Välkommen till

Tegnérsgatan 22

3:a Lorensberg

Fint renoverat sekelskifteshem med smidesbalkong

I en gedigen stenfastighet anno 1900 på Tegnérsgatan 22 finner ni denna härliga sekelskifteslägenhet med generös takhöjd, fina golv, spegeldörrar och tidstypiska listverk. Lägenhetens 88 kvm är genomtänkt planerade med generösa sällskapsytor, två sovrum, renoverat kök och badrum med fina materialval samt gästtoalett. Från vardagsrummet nås lägenhetens stora och soliga smidesbalkong. Otroligt fint och lyxigt badrum helt i äkta Carraramarmor med tvättmaskin. Stort hallrum med öppen spis samt gott om förvaring. Lägenheten kan nås med hiss via köksingången. Välskött förening med bra ekonomi.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en stor hall som går att inreda på många olika sätt. Rummet präglas av en öppen spis (behöver provtryckas och sotas sedan fungerande) samt gott om förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar som sträcker sig längs ena väggen. Golvet kläs av ljus enstavsparkett i ek och väggarna är målade i ljusgrått.

Vardagsrummet är generöst utformat och kan inredas med både soffa och matsalsbord. Golvet kläs av ljus enstavsparkett i ek och väggarna är målade i ljusgrått som bryts av med en mönstrad tapet. Bevarad stuckatur och takrosett. Ett fint fönsterparti med utgång till balkongen bidrar med ljusinsläpp. Från vardagsrummet är det pardörrar in till lägenhetens största sovrum.

Lägenhetens största sovrum är generöst utformat med plats för dubbelsäng, arbetshörna och övrigt möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i öppna inredda garderober med effektfull belysning. Golvet kläs av vitmålat brädgolv och i original och väggarna är målade i ljusgrått som bryts av med en ljusrosa fondvägg. Bevarad stuckatur och takrosett. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp.

Köket som renoverades 2018 har köksinredning från Epoq med vita släta högblanka luckor med diskreta handtag i mässing, bänkyta i quartz med nedfälld vask och blandare i mässing samt stänkskydd i glas. Köket erbjuder riktigt bra förvaringsmöjligheter samt generösa arbetsytor. Kvalitativa vitvaror som utgörs av induktionshäll och kolfilterfläkt från Witt, inbyggnadsugn med varmluft, ångfunktion och sousvide, inbyggnadsmikro samt inbyggd kaffemaskin från Electrolux, integrerad diskmaskin från Asko samt kyl med frys från Smeg. Det finns även en vinkyl från Temptech med dubbla zoner för rött respektive vitt vin samt belysning i alla lådor. Golvet kläs av mörk enstavsparkett i ek och väggarna är målade i vitt. Invid fönstret ryms en matplats för sex personer. Köket har en köksingång varifrån man når hissen.

Innanför köket ligger lägenhetens mindre sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Här finns plats för en enkelsäng samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Golvet kläs av enstavsparkett i ek och väggarna är målade i vitt.

Tidlöst och lyxigt badrum från 2020 helt i äkta Carraramarmor från Italien och inredningsdetaljer i mässing. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av vägghängd wc, stor handfatskommod, rund spegel, handdukstork samt duschhörna med både handdusch och stor taksil. Här finns även en tvättmaskin från Miele och det är förberett för att installera torktumlare.

I anslutning till hallen ligger lägenhetens gästtoalett som har grått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat och spegel.

I Lorensberg bor ni mitt i storstadspulsen med allt ni kan önska alldeles runt hörnet. Här har ni nära till Avenyn med sitt stora utbud av affärer, restauranger och uteställen. Runt hörnet ligger även kollektivtrafikknutpunkten Korsvägen samt evenemangsstråket med Bergakungen, Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg, Ullevi, Valhallabadet med friskvårdsanläggning, Heden och mycket, mycket mer. Här kan ni strosa omkring i mysiga kvarter med vacker arkitektur.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta