Snart till salu

Toppmodern gaveltrea med öppen planlösning & stor inglasad balkong

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ulfsparregatan 22

3:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
3 564 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
67 kvm
Våning:
5, hiss
Byggår:
2017-2018
Adress:
Ulfsparregatan 22,
416 57 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på simon.stark@lundin.se.

Hjärtligt välkomna till denna trerummare i populära området Lunden. Stilrena och moderna materialval är genomgående i hela bostaden. Vardagsrum och kök i en öppen härlig planlösning med generöst ljusinsläpp som ger en känsla av rymd. Från vardagsrummet nås bostadens rymliga balkong i västerläge och bjuder på utsikt över omgivningen! Två rofyllda sovrum med plats för dubbelsäng samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Information Ekonomi

Avgift: 3 564 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud digital-TV, bredband och telefoni.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,23%. Andel av årsavgift är 1,23%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Ulfsparregatan 22, 416 57 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2017-2018

Lägenhetsnummer: 3-1506/1506

Våningsplan: Våningsplan 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 67 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Taksparren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 94 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Göteborg Torp 1:20 bestående av 2 stycken byggnader innehållande 94 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt ett gemensamt underliggande garage. Föreningen bildades 2016 och fastigheten har färdigställts och tagits i bruk 2019.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna AB. Föreningen har en god ekonomi och genomförde en extra amortering 1 000 000kr i december 2020. Avgifterna höjdes med 2% i april 2021.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg & Partners Insurance Consulting AB. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2020-03-23. Energiprestanda 60 kWh/kvm och år. Energiklass B.

Renoveringar: Föreningen bildades 2016 och husen färdigställdes vid årsskiftet 2018-2019. Därav finns inga utförda eller planerade renoveringar.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Tele2. Det som ingår är digital-TV, fiberbredband med hastighet 50-100 Mbit/s och telefoni BAS.

Parkering: Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 parkeringsplatser som hyrs separat för 1000 kr/mån. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt laddningsstolpar för elbil vilka kostar 1500kr/mån. Det finns även tre parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad av ca 400 kr/månaden. Till platser är det drygt tio personer i kö (2021-05-31). Det finns även plats för mc.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning. I källaren i hus 3 och 4 finns cykelparkering. Detta finns även utomhus vid entréer och på innergården under skärmtak.
Föreningen har en gemensam innergård. Fasaden upp till innergården har ett designat träraster med utarbetad form som täcks in med klätterväxter. Denna ”Green wall” avskiljer livet på gården från gatan, vilket gör att gården känns mer privat. Innergården är omsorgsfullt planerad med plats för både vistelse och lek.

Övrigt: Brf Taksparren ligger på gränsen mellan Lunden och Örgryte. Här får du det bästa av två världar. Trots att du bor så nära staden njuter du av lugna och rogivande omgivningar. Här högst uppe på höjden är utsikten över Göteborg magnifik, här kan man blicka ut över stadens ljus och samtidigt lyssna på skogens ljud. Ett helt nytt och lättskött hem ger dig mer fritid och tid över för härliga dagar i Skatås och vid Delsjön eller med vännerna i stan.
Avståndet till centrala Göteborg är cirka tre kilometer vilket motsvarar en restid med buss på ca 10 minuter. Från Redbergsplatsen eller Olskrokstorget kan man åka buss eller spårvagn åt de flesta håll i staden. Genom Lunden går även buss nr 60 med täta turer, som gör att du bekvämt kan hoppa av i närheten av hemmet.
Arkitekten, Juan Cambóns tankar om projektet: Brf Taksparren har ganska kraftiga volymer på nästan 400 kvm per plan och arkitekten ville därför bryta i tre volymer, tegelvolymen mot staden, mellanvolymen som bär upp spetsen och den mörkgröna putsen för att möta skogen. Tegel är ett klassiskt material som tillför en känsla av hantverk och klass. Fasaden har en harmonisk fönstersättning med klassiska balkonger. Brf Taksparren har en dramatisk takyta och det branta taket skapar en siluett man känner igen.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning