Såld

Sekelskifteshem med västerbalkong i obelånad brf och månadsavgift på 623 kr

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Chalmersgatan 13

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
623 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
92 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1882
Adress:
Chalmersgatan 13,
411 35 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Victoria
Välkommen att kontakta Victoria

Beskrivning

I hörnet av Vasagatan och Chalmersgatan finner ni denna vackra anrika fastighet anno 1882. Näst högst upp i huset ligger denna generösa trea med högt i tak, stora fönster som ger rikligt ljusinsläpp, rum i fil som skapar rymd, sekelskiftesdetaljer som fiskbensparkett, takrosetter och stuckaturer samt en kakelugn som bidrar med hög mysfaktor. Stort, ljust och välplanerat kök som inbjuder till matlagning och samvaro, lugnt sovrum mot innergården samt härlig balkong i högt västerläge med kvällssol. Lägenheten totalrenoverades 2011 med välvalda materialval. Välskött fastighet i obelånad brf med väldigt god ekonomi & mycket låg avgift!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter som döljer sig i en skjutdörrsgarderob. Vid entrén ligger praktiskt klinkergolv som sen övergår i trägolv och väggarna är målade i vitt. Lägenheten har genomgående högt i tak vilket bidrar med rymd.

Vidare in i lägenheten möts man av ett stort, luftigt och välplanerat kök med fint ljusinsläpp. Köket är renoverat 2011 med högblank köksinredning i vitt från Epoq som kombineras med bänkskiva i massiv ek och mörkgrått kakel. Den maskinella utrustningen består av gasspis med varmluftsugn (Smeg), frånluftsfläkt (Cylinda), inbyggnadsmikro (Bosch), diskmaskin (Bosch), side-by-side kyl med frys (Samsung) samt en stor inbyggd vinkyl. Samtliga vitvaror är installerade 2011. I taket sitter infällda spotlights och fyra infällda högtalare. Den inre delen av köket har praktiskt grått klinkergolv med underliggande golvvärme medan den yttre delen har trägolv.

Från köket nås ett sovrum med lugnt gårdsläge samt dubbeldörrar ut till en härlig västerbalkong med kvällssol och högt läge. Här kan man inreda med dubbelsäng och sängbord samtidigt som det finns bra förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob och överskåp. Trägolv i original och vitmålade väggar med en grå fondvägg.

På andra sidan av hallen ligger vardagsrum och matsal i fil med varandra och avskiljs med tidstypiska pardörrar. Båda rummen präglas av vacker fiskbensparkett, stuckaturer och takrosetter samt höga fönster med överljus. Vardagsrummet stoltserar även med en kakelugn vilket blir ett fint inslag och bidrar med mysfaktor. Här kan man inreda med soffgrupp och övrigt möblemang. Matsalen rymmer ett matsalsbord för stora middagssällskap och förvaringsmöjligheter finns i form av fyra garderober. Matsalen kan även användas som sovrum om man önskar.

Badrummet är renoverat 2011 med stora klinkerplattor i mörkgrått som har underliggande golvvärme och stora kakelplattor i offwhite. Inredningen består av wc, badrumsmöbler i valnöt med handfatskommod och väggskåp, spegelskåp, handdukstork, kombinerad tvättmaskin med torktumlare (Hoover), duschhörna med avskiljande vägg i grått glas samt både taksil och handdusch. I taket sitter infällda spotlights.


Läget i kanten av Vasaparken och med närhet till allt innerstaden har att erbjuda är förstklassigt. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Näckrosdammen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 623 kr/månad. I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv, bredband samt hisstillägg om 238kr.

Andelstal: Andel i föreningen är 4,31%. Andel av årsavgift är 3,75593%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 400 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Chalmersgatan 13, 411 35 GÖTEBORG. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1882

Lägenhetsnummer: 12/1301

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Storlek: 3 rum och kök varav 2 sovrum. Boarea 92 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som nås via innergården. Badrummet har sänkt tak, till ca 250 cm takhöjd, och utrymmet ovanför som är ca 4 kvm x 50 cm högt används som extra förvaringsutrymme vilket är ett bra komplement till källarförrådet.

Tillträdesdag: 2021-12-17 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Vik 7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 15 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Vik 7 registrerades 1982 och förvärvade fastigheten Lorensberg 48:7 år 1993. Fastigheten bebyggdes 1882 och består av ett flerbostadshus som ligger på hörnet Vasagatan 48 och Chalmersgatan 13. Liten brf med kompetent styrelse.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen är obelånad och har väldigt god ekonomi. Efter försäljning av den här hyresrätten får man ytterligare tillskott i kassan som redan har ett överskott.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2008-10-17. Energiprestanda 117 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050. I dagsläget finns inga planerade renoveringar.
Urval av utförda renoveringar:
1991-1997 Omläggning av tak
1997 Omputsning av fasad, målning fasad och fönster. renovering av balkonger samt delvis nya balkonger
1998-2004 Elstambyte
1998-2001 Rörstambyte
2002 Byte av termostater samt renovering av tegelvägg
2004 Plåtklädning skorstenskransar
2005 Målning fönster
2006 Renovering trapphall
2009 Utbyte av el och belysning i tvättstuga samt belysning på vinden
2012 Omdragning av el
2013 Omfogning av muren och byte av plåt, målning av fönster samt uppfräschning och målning av portal och ingång Chalmersgatan.
2014 Fortsatt målning av fönster och dörrar
2015 Grundundersökning har genomförts, filmat, spolat och bytt vissa avloppsrör under fastigheten, stambyte i köket i pizzerian samt totalrenovering av köket
2016 Ommålning av entrén på Vasagatan samt byte av avloppsrör
2017 Byte och förbättring av el i källare och förråd, byte av tre vädringsbalkonger, ommålning tvättstuga samt tömning av vind och borttagning av förråds mellanväggar.
2019 Renovering och målning av hela fasaden mot gatan inklusive balkonger mot Vasagatan, målning av trapphus mot gården och byte till brandsäkra dörrar, målning fönster mot gatan.
2019-2020 Byggnation av två bostadsrättslägenheter, fyra förråd, hiss, byte av tak och takfönster/takkupor samt förbättring av skorstenar. Omfattande markarbeten på innegården med dragning av nya vatten och avloppsrör, omläggning av stensättning och nya vintergröna buskar.
2020 Utfördes målning av fönster och balkongdörrar samt lagning av tegelfasad på innergården.

TV och bredband: Telia är leverantör av tv och fiberbredband 250/250, ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har två garageplatser som hyrs av dem som bott längst i föreningen. Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd.
Vacker innergård med nylagd kullersten.

Övrigt: Föreningen har ingen gemensam tvättstuga. Varje bostadsrättsinnehavare har egen tvätt och tork, i varje bostad.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning