Välplanerad tvårummare med västerbalkong högt upp i huset

Johanna Håkansson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Simon Stark
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 64 simon.stark@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Räntmästaregatan 25D

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
2 695 000 kr
Högsta bud:
3 000 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
3 145 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
45 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1943
Adress:
Räntmästaregatan 25D,
416 58 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Säljarens egen bild
Säljarens egen bild
Säljarens egen bild
Säljarens egen bild

Beskrivning

Nu erbjuds en mycket fin tvåa belägen med bästa läge i populära Lunden! Här fås en välplanerad och helt insynsskyddad bostad om 45 kvadrat på våning tre av fyra med balkong som erbjuder kvällssol och utsikt över de lummiga omgivningarna. Genom BRF Svenska Folkbyggen nr 1 bor du i en stabil och lågt belånad förening där bredband ingår i avgiften.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en hall med vita väggar och nyslipad parkett behandlad med vitpigmenterad lack. Här finns plats för förvaring i en garderob. Från hallen nås bostadens alla rum.

Vardagsrummet får ett fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och tillsammans med den väl tilltagna takhöjden som är genomgående för hela bostaden fås en känsla av rymd. I vardagsrummet finns utrymme att möblera med soffa samt matsalsbord om så önskas. Härifrån nås bostadens härliga västerbalkong belägen med otrolig utsikt över omgivningen. I vardagsrummet ligger samma parkett som i hallen och väggarna är vitmålade förutom ett väggparti som går i en behaglig beige ton.

Rofyllt sovrum där du sover med lugnt läge mot grönskan. Här fås plats med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaring fås i två garderober med vackra dörrar och beslag i original. Även här täcker en parkett golvet men här i en något mörkare ton, väggarna är målade i en mjukt, grå kulör.

Köket består av vita luckor, grå/svart bänkskiva i laminat samt vitt kakel. Utrustningen är i rostfritt utförande och består av kyl/frys från 2019, ugn, induktionshäll, fläkt, samt integrerad mikrovågsugn. Här finns dessutom en diskmaskin installerad och även denna är integrerad. Köket erbjuder gott om förvaring bakom skåpsluckorna som går enda upp i tak. Naturlig plats för köksbord med plats för fyra personer fås invid fönstret. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljusare laminatgolv.

Helkaklat badrum med grön/grått klinker samt vitt och samma grön/gråa kakel som täcker väggarna. Badrummet är utrustat med en dusch med skjutbara duschväggar, handfat med ovansittande spegelskåp, golvvärme samt WC.

Till lägenheten hör två förråd, ett i källarplan och ett på vinden.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 695 000 kr

Avgift: 3 145 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,50148%. Andel av årsavgift är 1,50103%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Räntmästaregatan 25D, 416 58 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1943

Lägenhetsnummer: 46/1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 45 kvm. Enligt lägenhetsförteckning.

Balkong/Uteplats: Balkong belägen i västerläge.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Svenska Folkbyggen BRF nr 1 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 72 lägenheter och 7 lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Lunden 36:5 med adress Räntmästaregatan 25. Föreningen bildades år 1941 och år 1943 uppfördes ett flerfamiljshus bestående av 72 st. lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 3 074 kvm. I föreningen finns även 7 st. lokaler.

Föreningens ekonomi: Årsavgiften höjdes med 6% 2020-01-01 4% av höjningen avsåg bredbandskostander som numera ingår i årsavgiften. Den ekonomiska förvaltningen sköts via Riksbyggen.
Föreningen höjer avgiften med några procent varje år för att slippa stora avgiftshöjningar enskilda år. Beslut om hur många procent (2-3%) tas vid budgetmötet i höst.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-11-28. Energiklass F.

Renoveringar: Föreningen har tillsammans med Riksbyggen upprättat en underhållsplan som sträcker sig 40 år framåt och skall täcka hela huset. För närmare beskrivning se årsredovisning.

Utförda renoveringar:
1997 Byte fönster.
1998 Relining stammar, uppgång B,E,G och D
2001 Installation av säkerhetsdörrar.
2007 Relining stammar, uppgång A,C,D,F,H och I
2011 Byte av fönster på södergaveln.
2012 Renovering av föreningens samlingslokal.
2013 Översyn av tak. Samma år gjordes plåtarbeten på taket och vindskivor.
2014 Soprummet byggdes ut. Nya maskiner sattes in i tvättstugan.
2015 OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2016 All el i huset drogs om. Elservisen byttes ut och trefas in i alla lägenheter.
2017 Tvättstugan målades om och torkrummen renoverades.
2018 Fasaden och tak har tvättats. Vissa fasadreparationer är på gång samt målning av ytterdörrar på baksidan.
2019 Målning av källardörrar
2020 Målning gemensamma utrymmen, ny tvättutrustning, spolning stammar.

Kommande underhåll:
Porttelefoner troligtvis under 2022.
Framöver kommer även översyn av fönsterna att göras för att bedöma underhåll/renovering.

Parkering: Föreningen disponerar över 25 p-platser, separat kö.

Gemensamma utrymmen: Föreningens tvättstuga har tre maskiner varav en är obokningsbar vilket innebär att det alltid är fritt fram att tvätta i denna sålänge den är ledig.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning