Välkommen till

Hedåsgatan 9

Hedåsgatan 9
3,5:a Lorensberg

Spatiös våning med gårdsbalkong i sydvästläge

I en anrik fastighet anno 1919 finner ni denna generösa våning om 108 kvm med stora rumsvolymer, bevarad charm och stor balkong i sydvästläge mot den lugna innergården. Genomgående planlösning med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Lägenheten passar perfekt för de som uppskattar generösa sällskapsytor med separat vardagsrum och matsal eller den stora familjen då man har möjlighet till tre sovrum. Det finns dessutom både badrum och gäst-wc. Fina bevarade brädgolv och vackra fönsterpartier påminner om husets historia.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en stor möblerbar hall med plats för fri avhängning av ytterkläder. Hallen har charmigt brädgolv och vitmålade väggar. Bostaden har genomgående en hög takhöjd som skapar en härlig rymd och vackra spegeldörrar.

Bostaden har två generösa sällskapsrum som ligger i fil med varandra och som med fördel kan inredas som vardagsrum och matsal. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från tre höga fönster och präglas även av vacker fiskbensparkett och tidsenliga stuckaturer. Med tanke på den generösa storleken på rummet ges flera möbleringsalternativ och det blir en naturlig samlingsplats för hela familjen.

Matsalen har plats för stora middagssällskap och övrig inredning. Två vackert bågformade fönster bidrar med ljusinsläpp. Charmigt brädgolv och vitmålade väggar som bryts av med en ljus mönstrad fondtapet tillsammans med stuckaturer.

Vidare genom bostaden kommer man till en inre hall som har en platsbyggd skjutdörrsgarderob och ingång till en gästtoalett som är inredd med vägghängd wc och handfat.

Trivsamt kök med härligt gårdsläge. Köket har vit köksinredning i lantlig stil med ramluckor och vitrinskåp som sträcker sig ända upp till taket samt bänkytor och kakel i mörkgrått. Den maskinella utrustningen utgörs av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin, vinkyl samt side-by-side kyl och frys. Köket har charmigt brädgolv och väggarna är målade i ljusgrått. Intill fönstret har matplatsen sin naturliga placering.

Innanför köket ligger ett mindre rum som passar perfekt som kontor eller barnrum. Härifrån nås bostadens generösa balkong som vetter mot den lugna innergården.

Bostadens största sovrum är väl tilltaget och präglas av ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti med lugnt gårdsläge. Här kan man inreda med en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord, garderober och övrig inredning. Även här ligger charmig brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrummet har ljusgrå klinker och delvis kaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod med tillhörande sidoskåp, stor spegel och duschhörna med rundade vikväggar i klarglas. Bakom skjutdörrar i spegelglas, som även ger rummet extra rymd, döljer sig en praktisk tvättpelare och det finns även ett inbyggt torkskåp.

Hedåsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken ligger också nära tillhands. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta