Snart till salu

Lugn gårdslägenhet mitt i stan

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Kyrkogatan 42B

1,5:a Inom Vallgraven

Kortfakta

Avgift:
3 046 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
47 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1886
Adress:
Kyrkogatan 42B,
411 15 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

Näst högst upp i huset finner ni denna välplanerade citylägenhet med social öppen planlösning vilket ger goda möjligheter att umgås. I lägenheten finns en avskild sovalkov samt en inredd walk-in-closet som bidrar med ypperliga förvaringsmöjligheter. Lägenheten är belägen mot innergården vilket skapar en lugn atmosfär i hemmet. Ett extra plus är att det i dagsläget pågår byggnation av balkong! Helt enkelt en perfekt lägenhet mitt i stan!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man direkt av en luftig känsla då man kommer in i en entré med öppen planlösning mot sällskapsytorna med kök och vardagsrum i öppet samband. Lägenheten har genomgående vitlaserad ekparkett och vitmålade väggar.

Köket har klassisk köksinredning i vitt från Modexa som kombineras med bänkskiva i laminat och vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll från Bosch, kolfilterfläkt från Fagor, varmluftsugn från Franke, diskmaskin från Siemens samt kombinerad kyl med frys från Electrolux. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffa och matplats. Ljusinsläpp från två fönster med djupa nischer och i taket sitter infällda spotlights.

Innanför sällspasytorna ligger de mer privata delarna som utgörs av en mysig sovalkov med som har gott om plats för en dubbelsäng, en inredd walk-in-closet med heltäckningsmatta samt ett badrum.

Badrummet har vita helkaklade väggar och ljus plastmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdusktork samt duschhörna med skjutdörrar. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 3 046 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband (fiber). Föreningen köper in el gemensamt och sedan säljs till varje enskild lgh efter faktisk förbrukning.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,1%. Andel av årsavgift är 4,1%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 240 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 120 kr/månadFörsäkring: 120 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kyrkogatan 42B, 411 15 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1886

Lägenhetsnummer: 15/1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss.

Storlek: 1,5 rum. Boarea 47 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren. Bostaden är registrerad som 1 rok i föreningens lägenhetsförteckning.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Kyrkogatan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 23 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Fastigheten förvärvades 2003. Fastighetens nybyggnadsår är 1929 och består av, enligt fastighetsdata, 1 flerbostadshus i fyra våningar och med inredd vind. Husen på fastigheten är byggda under åren 1818-1929. Byggnadens värdeår är 1998. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 356 kvm, varav 1 138 kvm utgör lägenhetsyta och 218 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoDin Ekonomi. Föreningens avgift har varit oförändrad under många år men höjdes med 3% i april 2021.

I föreningens kommande årsredovisning kommer man att kunna läsa om att föreningen i april 2020 låste räntan på en del av sina lån. Föreningen erbjöd även sina lokalhyresgäster hyresstöd till maximala beloppet för att få statsstöd. Dessa stöd har under hösten beviljats av staten. Stödet balanserades upp likviditetsmässigt med ett amorteringsfritt halvår hos banken. Det ena lokalhyreskontraktet förlängdes under året att gälla under ytterligare en treårsperiod. Föreningen kommer under 2021 börja att ta ut maximal avgift, i enlighet med föreningens stadgar, för andrahandsuthyrning.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-06-09. Energiprestanda 115 kWh/kvm och år.

Renoveringar: I dagsläget pågår balkongbyggnation mot gården. Kostnaderna för balkongerna står de enskilda medlemmarna för. För mer information om balkong till denna lägenhet, kontakta ansvarig mäklare.

Föreningen planerar att renovera en av sina lokaler till en förädlad kommersiell lokal, dessa planer ligger på is med tanke på de förändrade förutsättningarna som pandemin skapade. I övrigt finns inga renoveringar inplanerade i närtid.

Föreningens byggnad bedöms vara i mycket gott skick och har under senare år genomgått samtliga större underhållsarbeten/renoveringar innefattande:
1997 Rör & elstambyte samt nyinstallation hiss
2007 Omputsning av fasad och omläggning av tak
2008 Asfaltering och målning av innergård, utbyte av tvättmaskiner och reparation av tvättstuga samt elinstallationer
2015 Egen fjärrvärmecentral installerad och relining har skett av fåtal kvarvarande äldre avloppsrör.
2017 Tilläggsisolering av samt ny ytbeläggning av fasad mot väster
2018 Målning av alla fönster utvändigt
2019 fick föreningen godkänt bygglov för balkonger mot gården.
2020 totalrenoverades en av föreningens lokaler till ett cykelrum med enklare hobbyhörna. Under året har man även utökat passagesystemet till att gälla fler dörrar än tidigare samt installerat elektriska dörröppnare på vissa dörrar.

TV och bredband: Föreningen köper gemensamt in ett grundutbud av digitala TV-kanaler via Com Hem. Föreningens fiberbredbandsnät är från Bredband2 och har hastigheten 1000/1000 Mbit/s. Detta ingår i avgiften. Hastigheten är inte garanterad fram till alla lägenheter, beroende på kabelns längd och kvalitet. Fastigheten har också ett koaxialnät för TV vilket möjliggör bredbandsanslutning från Com Hem (detta ingår inte i avgiften).

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område C. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugan finns i källaren i uppgång A. Här finns det två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Föreningen har även ett cykelrum med enklare hobbyhörna.

Övrigt: Föreningen köper in el gemensamt för alla lägenheter och vidarefakturerar dessa en gång i kvartalet. Elavläsning sker vid månadsslut. Medlem som vill ha extra avläsning får säga till om detta.

Föreningen tillåter delat ägandeskap mellan föräldrar/barn. Minsta andel 10 %.

För mer info gå in på föreningens hemsida: https://kyrkogatan42.se/.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Inom Vallgraven

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Mataffärer, vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns alldeles inpå knuten. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trägår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning