Såld

Bygglov för takterrass samt fantastisk utsikt över takåsar & Kråkängsparken

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordhemsgatan 41C

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 958 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
65 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1903
Adress:
Nordhemsgatan 41C,
413 06 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

Godkänt bygglov för terrass! Högst upp i en sekelskiftesfastighet anno 1903 finner ni denna tysta tvåa som har vidsträckt utsikt över takåsar & Kråkängsparken. Genomtänkt planlösning där man från vardagsrummet och sovrummet har underbart grönskande utsikt mot den privata Kråkängsparken och Oscar Fredriks kyrka medan man från köket har utsikt över takåsar och Skansen Kronan. Ett extra plus är att det finns godkänt bygglov för terrass mot Kråkängsparken, se alternativ planritning för inspiration. Lägenheten har totalt renoveringsbehov men stor potential att bli ett riktigt drömhem!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober. Lägenheten är i totalt renoveringsbehov.

Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord. Ljusinsläpp från två dubbelfönster med utsikt mot Kråkängsparken och godkänt bygglov finns för byggnation av terrass, se alternativ planritning för inspiration.

Köket har köksinredning i original med vita skåpsluckor och brunt kakel. Den maskinella utrustningen utförs av hällspis med varmluftsugn, fläkt samt kyl med frys. Dubbelfönster med utsikt över takåsarna och Skansen krona. Godkänt bygglov finns även för en fransk balkong i köket. I anslutning till köket finns ett förråd.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg med platsbyggda garderober. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot Kråkängsparken.

Badrummet har plastmatta och ljust kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat, två stora speglar samt badkar.


Linnéstaden har ett unikt utbud av restauranger, caféer, mysiga butiker och större mataffärer. Några favoriter som rekommenderas är Bar Italia, Bistro Classico, Bangkok Streetfood och Råda Gelato. Här bor man även med närhet till natursköna Slottsskogen för långa promenader, joggingturer och utflykter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 958 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,161%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 500 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 300 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Nordhemsgatan 41C, 413 06 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1903

Lägenhetsnummer: 1061-31601/1601

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7. Hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea 65 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Utanför köket finns en nödbalkong som kan användas vid utrymning, det är alltså inte en balkong till lägenheten. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträdesdag: 2021-11-26 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Svarte Oliven. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 20 lägenheter varav 4 hyresrätter och 1 lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Svarta Oliven förvärvade år 2018 fastigheten Göteborg Olivedal 3:6 som bebyggdes år 1903. Flerbostadsbyggnad i fem våningar med källare och vind samt tre uppgångar med adress Nordhemsgatan 41 A, B och C. Föreningen har 14 % i samfälligheten av Kråkängen.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Allabrf. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändrigar (2021-09-21).
Föreningen har god likviditet samt fyra hyreslägenheter och en hyreslokal vilka genererar stadigvarande intäkter till föreningen. Under 2022 kommer fyra nya vindslägenheter att säljas vilket kommer innebära ytterligare intäkter. Utöver detta har föreningen ca 3 Mkr i likvida medel.
I avgiften ingår värme och vatten.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX och F.

Energideklaration: Utförd 2020-03-06. Energiprestanda 122 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Framöver planerar föreningen att explotera råvinden och bygga fyra nya vindslägenheter. När byggnationen är klar planeras renovering av entréer och trapphus. Föreningen har sökt bygglov för balkonger samt terrasser och om det blir godkänt planeras byggnation ca 2022.
Ca 2025 relining av stammar.
Utfört underhåll:
2020: Relining av avloppsservis.
2019: Fläktbyte
2016: Tak ommålat
2001: Trappuppgång och stensättning.
1998: Fasadrenovering.
1983: ROT-renovering samt byggnation av två nya lägenheter.

TV och bredband: Huset är anslutet till Tele2.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga i uppgång C med ny maskinpark från 2019 bestående av tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Cykelförråd med ingång från Nordhemsgatan och innergården.
Härlig terrass på stenmurad grund finns på innergården som även har ett gårdshus för återvinning och barnvagnar samt cyklar. Brf Svarta Oliven har även direkt tillgång till Kråkängen som är en grön oas i centrala Göteborg (www.krakangen.se för mer info).

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning