Såld

Öppen och ljus gavellägenhet med stor balkong

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sonya Hedenbratts Gata 9

2:a Örgryte Torp

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 246 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
53 kvm
Våning:
2/6, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Sonya Hedenbratts Gata 9,
412 49 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till en öppen och ljus gavellägenhet med generösa fönster i två väderstreck och stor balkong mot gården. Härlig social planlösning med kök och vardagsrum i öppet samband, rofyllt sovrum med rymlig skjutdörrsgarderob och modernt badrum med kombimaskin som underlättar vardagen. Bostaden nyproducerades 2016 och har en neutral bas med genomgående vitmålade väggarna och ekparkett. Här bor man med direkt närhet till herrgården Stora Torp med dess parkliknande omgivningar och Delsjöns naturreservat samtidigt som vardaglig service och innerstaden ligger på bekvämt avstånd. Ett hem att trivas i!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en generös platsbyggd skjutdörrsgarderob med dörrar i spegelglas som sträcker sig från golv till tak. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Generösa sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppet samband som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Eftertraktat gavelläge med ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till lägenhetens väl tilltagna balkong som har grönskande utsikt.

Vardagsrummet kan inredas med en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel.

Köket har köksinredning från Marbodal med vita ramluckor som har handtag i rostfritt, stänkskydd i vitt kakel samt bänkskiva i mörkgrå laminat med underlimmad diskho. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights. Kvalitativa vitvaror från Electrolux som utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Samtliga vitvaror installerades 2016. Invid fönstret i köket har matplatsen sin naturliga placering.

Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob som sträcker sig från golv till tak.

Det stilrena badrummet har grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt och grått. Inredningen består av WC, kommod med granitbänk och skålformat handfat, spegelskåp med belysning, handdukstork samt duschhörna med rundade vikväggar i klarglas. Det finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsyta och överskåp. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 246 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt basutbud av bredband, telefoni och digital-TV från Tele2.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,9953%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 150 kr/månadFörsäkring: 100 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Sonya Hedenbratts Gata 9, 412 49 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2016

Lägenhetsnummer: E1103/1103

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2021-11-08 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Ängshusen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 70 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ängshusen bildades 2014 och samma år bebyggdes fastigheten Torp 50:5 med NCC som entreprenör. De två byggnaderna består av 70 lägenheter och en gemensamhetslokal.
Lägenhetsfördelning:
2 st. 1 r.o.k.
9 st. 2 r.o.k.
32 st. 3 r.o.k.
27 st. 4 r.o.k.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nordic Life. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-08-25).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Varje boende omfattas av det bostadsrättstillägg till den fastighetsförsäkring som föreningen upphandlat med Moderna Försäkringar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar i vilken ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Energideklaration: Utförd 2018-12-14. Energiprestanda 76 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Inga planerad renoveringar.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till fibernät. Basutbud från Tele2 för bredband, telefoni och digital-TV ingår i avgiften, utökat utbud bekostas själv av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering: Det finns garage under husen med 80 parkeringsplatser varav föreningen förvaltar 56 platser genom delägd samfällighetsförening. Det finns garageplatser för bil och MC. Det är i dagsläget kö till bilplatserna, ca 1 år. För köinformation: Skicka e-post till garage@angshusen.se. Garageplatsen följer inte lägenheten vid ägarbyte. Kostnaden för garageplats är för närvarande för bil 900 kr/mån och för MC 500 kr/mån. (Kontrollerat 2021-08-25).

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör förråd som är belägna på källarplan. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
I föreningen finns en gemensamhetslokal med kök och wc, övernattningslägenhet, bastu med duschrum, hobbyrum samt miljörum. Cykelrum finns i källaren. Det finns även cykelparkering vid entrén. Barnvagnar och rullstolar förvaras på avsatt utrymme i källaren.
Innergård med gemensamt möblemang och grillplats samt lekplats.

Övrigt: Det finns två poolbilar från M på parkeringen vid Sten-Åke Cederhöks gata. För mer information och bokning se Ms hemsida, www.m.co

Mer information se föreningens hemsida www.angshusen.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Torp

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning