Såld

Välplanerad 2:a med toppläge i Vasastaden

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Föreningsgatan 18C

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 460 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
42 kvm
Våning:
1, hiss
Byggår:
1971
Adress:
Föreningsgatan 18C,
411 27 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Johan
Välkommen att kontakta Johan

Beskrivning

Med lugnt och rofyllt gårdsläge i de charmiga vasakvarteren ligger denna ljusa och härliga 2:a. Stort vardagsrum med öppen planlösning mot köket, perfekt för sociala tillställningar. Välplanerade kvadratmeter och ett gott ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier. Enastående läge på populära Föreningsgatan nära såväl Handels som Chalmers. Avenyn, Linnéstaden och Slottsskogen nås efter en kort promenad och goda kommunikationer väntar strax utanför porten. Stabil och välskött förening!

Välkommen in i hallen och möts av det härliga ljuset direkt i entrén. Direkt till höger finns goda avhängningsmöjligheter och till höger ligger också badrummet som är stort och helkaklat i grå och vita toner. Utrustningen består av wc, handfat, spegel och badkar.

Vidare in öppnar härliga ytor upp sig i vardagsrummet med ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Gott om möbleringsalternativ för såväl större soffa som matbord. Öppen social planlösning mot köket med en köksö för ytterligare praktisk arbetsyta. Köket är svart och bryter snyggt av de i övrigt ljusa väggarna. Utrustningen består av kyl, frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin.

Sovrummet är stort med ett härligt ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Längs ena väggen finns gott om plats för en skjutdörrsgarderob.

Till lägenheten hör också ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 460 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 177 kr/mån som avser el samt 135 kr/månad som avser bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,29641%. Andel av årsavgift är 0,2952%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: Föreningsgatan 18C, 411 27 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1971

Lägenhetsnummer: 241

Våningsplan: Våningsplan 1. Hiss finns. Andra våningen från gatan.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 42 kvm. Uppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-11-26 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Askungen 1. Föreningen är en bostadsrättsförening. I föreningen finns 216 lägenheter varav 18 hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Askungen 1 ligger i hjärtat av Vasastaden i Göteborg. Nära stadens kommersiella centrum, men ändå inte mer än en kvarts promenad till Slottsskogens grönska.

Föreningen innehar tomträtten på fastigheten Vasastaden 14:2 sedan år 2002, totalt ryms 216 lägenheter varav ca 18 upplåts med hyresrätt samt 6 kommersiella lokaler för uthyrning. Tomträttsavgälden gälde tom år 2020 och omförhandling har pågått vilket resulterat i en tvist mellan kommunen och föreningen kring vilken nivå som ska gälla. En höjning av månadsavgiften om 5% per år kan bli aktuell fram till 2024 gällande en högre tomträtt samt också för framtida underhåll.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen gör avsättningar varje år för att klara framtida underhåll. Föreningen har konverterat ca 400 kvm lokalyta på Föreningsgatan 18 A-C till bostäder
som håller på att säljas nu vilket kommer medföra ökat kapital som ska användas för att finansiera kommande renoveringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Föreningen följer en framtagen underhållsplan och i den föreligger renoveringar av olika dignitet. Renovering av fasad inkl. tak och fönster ska ses över i framtiden. Stamrenovering planeras att utföras i framtiden, troligtvis inom några år, en förstudie kommer att göras inför val av lämpligast metod. Renoveringarna kommer att finansieras av försäljningarna av de nya lägenheterna.

Gjorda renoveringar:
2008 Besiktning av fasad, installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installations av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler.
2009 Utfördes en OVK.
2010 Nya takterrasser samt ombyggnad av soprum till återvinningsrum.
2011 Nya entrépartier samt ommålning av stora delar av fasaderna i markplan.
2012 Spolning av avloppsledningar, renovering av hyresrätter, byte av fönster i universitetets lokaler samt åtgärder av brister i ventilationssystemet.
2013 Fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet.
2014 Färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan.
2015 Utvidgades parkeringsplatserna på Thorildsgatan.
2016 Renovering av garaget, terrassrenovering samt injustering av värmen på Föreningsgatan och Karl Gustavsgatan.
2017 Injustering av värmesystemet.
2019 Hissarna på Viktoriagatan 32-40 har bytts ut.

TV och bredband: I föreningen finns två bredbandsnät, Com Hem och Telenor, 250 mbit. Till Com Hem ansluter du dig via antennuttaget för TV:n. Till Telenor ansluter du via datauttaget i hallen.

Parkering: Garaget som ligger i samma fastighet som föreningen ägs av Ivar Kjellberg Fastigheter AB. Se gärna deras hemsida för aktuell status på lediga platser.
Garaget som ligger i samma fastighet som föreningen ägs av Ivar Kjellberg Fastigheter AB. Se gärna deras hemsida för aktuell status på lediga platser.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Två gemensamma tvättstugor belägna i källaren utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkrum. Separat mangelrum med gedigna stenmanglar.
Cykelrum.
Gästrum som går att boka för boende och deras gäster. Avgiften är ca 200 kr/dygn för veckodagar och ca 300 kr/dygn för helger, fredag - söndag. Rummet har plats för fyra gäster. I anslutning till rummet finns ett badrum med dusch och toalett.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida www.brfaskungen1.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning
Planritning