Urban atmosfär på attraktiv adress

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kungsgatan 8

1:a Kungshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
2 990 000 kr
Högsta bud:
2 990 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
2 812 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
44 kvm
Våning:
2/8, hiss
Byggår:
1933
Adress:
Kungsgatan 8,
41119 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta David
Välkommen att kontakta David
Esperantoplatsen, Språkkafeet
Esperantoplatsen, Språkkafeet
Artilleriet
Artilleriet

Beskrivning

Välkomna till en stilsäker lägenhet med väl valda exklusiva materialval som går hand i hand med en stark urban atmosfär. Här erbjuds man väldisponerade och sociala kvadratmeter med ett stilrent kök från Poggenpohl som har vitvaror signerat Siemens. Slipat betonggolv med golvvärme kombineras med väggar i krispigt vitt och strömbrytare samt eluttag i svart vilket blir en effektfull kontrast och skapar en rå industrikänsla. En perfekt bostad där det bara är att flytta in och njuta av tillvaron!

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt garderober. Slipat betonggolv med golvvärme löper tröskelfritt genom bostaden tillsammans med vitmålade väggar samt strömbrytare och eluttag i svart.

Köket från klassiska Poggenpohl har släta ljusa köksluckor tillsammans med bänkskiva och stänkskydd i kalksten. Vitvaror är signerat Siemens där utrustningen består av spishäll, fläktkåpa, kombinerad ugn/mikrovågsugn, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin som underlättar vardagsbestyren.

Allrummet ger möjlighet till olika möbleringsalternativ som innefattar soffa, matsalsbord och förvaringsmöbel. Det stora fönsterpartiet bjuder på härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna.

Bakom köksdelen finns en välplacerad och rymlig sovalkov som avskiljs med ett glasparti i grått glas och man kan även sätta upp ett draperi. Alkoven har plats för större säng samt generös klädförvaring i platsbyggda garderober.

Helkaklat badrum i italiensk granitkeramik förstärker den lyxiga känslan. Inredningen består av wc, handfatskommod, stor spegel med belysning bakom, handdukstork, duschhörna med vikväggar i klarglas samt både handdusch och taksil. I taket sitter infällda spotlights.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen på Kungshöjd så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer och restauranger som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls med närhet till Kungsgatans restauranger och butiker, Järntorget och det spännande området kring Magasingatan och Grönsakstorget. Föreningens innergård är dessutom en av innerstadens mysigaste och mest välskötta, denna blir en fantastisk förlängning av lägenheten under sommaren.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 990 000 kr

Avgift: 2 812 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,77%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 220 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 100 kr/månadFörsäkring: 120 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Kungsgatan 8, 41119 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1933

Lägenhetsnummer: 403

Våningsplan: Våningsplan 2 av 8. Hiss finns. (våning 1 i hissen).

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 44 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Hästbacken 4. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 41 lägenheter varav 1 hyresrätt och 3 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Hästbacken 4 förvärvade fastigheten Vallgraven 45:4 år 2004. Byggnaden stod klar 1933 och totalytan är 2 638 kvm varav 1 872 kvm utgör bostadsyta och 766 kvm utgör lokalyta.
Hyresintäkterna från föreningens lokaler står för en stor del av föreningens inkomst. Under 2015 byggde föreningen om en vakant lokalyta till 6 st bostadsrätter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft & FTX.

Energideklaration: Utförd 2020-04-06. Energiprestanda 225 kWh/kvm och år. Energiklass G.

Renoveringar: Kommande renoveringar:
- Högtrycksspolning av samtliga lägenhetsstammar
- Byte av entréportar, renovering av dörrar, polering av golv samt ommålning av trapphus
- Nytt passersystem kommer att installeras

Gjorda renoveringar:
-1992: Fönster
-1996 Rör- och elstambyte, nya fönster i fastigheten
-2005-2006 Omläggning tak, renovering balkonger, omputsning fasad
-2009 Energibesiktning
-2010 Ventilationskontroll
-2015 Bygglovsansöken för balkongbygge utmed Lasarettsgatan godkänns
-2015 Stammar
-2016 Renovering av lokaler till bostäder
-2016 Renovering av trapphus med byte av portar, passersystem samt återställning av trapphus i typisk 30-tals anda.
-2018 Ventilationskontroll
-2019 Fasad- och balkongrenovering har utförts samt utbyte av stammar och rör i källaren
-2021 Förstärkning samt reparation av mur samt grind till uteplatsen samt lättare reparation av hissar pga slitage.

TV och bredband: TV via Tele2 samt bredband via Tele2 och Telenor.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område C. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning