Såld

Högst upp i huset med söderbalkong

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Eklandagatan 52A

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 914 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
45 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1938
Adress:
Eklandagatan 52A,
412 61 Göteborg
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David

Förbered din försäljning redan nu!

Boka möte
Natursköna Näckrosdammen
Natursköna Näckrosdammen

Beskrivning

Med perfekt läge i hjärtat av Johanneberg och högst upp i huset ligger denna härliga bostad från charmigt 30-tal. Lägenheten har välplanerade kvadratmetrar, högt i tak, fint ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck med djupa fönsterbrädor i marmor, fin utsikt. Socialt vardagsrum med utgång till en stor balkong i soligt söderläge och rofyllt sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd. Välskött HSB-förening med stabil ekonomi där bredband ingår i avgiften.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning. Hallen har laminatgolv och vitmålade väggar med svart fondparti. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som bidrar med en känsla av rymd.

Lättmöblerat vardagsrum där ni får plats med både soffhörna och matsalsbord samt arbetsplats om man så önskar. Laminatgolv och målade väggar i en fin grön nyans. Härifrån nås lägenhetens väl tilltagna balkong som ligger i soligt söderläge.

Trivsamt kök som har vit köksinredning från Marbodal med rostfria beslag, bänkytor i ek och stänkskydd i vitt kakel. Den maskinella utrustningen utgörs av hällspis med ugn (Electrolux, 2012), fläkt, (Electrolux, 2012), diskmaskin (Siemens), kyl med frys (Siemens) samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Siemens, 2012). Golvet kläs av laminat och väggarna är målade i vitt med en mönstrad fondtapet. Här ryms en matplats för två till fyra personer. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i en två inbyggda garderober. Laminatgolv och målade väggar i en blågrå ton. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum med grå plastmatta och kaklade väggar i vitt med en blå bård. Inredningen består av WC, handfat, spegel, handdukstork. badrumsskåp samt duschhörna med vikvägg i glas.


Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 914 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg om 190kr för digital-TV, IP-telefoni och bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,83397%. Andel av årsavgift är 0,83397%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 345 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Eklandagatan 52A, 412 61 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1938

Lägenhetsnummer: 31/1402

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 45 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2022-01-14 00:00:00

Information Förening

Förening: HSB Brf Ottnaren 1938. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 117 lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Ottnaren 1938 äger fastigheten Krokslätt 178:1 med adress Eklandagatan 52A-E, 54A-E och 56A-E som bebyggdes 1938. Friköpt tomt. Välskött förening med god gemenskap.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god ekonomi. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar och det ser ut som att avgifterna kommer vara oförändrade de närmsta åren om inget oväntat händer.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2020-02-04. Energiprestanda 150 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en löpande underhållsplan och avsätter varje år medel till detta. Inga större renoveringar är planerade de närmsta åren.
Nästa större planerade underhållsarbete är att byta tak ca 2026 samt stambyte ca 2038.
Gjorda renoveringar:
I slutet av 1980-talet utfördes en ROT-renovering av fastigheten som bland annat innefattade stambyte, tilltäggsisolering samt större balkonger.
2004 tvättades samtliga fasader och diverse underhåll av entrédörrar, källargångar och tvättstuga utfördes. Samma år installerades en ny cirkulationsstyrd värmepump.
2007 målning av fönster.
2008 installerades en ny fläkt in i 52 B på försök att förminska obalansen i ventilationen mellan lägenheterna.
2009 energideklarerades fastigheten.
2010 renovering av trapphus.
2012 utfördes ett större ventilationsarbete samt underhåll av trädgården.
2014 utfördes en fasad- och balkongrenovering. Fasaden har tvättats och målats. Plåtar under balkonger har bytts ut mot underhållsfria cementskivor, entrépartier har snyggats till. Taket har tvättats och setts över.
2016 byte av termostater i samtliga lägenheter.
2018 utfördes OVK och spolning av stammar.
2017-2021 har setts dräneringen över och tvättmaskiner bytts ut.

TV och bredband: Föreningen är anslutna till ett gruppavtal med Tele2, kabel-tv och bredband. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 190kr/mån.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd och bastu. I varje hus finns en tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Tvättstugan i hus 54 har även en mattvättmaskin. Det finns även en föreningslokal med övernattningsrum som man kan hyra.
Mysig öppen innergård med mycket fin trädgård och grillmöjlighet.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar, helst med minsta del 10%.

För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/ottnaren1938.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning