Såld

Välplanerad 2:a i rofyllt och grönskande område

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Lilla Kärralundsgatan 15C

2:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 000 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
51 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
2010
Adress:
Lilla Kärralundsgatan 15C,
416 56 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkomna till denna fina tvåa som erbjuder moderna materialval, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med direkt tillgång till den franska balkongen i solläge med naturen som närmaste granne. Bostaden har ett storslaget läge med närheten till gröna Delsjön och Skatås samt in till city på bara ca 15 minuter!

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Ta hissen till våning fyra och kliv in i en välkomnande hall, här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober samt del för avhängning av ytterkläder. Praktiskt klinkergolv som fint skärmar av hallen och övergår till genomgående parkettgolv.

Vidare in i lägenheten når vi den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Här ges ett generöst ljusinsläpp som öppnar upp och välkomnar er hem. Kökets inredning är i trä med utvalda vitvaror för er som tycker om att laga mat. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, diskmaskin samt kyl och frys. Det ges gott om plats för förvaring samt generöst bänkyta som kompletteras med en fin köksö som sitter ihop med väggen som används både som arbetsyta och matplats.

I vardagsrummet ges gott om plats för matgrupp, soffhörna och mycket yta att umgås med familj och vänner på. I mitten av rummet finns en fransk balkong som öppnar upp hela rummet och höjer mysfaktorn i lägenheten. Genomgående ljusa färger som pryder väggarna.

Sovrummet är stort och ljust med plats för en dubbelsäng med tillhörande sidobord. Längst ena kortsidan finns inbyggda garderober som ger goda förvaringsmöjligheter. Stort öppningsbart fönster ger fint ljusinsläpp.

Det helkaklade badrummet är klassiskt med neutrala färger med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel. Inredningen består av wc, dusch, handfatskommod, spegelskåp med belysning, praktisk tvättavdelning med tvättmaskin samt torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 000 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,86%. Andel av årsavgift är 1,86%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 470 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 709 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 304 kr/månadVatten/avlopp: 260 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Lilla Kärralundsgatan 15C, 416 56 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2010

Lägenhetsnummer: C1302/1001

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 51 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-11-04 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Lilla Kärralundsgatan 15-17. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 38 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lilla Kärralundsgatan 15-17 registrerades 2008 och fastigheten Kålltorp 70:3 förvärvades år 2010. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fem våningar och inrymmer 38 lägenheter med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt som byggdes 2009-2010. Byggnadens totalyta är 3 506 kvadratmeter, varav cirka 2 805 kvadratmeter utgör lägenhetsyta. Föreningen har dessutom en gästlägenhet, källarförråd och ett gemensamt garage. Lägenheterna är fördelade enligt förljande: 1 Rok: 4 st, 2 Rok: 6 st, 3 Rok: 17 st, 4 Rok: 10 st, 5 Rok: 1 st.

Föreningens ekonomi: Ekonomiska föreningen är Primär. Föreningen följer den ekonomiska planen och styrelsen tar varje år ställning till den årliga avgiftshöjningens storlek. Styrelsen jobbar kontinuerligt för att ekonomin ska vara god och välbalanserad. För mer information se årsredovisningen. För styrelsens arbete finns en ansvarsförsäkring tecknad hos försäkringsbolaget IF. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Utförd 2014-10-06. Energiprestanda 52 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Utfört underhåll:

2012: Yttre grönytor färdigställdes ink. sandlåda och lekstuga.
2014: OVK genomfördes, nya stadgar röstades igenom.
2015: Brandsyn av fastigheten genomfördes. En p-plats i garaget gjordes till cykelparkering.
2016: Ny elbelysning på baksidan av huset. Ommålning av trapphusen i de nedersta våningarna.
2019: Föreningen har upphandlat ett kollektivt avtal gällande bredband/TV-paket och IP-telefoni för samtliga medlemmar. Det nya är att kostnaderna för detta kommer på avgiftsavierna.

Kommande underhåll:
Det finns inga stora renoveringar planerade i dagsläget.

TV och bredband: Ownit Broadband AB, se ownit.se. Ownit är ett fristående bolag men ägs sedan ett par år tillbaka av Telenor.

Parkering: Föreningen har 24 st garageplatser som kostar 875kr/månad. Separat kö. Det finns även 3 st vanliga p-platser utomhus som kostar 225kr/månad. I övrigt är det fri parkering längs gatorna i området.

Gemensamma utrymmen: Föreningens enda hyresrätt om 51 kvm nyttjas idag som gästlägenhet till föreningens medlemmar och går att boka till en kostnad av 350kr/natt. Bokning sker genom föreningens hemsida. Cykelställ monterades på väggarna i garaget.

Övrigt: Föreningen har en stabil ekonomi. Ett bra hus med god värmeekonomi. Engergiklass B.
Årsavgiften höjdes med 1,5 % per 2019-01-01.
Årsavgiften höjdes med 1,5 % per 2020-01-01.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Kärralund

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning