Välkommen till

Björkuddsgatan 5

Björkuddsgatan 5
3:a Johanneberg

Vindsvåning med villakänsla & stor söderbalkong

Välkomna till en underbar vindsvåning med bra planlösning som erbjuder stora sociala ytor att umgås på. Bostaden präglas av tak upp i nock med synliga takbjälkar vilket bidrar med en härlig karaktär till bostaden och braskaminen förhöjer mysfaktorn. De två sovrummen är placerade avskilt från varandra och det helkaklade badrummet har tvättpelare vilket underlättar i vardagen. Som pricken över i:et har ni en stor balkong i bästa söderläge med plats för både grill, odling och många sittplatser.

Brf Björkudden 5 är en liten, hemtrevlig och välskött bostadsrättsförening i ett lugnt grönskande villaområde på gränsen mellan Johanneberg och Krokslätt. Föreningen består av en flerfamiljsvilla med tre lägenheter som har en barnvänlig trädgård med en stor altan, bärbuskar, päron- och äppleträd vilket ger känslan av att bo i en egen villa! Det finns möjlighet för köparen att få en parkeringsplats om man önskar.

Läs hela beskrivningen
David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

David
ansvarig mäklare
David Söderholm
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Det första man möts av är en hall med plats för avhängning. Golvet kläs av fin ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Vidare kommer man till generösa sociala ytor med vardagsrum, kök och matplats i öppen planlösning. Ytorna präglas av snedtak med tak upp till nock och synliga takbjälkar vilket ger den öppna planlösningen karaktär. Golven kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet är väl tilltaget och rymmer med enkelhet en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. De tre takfönstren är utrustade mer persienner och bidrar med ett behagligt ljusinsläpp och tillför en känsla av rymd. I vardagsrummet finns en braskamin vilket är ett uppskattat inslag under de kallare månaderna samtidigt som den bidrar med hög mysfaktor och är en fin inredningsdetalj.

Modernt kök från Nordic där skåpsluckor och lådor går i vitt med rostfria beslag. Den mörka laminatskivan bryter av på ett stilrent sätt mot det vita kaklet. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, frånluftsfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Till största del kommer vitvarorna från Miele förutom fläkten från Franke samt kyl/frys som är från LG. Matplatsen har en central placering i rummet och här ryms ett större matsalsbord för flera middagsgäster.

Från matplatsdelen nås bostadens stora balkong i bästa söderläge med sol hela dagen. Njut under varmare månader i loungemöblerna medan det vankas grillkväll. Fin utsikt över omgivningarna.

I anslutning till köket ligger bostadens mindre sovrum som har ett härligt gavelläge med fint ljusinsläpp från både takfönster och ett vanligt fönster. Detta rum passar perfekt som såväl barnrum som gästrum eller kontor. Golvet kläs av ekparkett men väggarna är målade i en varmgrå ton.

Bostadens största sovrum ligger på andra sidan av lägenheten ingång från hallen. Väl tilltaget med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och stor byrå eller skrivbord. I sovrummet finns en generös skjutdörrsgarderob som bidrar med gott om förvaringsutrymme. De dekorativa takstolarna blir ett fint inslag i rummet. Även här återfinns ekparketten och väggarna är målade i en ljus greige ton.

Stort och välplanerat badrum med delvis ny inredning från 2022. Svart klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel med infälld belysning, högskåp samt duschhörna med takdusch och rundad vägg i härdat glas. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Två fönster bidrar med härligt ljusinsläpp och även möjlighet till vädring.

I anslutning till badrummet finns ett utrymme som kan användas som städskrubb där källsortering och städmaterial kan gömmas undan.

Precis utanför lägenhetsdörren finns ett rymligt vindsförråd, och i källaren finns ytterligare ett förråd samt gemensamma förvaringsytor i ett garage.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Johanneberg
Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta