Såld

Mysig lägenhet med generöst ljusinsläpp

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kobbarnas väg 5

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 730 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
52 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1943
Adress:
Kobbarnas väg 5,
416 47 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkomna till denna trevliga bostad med välplanerade kvadratmetrar! Här bor ni i ett lugnt område med mysiga Olskrokstorget endast en kort promenad bort. Lägenheten erbjuder delvis öppen planlösning mellan kök samt vardagsrum vilket skapar en perfekt plats att bjuda hem vänner till. Det är lätt att trivas här och alla bekvämligheter runt hörnet är ett stort plus!

Innanför ytterdörren möts ni av en ljus hall med plats för avhängning av ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Väggarna är målade i en ljusfärg och praktiskt klinker pryder golvet.

Ett steg in till vänster kliver ni in i det hemtrevliga köket. Inredningen är i vit med fin arbetsbänk i trä och stänkskydd i mörkgrå mosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, inbyggnadsugn, glaskeramikhäll samt kyl och frys. Intill fönstret erbjuds yta för ett matbord.

Den delvis öppna planlösningen till vardagsrummet gör att rummet som redan är stort blir större. Härligt ljusinsläpp från generöst fönsterparti skapar rymd och fin karaktär till de ljusa väggarna och det fina trägolvet. Här inne finns gott om plats för soffgrupp, tv-bänk och ytterligare förvaring. I anslutning till vardagsrummet finns en inbyggd garderob för förvaring.

Bostadens sovrum är ljust med en härlig fondvägg i en harmonisk blå färg. Här inne finns det plats för en dubbelsäng samt ett skrivbord alternativt en möbel för förvaring.

Det helkaklade badrummet ligger i anslutning till sovrummet och har ljust klinkergolv samt väggar i beige kulör på kaklet. Inredningen består av wc, handfat, inbyggd spegel samt dusch. I duschhörnan finns en fondvägg i mönstrad grå mosaik som byter av och skapar karaktär.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 730 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,65%. Andel av årsavgift är 3,73009%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Kobbarnas väg 5, 416 47 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1943

Lägenhetsnummer: 3

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 52 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Väduren Nr 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Väduren nr 3 en välskött förening som bildades 1943 och året efter förvärvades fastigheten Göteborg Gårda 70:3. Fastigheten bebyggdes 1943/44 med ett flerbostadshus i 6 våningar. Huset har renoverats löpande genom åren. Föreningen består av sammanlagt 24 bostadsrätter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. God ekonomi i föreningen med låg skuldsättning. 2017-01-01 höjdes avgifterna med 5%. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen kommer anta nya stadgar samt rösta om försäljning av vinden på kommande årsstämma.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 125 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042.
Under 2018 planerar föreningen att byta ut hissen. Eventuellt kommer ett övernattningsrum att byggas i källaren.
Gjorda renoveringar:
2004 Fastighetens tak renoverades
2004-05 Fastigheten dränerades om
2005 Renovering av stammar i kök och badrum
2005-06 Renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörrar
2006 renovering av tvättstuga
2009 Nya porttelefoner installerades
2009 Balkongerna renoverades och samtliga fönster byttes mot 3-glasfönster
2009-2010 Omputsning fasad
2010 OVK genomförd. Termostatstyrda ventiler installerade i lägenheterna
2013 Plåtarbeten på tak
2017 Djuprengöring och målning av trapphus samt gemensam brandväg på baksidan.

Parkering: Kö till parkeringsplats. (Tala med föreningen eller kommunen om boendeparkering).

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd och källarförråd.

Övrigt: Föreningen vill att köparna kontaktar styrelsen innnan tillträde.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Olskroken

Torghandel, småstadscharm och storstadspuls
Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning