Såld

Insynsskyddad gavellägenhet med två balkonger

Simon Stark
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bögatan 50B

4:a Örgryte Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 228 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
97 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Bögatan 50B,
412 72 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till lugnet i staden! Näst högst upp på gaveln av huset finner ni denna välplanerade fyra som har insynsskyddat läge med grönskande utsikt, ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och två balkonger där man kan följa solens strålar. Lägenheten har tidstypiska 40-tals detaljer som fiskbensparkett och fönsterbrädor i kolmårdsmarmor. Örgryte passar er som önskar ett centralt men ändå lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden.

Lägenheten disponeras enligt nedan:

Innanför ytterdörren välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och ett par steg in når ni en inre-hall med en platsbyggd garderob för extra förvaring. Väggarna kläs i en ljus färg och golvet kläs genomgående av vackert fiskbensparkett.

Till vänster in i lägenheten finner ni det stora och sociala vardagsrummet med ett fantastiskt fint ljus som kommer från stort fönsterparti och som verkligen sätter sin prägel på detta hem. Härifrån nås den soliga balkongen som ligger i insynsskyddat läge högst upp i huset. Ljusa väggar och fin fiskbensparkett för en enhetlig bas att inreda efter. Den generösa storleken gör att rummet erbjuder flera möbleringsalternativ där soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang får plats. I fil med vardagsrummet finns en matsal som erbjuder plats för ett stort matbord och stolar för trevliga middagar med familj och vänner. Rummet går att inreda efter behov som matsal, sovrum eller kontor.

Köket är i anslutning till matsalen och har goda arbetsytor samt förvaring för den som tycker om att laga mat. Den maskinella utrustningen utgörs av fläkt, glaskeramik-häll, inbyggd ugn samt kyl och frys i fullhöjd. Ett stort fönster bidrar till fint ljusinsläpp och intill får ett matbord plats.

Längst in i lägenheten finns två vältilltagna sovrum. Master bedroom till vänster har platsbyggda garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och den franska balkongen bidrar till charm och ljusinsläpp. Här inne får en dubbelsäng med sidobord samt skrivbord plats. Utanför dörren finns en klädkammare för ytterligare förvaring.

Bostadens andra sovrum erbjuder även det goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober och ett härligt ljusinsläpp. Det går utmärkt att inreda med säng, sidobord samt skrivbord.

Det helkaklade badrummet nås från den inre-hallen och går i jordnära toner. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt badkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 228 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 7,57%. Andel av årsavgift är 7,94456%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 595 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 450 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bögatan 50B, 412 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1945

Lägenhetsnummer: 12

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss.

Storlek: 4 rum och kök varav 3 sovrum. Boarea 97 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Mandelkremlan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter varav 1 hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Brf Mandelkremlan upplåter tomträtten till fastigheten Torp 24:7 med adress Bögatan 50 A-B. Föreningen bildades 2002 och i samband med det ombildades lägenheterna till bostadsrätter. Tomträttsavtalet ska omförhandlas 2026.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen följer en långtidsbudget som upprättades 2020 och sträcker sig till 2030. Nya stadgar antogs 2020.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Dina Försäkringar Väst. Ansvarsförsäkring ingår inte för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2019-10-07. Energiprestanda 155 kWh/kvm och år. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2020 till 2030. inga större underhåll är planerade de närmsta åren.
Planerade renoveringar:
2021 Målning av takplåtar samt styrning av takfläktar
2022 Infästning av handledarna i trapphusen
2023 Spolning av avloppsrör
2024 Utbyte av maskiner i tvättstugan
2025 OVK
Urval av utförda renoveringar:
1992 utfördes en omfattande renovering av fastigheten som innefattade byte rörstammar, byte av elstammar samt omläggning av tak.
1996 byggdes vindslägenheter.
2002 utfördes en stor renovering av fastigheten i samband med att lägenheterna ombildades till bostadsrätter.
2005 omfogning av fasad samt renovering av entrétak.
2012 renovering av balkonger.
2013 Målning av balkonger
2014 Omläggning av golv tvättstugan
2014 Högtrycksspolning
2015 Renovering av hyresrätt
2015 Nya källarförråd
2016 Byte av termostater i huset
2017 Underhåll hyreslägenhet, byte till säkerhetsdörrar
2018 OVK
2019 Byte hängrännor entrétak , rengöring av ventilationskanaler, målning av entré, garage och soprumsdörrar samt asfaltering av garageinfarterna
2020 Byte av takfläkt i 50A, underhåll källargolv samt renovering av entrétrapporna.

TV och bredband: Tv och bredband via Tele2.

Parkering: I föreningen finns tre garage med väldigt låg omsättning. På gatorna i området råder fri parkering. Vill man hyra garage eller parkeringsplats ligger Bögaraget precis intill.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelrum samt en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning