Snart till salu

Funkischarm med genomgående ljusflöde

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Spaldingsgatan 9

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
2 743 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
58 kvm
Våning:
1/7, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Spaldingsgatan 9,
412 59 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

På en lugn återvändsgata finner ni denna genomgångstvåa med funkisstil som så väl kännetecknar Johanneberg. Bostaden består av 58 välplanerade kvadratmeter med generös takhöjd, vacker parkett, fin färgsättning och genomgående ljusflöde. Generöst vardagsrum där ni kan umgås i goda vänners lag, trevligt kök, rymligt sovrum med bra förvaring samt badrum med badkar. Bostaden ligger med bekvämt läge på våning ett men känns ändå insynsskyddad. Solid förening med låg belåning, lyxig känsla, trevliga grannar samt en gemensam takterrass med milsvid utsikt att njuta av!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober. Golvet kläs av parkett som är slipat och behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja 2019 och väggarna är målade i ljus antikgrå färg från Jotun.

Direkt till vänster från hallen ligger köket som har köksinredning i vitt från Marbodal och bänkskiva i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av hällspis med varmluftsugn, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl med frys. Nyslipat furugolv och väggar målade i en ljus grön färg från Jotun. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Vardagsrummet är generöst utformat och har fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här kan man inreda med soffhörna, stor matplats och kontorsplats. Golvet kläs av parkett som är slipat och behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja 2019 och väggarna är målade i ljus antikgrå färg från Jotun.

Rymligt sovrum med lummig grönska utanför fönstret. Här finns plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i form av två platsbyggda garderober med överskåp samt två lösa garderober med spegeldörrar. Även här kläs golvet av parkett som är slipat och behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja 2019 och väggarna är målade i en grå kalkfärg från Jotun.

Badrummet har plastmatta och ljusa kaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt badkar.

Information Ekonomi

Avgift: 2 743 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån som avser bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,49%. Andel av årsavgift är 3,48586%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 300 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Spaldingsgatan 9, 412 59 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 1/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Blåhaken 9. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 29 lägenheter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Blåhaken 9 förvärvade fastigheten Johanneberg 46:5 år 2001.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en ovanligt god ekonomi. Belåningsgraden ligger på låga 3 315 kr/kvm (2020). Genom en strikt kostnadskontroll och stabila intäkter har föreningens kassa stärkts så att de i februari 2021 kunde göra en amortering på ett av sina två lån med 400 000 kronor. Föreningens totala långfristiga skulder sänks därmed till 5 miljoner kronor. Detta innebär att föreningen i framtiden kommer att påverkas marginellt av eventuella räntehöjningar. Budgeten för år 2021 är balanserad för att ge ett överskott att även detta år, om inga större oförutsedda kostnader dyker upp. Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2021-01-01 med 5 %, vilket den gjorts tre gånger de senaste åren. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar framöver (2021-09-21).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2019-09-06. Energiprestanda 131 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2044.
Under hösten 2021 planeras modernisering av ventilationssystemet.
Urval av utförda renoveringar:
2021 OVK Besiktning
2020 Installation av ny tryckregulator för cirkulerande radiatorvatten
2020 Kontrollmätning och efterjustering av det uppgraderade
2019 OVK besiktning
2018 Höjd kapaciteten i tvättstugan.
2018 Trätrall av ädelträ i olika nivåer på takterassen
2018 Målat väggar, golv och dörrar i källaren
2017 Målning av hela trapphuset
2017 Ny LED belysning i trapphuset
2017 Totalrenovering av hiss
2017 Installation av ny porttelefon
2017 Installation av säkerhetsdörrar och postboxar i entrén
2017 Ny ytterbelysning runt huset
2016 Målning av takplåt
2016 Ny tvättmaskin
2015 OVK besiktning
2013 Balkonger
2011 Undercentralen
2011 Tvättstuga, Ny mangel
2011 Installation av värmekablar i stup/hängrännor
2008 Tvättstuga 2008
2006 Nytt ventilationssystem
2006 Tvättstuga, Ny tvättmaskin, torkskåp och torktumlare
1984-1985 Nyinstallation hiss
1984-1985 Elstambyte
1984-1985 Rörstambyte
1984-1985 Nya balkonger
1984-1985 Omläggning av tak
1984-1985 Omputsning av fasad.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2. Grundutbud av tv ingår i avgiften och ett obligatoriskt tillägg om 149 kr/mån tillkommer för bredband 100/100.

Parkering: Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser vara 8 hyrs ut till medlemmarna. Kostnad för att hyra en plats är 525 kr/mån. I dagsläget är det ca tre personer i kö (2021-09-21). Diskussioner förs gällande att eventuellt installera laddplatser.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, soprum samt en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare samt mangel.
Gemensam takterrass med milsvid utsikt och grillplats för 15 personer.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning