Snart till salu

Centralt läge, högt belägen balkong & låg avgift

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Teatergatan 21

2:a Vasastaden

Kortfakta

Avgift:
1 997 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
5/7, hiss
Byggår:
1976
Adress:
Teatergatan 21,
411 35 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Välkomna till denna välplanerade tvåa med attraktivt läge på en parallellgata till Kungsportsavenyn! Här bor ni högt upp i huset med stora fönsterpartier samt en solig västerbalkong. Lägenheten har en trivsam planlösning, renoverat kök och badrum med klassiska materialval samt sovrum med lugnt gårdsläge och gott om förvaring. Hiss i huset och garage i källaren. Stabil och välskött förening med goda hyresintäkter och låga månadsavgifter.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren mös man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Golvet kläs av ekparkett i original i holländsk läggning som har slipats under 2019 och väggarna är målade i grått.

Rakt fram ligger köket som renoverades 2020 med köksinredning i grått från Ikea med höga väggskåp som sträcker sig ända upp till taket, bänkytor i laminat och vitt liggande kakel med fasade kanter. I bänkskivan finns infällda eluttag. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Electrolux, 2020), fläkt (Franke, 2018), kombinerad inbyggnadsugn/mikro (Electrolux, 2020), integrerad diskmaskin (Electrolux, 2020), kyl med frys (Samsun, 2019) samt inbyggd vinkyl för 18 flaskor (Electrolux). Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i ljusgrått. Stora fönsterpartier i vinkel ger ett härligt ljusflöde in i köket och här har matplatsen sin naturliga placering.

Lättmöblerat vardagsrum med utgång till den soliga västerbalkongen som har ett högt läge i huset. Golvet kläs av ekparkett i original i holländsk läggning som har slipats under 2019 och väggarna är målade i grått.

Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns ypperliga förvaringsmöjligheter i snygga platsbyggda garderober som sträcker sig längs ena väggen. Golvet kläs av laminatgolv och väggarna är målade i grått med en fondvägg i tegel.

Lägenhetens badrum renoverades 2018 med fina materialval där klinker och kakel går i vit och ljusbeige med mosaikinslag. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod från Vedum, rund spegel med belysning bakom, väggskåp från INR, vattenburen handdukstork, blandare från Mora och duschvägg i rökfärgat glas från Svedbergs. I taket sitter infällda spotlights. Ett extra plus är att det är förberett för att installera tvättmaskin. Renoveringen är fackmannamässigt utförd och certifikat finns.

Information Ekonomi

Avgift: 1 997 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,69%. Andel av årsavgift är 0,68%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 330 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 80 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Teatergatan 21, 411 35 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1976

Lägenhetsnummer: 2153/1503

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 61 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Lorensberg 1976. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 148 lägenheter varav 11 hyresrätter och 9 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Lorensberg 1976 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 och köpte fastigheten 2008. Föreningens adresser är Teatergatan 17-23 samt Chalmersgatan 18-24.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Revisorsringen.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2020-11-27. Energiprestanda 101 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Inga stora renoveringar är planerade. Det som kommer härnäst är att gården ska göras om.

Föreningen har sedan man förvärvade fastigheten 2008 utfört löpande underhåll och renoveringar av fastigheten, nedan följer ett axplock av de större renoveringarna:
2010 Byggdes 16 nya lägenheter på Chalmersgatan 16, renoverades balkonger mot innergård samt spolades och filmades avloppsstammar i samtliga lägenheter och lokaler. Under samma år utfördes en membranisolering av föreningens innergård samt byggdes en fastighetsexpedition på Teatergatan 15.
2012 Installerades vikdörrar i samtliga hissar samt byttes styr- och reglerskåp i alla maskinrum.
2013 Renoverades tak i undre garage samt byttes golvbrunnar i övre garage. Under samma år installerades fibernät i fastigheten samt byttes ventilationsanläggning för kommersiella hyresgäster.
2014 Renoverades hissarna på Teatergatan 17 och Chalmersgatan 22. Under samma år installerades ett nytt passersystem till garaget.
2015 Renoverades hissarna på Teatergatan 19 och 21 samt Chalmersgatan 18 och 24. Under samma år renoverades den övre delen av garaget som innefattade ommålning, nya tätskikt samt ny beläggning. Det gjordes även en översyn av grunden på fastigheten där varken sättningar eller sprickbildningar har påvisats i föreningens huskropp.
2016 Byttes takfläktar, expansionskärl samt torkskåp i föreningens tvättstuga. Det gjordes även en översyn av grundvattenpumpar och belysningsarmaturer byttes ut i trappor, källargångar och garage.
2016-2017 Renoverades balkonger mot Chalmersgatan och Teatergatan. Samma period genomfördes hydrofobering (impregnering) av fasaderna mot Chalmersgatan och Teatergatan och mot innergården.
2018-2019 Utfördes OVK, fönster samt balkongdörrsbyte, dörrar i entreér samt källargångar utbytta, målning utav samtliga våningsplan samt installation av övervakningskameror.
2020 installation av nya porttelefoner samt passagesystem samt installation av ny elbilsladdning i garaget.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via Tele2 eller Telia Fiber-Lan. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 120 parkeringsplatser i ett gemensamhetsgarage om två plan. En parkeringsplats kostar ca 1400 kronor i månaden.
I garaget finns det installerat elbilsladdare med totalt 32 laddpunkter fördelat mellan de båda våningarna i vårt garage.
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum samt gemensam tvättstuga som är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel.
Gemensam innergård med uteplats.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan föräldrar och barn men uppdelning 10/90.
För mer information se årsredovisning eller besök föreningens hemsida på www.brflorensberg.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning