Såld

Ljus tvåa med generösa sällskapsytor & balkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Mölndalsvägen 59A

2:a Almedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 760 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1950
Adress:
Mölndalsvägen 59A,
412 63 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna ljusa tvåa med generösa sällskapsytor i öppen planlösning och balkong med morgonsol. Lägenheten har stora rumsvolymer och goda förvaringsmöjligheter i såväl garderober som klädkammare och de två tillhörande förråden. Enligt den ursprungliga planlösningen är lägenheten en trea vilket kan återställas om man önskar ett extra sovrum. Centralt läge med bara 10 minuters promenad till Korsvägen, evenemangsstråket och centrum. Expansivt, lättillgängligt och populärt område.

Stora livsmedelsbutiken Willys och ICA maxi når man med promenadavstånd från bostaden. För den träningsintresserade finns Nordic Wellness och Fysiken i närheten liksom Safjällets naturreservat med ett cirka 2,5 km långt elljusspår. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till stadens puls - helt enkelt det bästa av två världar.

Möjligheten finns för snabbt tillträde.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare. Vid entrén ligger klinker som därefter övergår i valnötsgolv och väggarna är målade i vitt.

Direkt till höger ligger köket som binds samman med vardagsrummet i en öppen planlösning vilket skapar generösa sällskapsytor att umgås på och utrymme för stora middagssällskap. Köket renoverades 2015 och har köksinredning från HTH med släta handtagslösa luckor i vitt, ljusgrå bänkskiva i laminat samt stänkskydd i kakel. Köket erbjuder ypperliga arbetsytor samt gott om förvaring i både skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsmikro, inbyggnadugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror förutom fläkten är från Bosch. Golvet kläs av praktisk klinker och väggarna är målade i vitt.

Trivsamt vardagsrum som kan inredas med en generös soffgrupp och övrigt möblemang. Fint ljusinsläpp från ett fönster med insynsskyddat läge samt utgång till lägenhetens balkong med behaglig morgonsol. Väggar målade i vitt och golv i valnöt.

Sovrummet har en härlig rymd och rofyllt läge med fönster mot innergården. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng, sängbord, arbetshörna eller byrå samt fantastiska förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob som sträcker sig längs ena långsidan. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med draperi samt tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 760 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,51%. Andel av årsavgift är 3,51113%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 349 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 204 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Enligt schablon, kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Mölndalsvägen 59A, 412 63 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Krokslätt 15:7

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1950

Lägenhetsnummer: 20

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 65 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Disponeras som en 2:a enligt nuvarande planlösning men är registrerad som en 3:a enligt föreningen.

Övrigt: Till lägenheten hör både vind- och källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-10-15 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Skärvlången 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter varav 3 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Skärvlången 7 förvärvade år 1990 fastigheten Krokslätt 15:7. Fastigheten bebyggdes 1947-1950 och består av 1 flerbostadshus i 3 våningar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 175 kvm, varav 1 911 kvm utgör lägenhetsyta och 264 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av SBC. God ekonomi och låg belåning. Inga planerade avgiftsförändringar närmsta åren (2021).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-01-24. Energiprestanda 157 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2046 där kommande underhållsbehov är lågt.
Pågående:
2021: OVK: installation ytterligare fyra fläktar på taket över spis/köks kanaler samt installation av kolfilterburkar till alla fläktar i köken
Nedanstående är ett utdrag av åtgärder som genomförts i fastigheten (se årsredovisning för mer specifik redogörelse):
2020: besiktning av balkonger, energideklaration, installation av fiber, OVK
2019: Utökning av p-platser, byte av några fönster till ljudisolerade, kontroll av skyddsrum, brandskyddsinspektion mm.
2018: Kontroll av el-och värmesystem
2017: Relining av avloppsrören
2016: Godkänd OVK mätning
2014: Godkänd OVK mätning
2012: Renovering fönster och balkongdörrar, OVK och elinventering
2011: Stamrenovering (relining), säkerhetsdörrar och renovering tvättstuga
2010: Asfaltering av befintliga p-platser och anläggning av nya, fasadunderhåll och anläggning av sopsorteringshus
2005-2006: Utbyte dränering
2005: Målning trappuppgångar
2001: Elstambyte
1995: Nya balkonger
1994-1995: Omputsning av fasad, omläggning av tak
1984-1985: Nya fönster, 3-glas.

TV och bredband: Fiberbredband via Bahnhof.

Parkering: Föreningen disponerar över 21 parkeringsplatser samt två garage. Till varje lägenhet hör en parkeringsplats som kostar ca 275 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Föreningen erbjuder en övernattningslägenhet som går att låna/boka för medlemmar. Det finns även låst cykelförråd, källarförråd och vindsförråd.
Stor grön innergård med gemensam grill och utemöbler.

Övrigt:

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg Almedal

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning