyreslokaler. Total lägenhetsyta är 12 062 kvm och lokalyta är 1 207 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Föreningen har en stabil och god ekonomi.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkrad vid Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2021-07-02. Energiprestanda 82 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2021-2045.
2005-2008 takrenovering.
2006 gårdsprojekt.
2010 utfördes en energideklaration.
2012 utfördes bland annat genomgång av värmesystemet, installation av nya maskiner i tvättstugan, underhåll av fönster och dörrar, installation av nya porttelefoner samt nödbelysning i hissarna.
2013-2014 uppgradering av undercentral för värme, byte av ventilationsanläggning samt rengöring av ventilationskanaler, byte av styrutrustning i hiss på Linnégatan 51 samt målning av trappuppgångar.
2015/2016 Renovering sophus invändigt El (armaturer)
2016 Hissar renovering, nya innedörrar
2016 Byte trädäck
2016 Dammbindning garage
2019 har föreningen utfört fönsterrenovering mot Linnégatan
2020 fönsterrenovering mot innergården, ombyggnad i hyreslokal, nytt passagesystem.

TV och bredband: Via Tele2, ingår i avgiften.

Parkering: I föreningen finns 70 garageplatser i garaget under huset. Till garageplatserna är det separat kö på ca 9 års tid enligt styrelsen.
Boendeparkering på gatan samt på de närliggande gatorna i området. För mer information ang boendekort gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se eller ring 031-613700.
I föreningen finns 62 garageplatser i garaget under huset. Till garageplatserna är det separat kö på ca 9 års tid enligt styrelsen.
Boendeparkering på gatan samt på de närliggande gatorna i området. För mer information ang boendekort gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se eller ring 031-613700.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning