Tvåa med uteplats & låg månadsavgift i skuldfri förening

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gyllenstensgatan 1

2:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 895 000 kr
Avgift:
2 508 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
2010
Adress:
Gyllenstensgatan 1,
416 74 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till Munkebäck och den obelånade föreningen BRF Stencristallen! Nu erbjuds en mycket välplanerad tvårummare med bland annat en öppen och social planlösning, uteplats, generös takhöjd om 285 cm samt fräscht badrum och kök. Här fås en mycket ljus bostad där det bara är att flytta direkt in och trivas.

I BRF Stencristallen bor du i en mycket stabil och obelånad förening med låg månadsavgift där fiberbredband ingår. Här bor du ett stenkast från goda kommunikationer in till city samtidigt som du har närhet till naturen vid Delsjöområdet, Härlanda tjärn samt Skatås. Gångavstånd till flera matbutiker, caféer & restauranger.


Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 895 000 kr

Avgift: 2 508 kr/månad. i avgiften ingår värme, vatten, bredband & kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 2,00891%. Andel av årsavgift är 2,00603%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 100 kr/månadFörsäkring: 150 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Gyllenstensgatan 1, 416 74 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2010

Lägenhetsnummer: 23/1104

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 61 kvm. enligt lägenhetsförteckning.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Stencristallen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Under 2009-2010 uppfördes huset på fastigheten Kålltorp 104:1 med 48 nya lägenheter i Brf Stencristallen. Den totala lägenhetsytan uppgår till 3 033 kvm. Huset består av fyra våningar med källare. Samtliga 48 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.
Lägenhetsfördelning:
1:or - 3 stycken
1,5:or - 1 stycken
2:or - 31 stycken
3:or - 13 stycken.

Fastigheten upplåts med tomträtt och tomträttsavtalet omförhandlades år 2018 och löper 10 år framåt i tiden. För närvarande ligger avgälden på 660 000 kr/år.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Teknisk förvaltning sköts av SOS Patersons Fastighetsservice KB.
Brf Stencristallen är (och har varit sedan den bildades) en helt obelånad förening med mycket låga månadsavgifter.
I månadsavgiften ingår värme, vatten, avlopp, IP-telefoni, bredband samt kabel-tv.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Bostadsrättsföreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Energideklaration: Utförd 2016-01-07. Energiklass D.

Renoveringar: Utfört underhåll:
2011 - Skyddsrummet färdigställdes.
2012 - Garantibesiktning genomförd.
2013 - Målning av trapphusen.
2013 - Tvåårsbesiktning av fastigheten har utförts.
2016 - Energideklaration.

TV och bredband: Bredbandsuppkoppling via fiberuttag från Telia med en kapacitet upp till 1000 Mbit. I månadsavgiften ingår grundavgiften för IP-telefoni, bredbandsanslutning 10 Mbit och ett grundutbud av tv-kanaler. Det finns möjlighet att mot en kostnad uppgradera bredbandshastigheten och kanalutbudet.

Parkering: Utomhus finns 21 parkeringsplatser, dessa kan hyras för 375 kr/mån. I övrigt är det gratis parkering på gatorna i området.
Garaget har 16 bilplatser som kan hyras för 675 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: - Barnvagnsförråd finns beläget i källaren.
- Gemensamt cykelförråd med ingång från husets gavel samt ett framför fastigheten.
- Två moderna tvättstugor i källaren med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en kallmangel samt en tvättho. Bokningstavla med tvättlås. Tvättider: 8-12, 12-16 & 16-20. 20-22 finns ytterligare en tvättid som inte är bokningsbar.
- Föreningen har en bastu och relaxavdelning med dusch och toalett i källaren som medlemmarna kan nyttja. Bokning sker via ett bokningsschema utanför bastun och de bokningsbara tiderna är: 12-14, 14-16, 16-18, 18-20, 20-22 & 22-24.
- Det finns två gemensamma lokaler i källarplanet att hyra. Ett övernattningsrum med bäddsoffa och kokplattor som gäster kan använda vid övernattning, samt en lokal som föreningen kan använda exempelvis för styrelsemöten och stora kalas.
- I soprummet slängs tidningar, matrester och komposterbart i kompostbehållarna och blandsopor i resterande behållare.
- På framsidan av huset finns en lekplats med bland annat sandlåda för de små.

Övrigt: Varje lägenhet har en postbox en halvtrappa ner från entrén, i källarplan. Hissen går enda från källaren till översta våningen. Byggnaden har portlås med porttelefon och kod.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning