Välkommen till

Sveagatan 3

Sveagatan 3
3:a Linnéstaden

Högt läge & härlig västerbalkong

På attraktiva Sveagatan ligger denna ljusa trea som har välplanerad genomgående planlösning med ljusinsläpp från två väderstreck och solig västerbalkong mot den lugna innergården. Här bor ni näst högst upp i huset med fritt läge och utsikt över Linnéstadens vackra takåsar. Mycket populär och stabil brf med låga avgifter, låg belåning, solceller på taket och trevliga grannar. Hiss finns! Lugna kvarter med Linnéstadens sprudlande restaurangliv och Slottsskogens prunkande grönska en kort promenad bort.

Läs hela beskrivningen
Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johan
ansvarig mäklare
Johan Gille
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en entré med grå klinker som övergår i parkett med klassisk holländsk läggning och väggarna är målade i ljusbeige. Hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd garderob från Kvik samt en klädkammare med praktisk inredning.

Direkt till vänster ligger köket som är ett välplanerat parallellkök med god förvaring, bra arbetsytor samt en ljus matplats invid fönstret. Köksinredning från HTH med släta vita luckor, bänkytor i grå laminat och stänkskydd i beige kakel. Under överskåpen sitter infällda spotlights. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Parkettgolv och vitmålade väggar. Fin utsikt över takåsarna.

Innanför köket ligger lägenhetens minsta sovrum som passar perfekt som barnrum eller kontor. Parkettgolv och väggar målade i en grön ton. Rummet har förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp och härlig utsikt över takåsarna.

Vardagsrummet är generöst utformat och har fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti varifrån man kan blicka bort mot Skansen Kronan. Här kan man inreda med både soffa och matsalsbord för större middagssällskap. Parkettgolv i klassisk holländsk läggning och väggarna är målade i vitt.

Lägenhetens största sovrum kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord och övrig inredning. Från sovrummet har man utgång till den soliga västerbalkongen som vetter mot gården. Avskilt och mycket lugnt beläget högt upp med utsikt över hustaken.

Helkaklat badrum med vitt kakel och mörkgrå klinker. Inredningen består av wc, grå handfatskommod, spegelskåp med infälld belysning, duschhörna med rundade vikdörrar i frostat glas samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (LG, 2020).

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Linnéstaden
Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta